lauantai 21. syyskuuta 2013

Teurastamolla

Ei pidä otsikkoa pelästyä: Teurastamo on Stadin uusin tapahtumapaikka. On se jo jonkin aikaa ollut mutta mä kerkesin sinne vasta nyt. Kellohallissa oli Sienipäivä, piha-alueella torimyyntiä yms.
Jättikokoisesta padasta myytiin lihapataa. Oli tosi herrrkullinen tuoksu ja näkö, mutta mulla ei vaan ollut nälkä.

Monenlaista herkkua oli myynnissä. Mä ostin Suolapapusnackseja ja kuivattua lampaankääpää. Mä söin saaressa tuoreeltaan heti voissa paistettuna kaikki käävät mitä löysin niin oli ihan pakko ostaa pieni pussi (10€).
Nämä on mun ykkösherkulliset sienet, öö siis käävät.

Tuolta suihkautin itseni Ogeliin, jossa ostarin edessä on näin kauniita istutuksia. Ja muutama puukin tuli kuvattua.

Lankamaailmassa oli neuletapaaminen, kiva oli pitkästä aikaa nähdä monta tuttua ja uutta neulojaa. Jämälankoja kun neulon pois niin oli ihan pakko ostaa yksi BabyUll kerä, jotta saan jämän neulottua mutta sitt taas tästä jää jämä. Kierre on syntynyt. Ja pari kerää virkkauslankaa jouluisia neuleliinoja varten.
KS

9 kommenttia:

 1. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa.
  Aika kiva tapahtumapaikka tuo Teurastamo.
  Tuo jämäkierre on aika yleistä neulemaailmassa, mutta minkäs sille voi kun jotain lankaa tarvii "vielä vähän"

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia. On se mentävä tarkistamaan löytyisikö lampaankääpiä ihan tuosta viereisestä metsästä. On se niin hyvä sieni. Minulla ei ole ihan hirmuusti jämälankoja, mutta matonkuteita alkaa kertyä. Se on senkin harrastuksen "haittapuoli" ja kierre on valmis:) Halille haleja. Terveisii M-L ja Ossi-mäyris.

  VastaaPoista
 3. No tuo otsikko kyllä herätti, että missä ihmeessä sä oikeen käyt.

  VastaaPoista
 4. Mukavan oloinen tapahtuma. Täällä on ollut niin kuivaa koko kesän ja syksyn, ettei sieniä ole tarvinnut metsästä etsiä - harmi.

  VastaaPoista
 5. Siellä pääkaupunkiseudulla on aina kaikenlaisia tapahtumia. Minä Pohjanmaan lakeuksien likka uskoisin kyllä viihtyväni siellä asuen mainiosti,mutta mieheni ei. Hän kaipaisi tätä lakeutta ja sanno,että Hesassa kun käy,niin pitää vähintään Hämeenlinnan seudulle asti ajaa ennenkuin saa vedettyä henkeä:D Voi,että vielä minä joku kerta Espoon reissulla sovitan neuletapaamisen joko Ogeliin tai Menitaan:)

  VastaaPoista
 6. Kovin tuttua tuo jämälankakierre! Nykyään yritän katkaista sen kierteen kaikin keinon, ts. etsintäkuuluttamalla muiden jämiä sosiaalisessa mediassa, jotta saisin juuri sen verran kuin tarvitsen enkä yhtään liikaa!

  Oli mulla asiaakin. Mahtaakohan Pronksi olla vielä tuossa osoitteessa kuin Tallinnan-listasi kertoo? Nimittäin kun on muuttanut niin monesti... lauantaina menossa, siksi pitää päivitellä tietoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku laittoi vähän aikaa sitten, että kauppa oli vielä Aia-osoitteessa, siellä oli joku mies myymässä. Mä olen kuvitellut, että kauppa on lopettanut, ei ole FB-sivujakaan päivittänyt. Ehkä se romukaupan mies on ostanut varaston ja myy pois? En tiedä.

   Poista
 7. tuo sieniosuus olisi ollut kivaa, noita vähän harvinaisempia kun ei uskalla vaan kirjaopin perusteella poimia. Muutamia lampaankääpiä poimin kesällä, onko sulla joku koko rajoitus, että isommat on sitkeitä, vai kelpaako kaikki madottomat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki toukattomat kelpaa mainiosti, ei ole sitkeitä paitsi jalka saattaa olla mutt en oo sitkeää törmännyt.

   Poista

Kiitos kommentistasi.