keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Hali lääkärissä vol. 2

Halin verikoe, josta siis katsottiin parin viikon sokeriarvo, oli sitt sen verran korkea (668 kun max saisi olla 400), että todettiin diabetes.
Tänään oltiin taas Hertassa eläinlääkärin juttusilla. Lääkäri oli oikein mukava, eri kuin viimeksi joka hänkin oli oikein kiva. Diabeteksen hoidosta keskusteltiin ja sain paljon tietoa ja tukea ajatuksilleni.
Olin jo valmiiksi miettinyt asiaa joten päätös oli helppo: en aloita insuliinipistoshoitoa. Hoito on aikas tarkkaa ja vaatii huolellista seurantaa yms. yms. En uskalla moiseen sitoutua. Ehkä kissa pistelyyn sopeutuisi, tai sitten ei. Jotenkin vaan tuollainen hoito ei tunnu luontevalta, asiaa on vaikea näin kirjoittamalla selittää. Lääkärinkin mielestä valintani on ihan ok, siis ymmärsi kantani yms. ja muitakin saman päätöksen tehneitä on. Todennäköisesti Halilla on ollut diabetes jo kaiken aikaa kun se on mulla ollut, esim. aina on juonut tosi paljon.

Kuvituksena laitan kesällä saaressa Jiipon ottaman hienon Hali-potretin.
Kiitos tästä erinomaisesta otoksesta ja vauvaonnittelut!


Ostin pussin Hillsin m/d diabetes ruokaa ja katsotaan miten Hali sitä syö. Jos se maistuu niin siirryn sitt siihen, tosin Royal Canin Sterilised ruokaa on jäjellä vielä noin 9 kiloa :(
Hali sai myös antibiootti- ja kipulääkepistokset siihen ulostusvaivaan, joka tosi ehkä on vähän parantunut pepun rasvauksella ja Levolacilla. Sitä ei nyt enää anneta.

Jatkamme siis ihan normaalia elämäämme.
KS

14 kommenttia:

 1. Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Tuskin kissa kamalasti tykkää pistämisestä. Hellät silitettelyt Halille.

  VastaaPoista
 2. Hieno kuva Halista.
  Jospa se diabetes helpottuisi sillä uudella ruualla. Onko sovittu seuraavista verikokeista eli seurannasta.

  VastaaPoista
 3. Kovasti silityksiä Halille. Olisin myös toiminut samalla tavalla ja jättänyt pistokset pois.

  VastaaPoista
 4. Olen silleen varovaisesti samaa mieltä. Nimittäin olisin hyväksynyt sen piikityksenkin vähän riippuen siitä, miten kissa suhtautuu. Ossia luultavasti en alkaisi piikittelemään. Vähän Halilta painoa pois eikä mitään makeita niin eiköhän se ole siinä. Halille haleja täältä Kirkkonummelta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 5. oi ja voi ja äh, sanoo hän kenellä ei koskaan ole ollut mitään eläintä, yhtä kierrätyskoiraa, sanan positiivisessa merkityksessä, lukuunottamatta.

  VastaaPoista
 6. Silityksiä ja rapsutuksia Halille minultakin. Kyllä se vielä iloksi elo muuttuu, kuva on mainio.

  VastaaPoista
 7. Arvokkaan näköisenä Hali poseeraa. Uskon, että ruokavaliolla pystyy kissankin diabetestä hoitamaan. Lisää rapsutuksia Halille.

  VastaaPoista
 8. Tuon hoitovaihtoehdon olisin itsekin valinnut, tarkka ruokavalio ja hyvä seuranta, kyllä se siitä ja rapsutukset korvan takaa ... molemmille! Etköhän löydä kissanomistajaa, joka voisi ostaa tuon toisen ruoan.

  VastaaPoista
 9. Voi Halia. Tuttu sairaus meidän perheessä. Kyllä Hali pärjää.

  VastaaPoista
 10. Noi eläinsairaudet ja niiden hoitojen järkevyys on aina vaikeita päättää. Mä oisin varmaan päätynyt samaan ratkaisuun. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. Yhdellä tyttäreni kissoista (niitä on 3) on myös diabetes ja hän joutuu pistämään kissaansa kaksi kertaa päivässä.
  Kesällä kissa myös loukkasi lonkkansa ,joka jouduttiin leikkaamaan.Kovin kalliiksi kuvaus ja leikkaus tuli.
  Ehdotin jo lopetusta, ettei kissa joutuisi kärsimään.Mutta arvaat tietenkin miten kävi...

  VastaaPoista
 12. Kyllä olen päätöksen tehnyt, että heti ku Halille tulee kipua tai muuta vaivaa niin lopetuspiikki annetaan. Päivittäiset kaksi piikkiä eivät ehkä olis olleet meille kummallekaan mukavia hetkiä. Ja kun sen aloittaa niin sen hoidon kanssa on oltava tarkka, muuten voi olla enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Koira ei voi diabeteksen kanssa elää ilman piikitystä mutta kissalle se ei ole aivan välttämätöntä. Eiköhän meillä tämä yhteiselo ole mukavaa näin niinkauan kuin sitä riittää.

  VastaaPoista
 13. Voi hiisi :( No mutta toivotaan, että Hali vielä on sun luona kauan ja saatte nauttia toistenne seurasta. Olis se piikitys aikamoinen paikka varmasti, kiva sit rimpuilevaa kissaa yrittää pistää jos kissa on eri mieltä asiasta :/ Kuitenkin Hali on näyttänyt nauttivan elämästä sun kanssa, niin ei tosiaan kannata mitään hätiköityä lopetuspäätöstä tehdä. Se on aina niin rankka paikka. Sitä voi sitten miettiä kun sen aika on.

  VastaaPoista
 14. Eläinten hoitoon liittyvät kysymykset ovat aina haasteellisia ja tarkkaan harkittavia. Uskoisin myös, että oikeanlaisella ruokavaliollakin pystyy oloon paljonkin vaikuttamaan. Tsemppiä vaan matkan varrelle. Meitäkin on jopa arvosteltu, että lähdimme Kustia näin kalliisti hoitamaan.Jokainen tapaus on aina mietittävä omanaan. Iloisia syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.