sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Välineneulontaa;)

* Oi voi, sorruin! Lankamaailmassa oli lauantaina neuletapaaminen. Siinä sitt juteltiin yhden neulojan kanssa neuleliinoista ja niiden neulomisesta. Hän osti sitä varten sormikaspuikot, ne on erinomaisen hyvät liinan aloituksessa. Siinä sitt puikkotelineen tarjontaa tutkiessamme silmiini osui KnitPron hiilikuitupuikot. Pituutena 15 cm ja kun kokokin oli 2.25 niin pakkohan ne oli ostaa. Tai ei tietenkään mikään pakko mutta ku mieli teki niin ostin.
Onhan nää ihan superhyvät! Just sopivan kapea kärki liinan koukeroita koukkimaan. Unelman kevyet yms. Pikkusen kyllä vaatii keskittymistä, että käsien ja aivojen koordinaation saa sopimaan uuteen neulomistuntumaan. Ettei tässä nyt vaan käy niin, että ku antaa pikkusormen niin menee koko käsi?! Toisaalta, mä olen monta uutta trendiä ohittanut niin ehkä, ehkä tähän vois sortua. Nää on kyll tosi hintavia ja ku mulla on puikkoja joka lähtöön niin harkittavaa riittää.
Kyllä nyt joululiinoja alkaa tulemaan tuutin. . . tai siis puikon täydeltä;)

* Torstaina olin taas Annan puodissa neulomassa. Mä en enää viitsi kehua kuin kivaa siellä on, kyll te jo tiedätte ja jos ette, niin tulkaa katsomaan ja kokemaan.
Silloin oli Asunnottomien yön tapahtuma Piritorilla. Ilmeisen hyviä esiintyjiä oli paikalla kun me saimme puodissa nauttia kivasta musiikista joka sinne asti kuului. On se vaan kumma, että tämmöisiä tapahtumia tarvii viettää . . . kyllä tässä eskimoiden maassa pitäisi jokaisella olla asunto ja katto pään päällä näin kylmillä keleillä. Nyt olikin puhetta, että tyhjiä toimistotaloja yms. pitäisi muuttaa asunnoiksi.
KS

14 kommenttia:

 1. Välineistyminen on joskus ihan tarpeellista.
  Kun pitkän, pitkän sairaslomani jälkeen pääsin jälleen aikanaan töihin, olin ihan tarmoa täynnä, ensimmäinen palkkapäivä ja minä menen ostamaan ne paljon puhutut Knit piksit, mutta enpä mennytkään, kun työn ilo muuttui lomautuksen jälkeen työttömyydeksi..ja loputhan sitä tiedätkin.
  Vieläkin on kokematta tuo puikkosarja, samaten hiilikuidut, mutta neliskanttisiin sorruin ja hyvä niin. Ne on minun sormilleni niin näppärät.

  Paljon olis jutskattavaa, viestikenttäsi ei riitä kaiken kertomiseen.

  VastaaPoista
 2. Hienot noi sun uudet puikot ja varmaan on paljonkin käyttöä.. Onneksi en itse sortunut niihin kun en noin ohuilla puikoilla varmaan osais mitään tehdäkään. Mulla tuollaiset saiskin laittaa kehyksiin lasin taakse.

  VastaaPoista
 3. Kyllä nuo hiilikuitupuikot ovat tosi hyviä mä neulon niillä siililapasia mutta muuten oon siirtynyt niihin neliskanttisiin mitkä ovat todella hyviä ainakin mun nivelrikkoisille sormilleni,molemmat ovat myös keveitä tykkään molemmista.Viellä en oo kerinnyt kokeilemaan liinojen neulomista mutta kohta puoliin.

  VastaaPoista
 4. Ihanat liinat on päässyt sinulta puikoilta. Kunpa nyt saisin sellaisen ajan minäkin, että ehtisin sinne Annan puotiin istumaan.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista kuinka uudenlainen tekniikka etenee käsityötarvikkeissakin. Vielä mulla on puupuikotkin kokeilematta puhumattakaan hiilikuituisista, wau.

  VastaaPoista
 6. Onpa hienot puikot! Kun aloin seuraamaan blogeja ja samoihin aikoihin itsekin neulomaan, muistan miten Addeja kehuttiin ja minäkin yhdet ostin. Ne ei kyllä olleet puikkoja kummemmat minun mielestäni (nuo sinun kyllä näyttävätkin hienoilta). Bambupuikkoja olen hankkinut muutamat ja niistä tykkään, muuten en ole harrastanut tuota välineurheilua;)
  Hienoja liinoja ainakin reunojen perusteella oot neulonut.

  VastaaPoista
 7. Wau, välineurheilua tämäkin. Mulla nuo hiilikuidut kokeilematta, neliskanttisia on ja niistä en luovu.

  VastaaPoista
 8. Nuo puikot kyllä houkuttaa. Oi, oi, miten ihanan ihastuttavia joululiinoja tulossa.

  VastaaPoista
 9. Välineurheiluksi menee käsityötkin välillä, kun oikein mieluinen sattuu kohdalle. Näyttävät nämä puikot olevan huippulaatua.
  Nakkaanpa saamani 11-haasteen sinullekin vaikka tiedämmekin olostasi ja elostasi blogin välityksellä monenlaista. Haaste odottelee monipolvisena blogissani.

  VastaaPoista
 10. Joskus on iahn kiva harrastaa välineurheilua:)

  VastaaPoista
 11. On nuo hiilikuitupuikot tosi nätit! Ja hyvät käytössäkin, ei sen puoleen... Sun liinat on kyllä hienoja!!

  VastaaPoista
 12. Mulla on yksi pyöröpuikko sytomyssyilyyn tuota merkkiä ja on kyllä hyvä. Sukkapuikkoja oon kanssa katsellut mutta riiputtimiin on jääneet kun entisiä on ihan tarpeeksi eri kokoisina, eri asia sitten jos entiset rupeaa katkeilemaan.
  Asuntotilanne saattaa kohtapuolin vähän kohentua kun me suuret ikäluokat älytään ruveta kuolemaan :D

  VastaaPoista
 13. 20 cm halkaisijalla, pyöreä joululiina, kelpais :)

  VastaaPoista
 14. Voi kun tuleekin kaunista liinaa. On ne joulun värit punainen ja vihreä vaan hyvin yhteensopivat ja molemmat mun lempivärejä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.