maanantai 14. heinäkuuta 2014

Vaihtelevaa säätä

Jep jep, on ollut hellettä ja sadetta sekä tuulta. Viikolla oli kovia itätuulia ja torstaina vuoropaatti jätti yhden vuoron ajamattakin. Tietysti just sinä päivänä ku mä olin menossa stadiin ostamaan Uskolle ruokaa. Olin vihainen ku rantapiru, okei okei turvallisuus ennenkaikkea.
Mutt ku tieto ei kulje täällä saaressa laisinkaan. Paatilta oli yritetty soittaa tänne, että se meneekin Laguuniin mutta kukaan ei vastannut. Ei oo eka eikä varmaan vika kerta. Vuorovenelaiturille ku ensin kävelee eikä siellä oo tietoa mihin laituriin paatti meinaa mennä, ja sitt joutuukin kiirehtimään Laguuniin asti niin ei siinä paljoo naurata. Noh, mä menin sitt seuraavana päivänä ja ostin Uskolle riittävästi ruokaa, ei joudu katti oleen nälissään jos tuuli puhaltaa, niih. Se vaan viettää kissanpäiviä ja nauttii elämästään, ja juoksuttaa mua.

Kesäkaverikoira Chicon emännältä loppui loma. Käytiin muutamana iltana yhdessä kävelyllä; Usko edellä ja Chico perässä. Hienosti meni, harmi ku ei jo alkukesästä älytty kokeilla, että kissa ja koira voi hyvin lenkkeillä yhdessä.

Muurahaiset edelleen kaivaa käytäviään, yks päivä ovella näkyi kaksi siivekästäkin murkkua, mutta ne on niin nopeita veijareita ettei kuvaa saanut.

Kenttäorakko kukkii parhaimmillaan, on se vaan kaunis kukka. Hyvä kun on saatu kasvusto suurenemaan.

Vuoropaatti lähdössä Laguunista.

Riippuhämähäkin verkkoissa sahanpurua, jota murkut pudottavat koivusta, siis toinen paikka eikä toi mun pihakannon murkkukaivanto.

Keltamaksaruoho

Uusi viikko alkoi sateisena mutta sehän tekee hyvää sienille, pari kanttarellin poikasta on nähty ja punikkitatteja.
KS

8 kommenttia:

 1. Hyvä, että Uskon ruokavarat on turvattu;)

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että sait Uskolle ruokaa.
  Kauniita kuvia, tuo sahanpuru riippuhämähäkkien verkoissa, siinä on jotakin.
  Olen kyselleyt naamakirjassa löytyisikö meille neulenyyttäriväkeä la 16. elokuuta. Sinä varmaan olet silloin saaressa, vai kuinka? Marsu lupaili ottaa Lilaa kyytiin. Ihan tiedoksi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan päivän kalenteriin mutta en lupaa mitään, katsotaan tilanne sitt lähempänä ajankohtaa. Kiitos kutsusta.

   Poista
 3. Ihanan näköinen kasvi, tuo kenttäorakko. Ilmankos en ole koskaan nähnyt, kun on saarikasvi ja kovin harvinainen. Ihanan kesäisiä kuvia muutenkin. Kissat ja koirat tulevat muutes paremmin toimeen keskenään, kuin yleensä luullaan. Uudella naapureillakin on kissa ja kaksi koiraa. Se kissa on ihan sisäkissa, tai no kait sitäkin voisi valjaissa kuljettaa, mutta en ole koskaan nähnyt vielä ulkosalla. Se on joku valkoinen, eikä sitä kuulemma uskalla ulos laittaa. Täällä kun ilmoissa liitelee kotkia, huuhkajia, sun muita. Terveisii saareen, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 4. Miulle kenttäorakko on myös uusi tuttavuus, järvisuomalainen kun olen. Tyynempiä kelejä toivotellen!

  VastaaPoista
 5. Alkuviikon sateet on tehny hyvää kuiskii kanttarellit pihalla. Näyttää ihan siltä et viikonloppuna vois saada soosin. Vaiks ihan pienen. Tassu viettää kans saarielämää - ollaan vuoroteltu blogikuvaajan kanssa iltoja ettei tartte viedä kattia välillä kaupunkiin. Tänään oli taas punkkiaineen vuoro.
  Mitä Usko muuten syö? Tassu vaan kyselee :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko syö Musti&Mirrin Schesir säilykeruokaa, kaikki maut kelpaa. Jotain pussilihojakin se syö mutt ei niin maistu. Ja Schesir-merkin raksuja. Sellainen kissojen pakastejauheliha on myös hyvää. Tuore eikä paistettu lohi kelpaa lainkaan. Pihviliha kelpaa silloinkun sitä saa, ja broileri sekä raakana että paistettuna.

   Poista
 6. Syksyn merkkejä aamuinen peikkometsä! Aivan ihania kuvia, tuli oikein ikävä metsää ja marjaretkiä...
  Kyllä kissa ja koira voivat lenkkeillä yhdessä. Kotikaupungissani olen useamman kerran nähnyt vanhemman herrasmiehen ulkoiluttavan vanhaa koiraansa hihnassa ja kissan seuraavan vapaana perässä, Uteliaana sitten kerran kysyin, olikovatko kissa ja koira tosiaan samaa seuruetta. Mies kertoi kissan kuuluvan kalustoon ja tosiaankin olevan vapaaehtoisesti lenkillä mukana. Mies ja koira hipsuttelivat edellä ja kissa seurasi muutaman metrin päässä perässä häntä pystyssä ongenkoukkuna! Jäi välillä "lukemaan tekstareita" mutta juoksi sitten miehen ja koiran kiinni. Mukava näky, josta tulee lämmin ja hyvä olo.

  tiinaliisa

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.