keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Neuleliinoja neuleystäville

Muutaman liinan olen neulonut, taas kerran. VillaLankassa kysyin, josko joku haluaisi liinan ja kyllähän muutama halukas löytyi.
Anulle neuloin kirjasta 'Knitted Lace in White' mallin Vibeke. Tätä mallia en ole ennen neulonut. Ohjeessa oli aika monta virhettä mutta selvisin niistä suuremmitta kommelluksitta. Koko on muistaakseni noin 42x42 cm. Lanka loppui juuri ennen viimeisiä kerroksia mutta onneksi VillaLankasta löytyi saman tehtaan valmistamaa virkkauslankaa, joka ei juurikaan poikennut alkuperäisestä. Väri ainakin oli just kohdallaan.

Krissekin halusi neliönmallisen ja hän tykkäsi näkemästään Ingeborg II mallista niinpä sellaisen hän sai, ja toivomassaan värissä. Tämä on kirjasta Knitted Lace ja useammankin olen tätä neulonut. Koko on noin 25x25 cm.

Ehkä eniten neulomani mallin Ditte II tein taas kerran, sen sai Arja. Vihreä oli toivomusväri, toivottavasti tämä sävy osui edes sinnepäin oikeata. Tämä on aavistuksen pienempi (ehkä se oli halk. 42 cm) kuin aiemmat (50 cm) sillä Eng-lanka oli ohuempaa ja neuloin 2.25 puikoilla kun yleensä käytän 2.50.
Mä en kohta enää kehtaa näista liinoista kirjoittaa . . . mutta taas on yksi valmistunut. Se onkin suurempi enkä sitä ole ennen tehnyt. Kaunis siitä tuli tosin ns. pellavaväri ei itseäni miellytä. Saatte odottaa liinan kuvaa, se pitää vielä pingottaa, kunhan saarielämältä kerkiän;)

Ja just ennenkuin viimeksi lähdin saareen niin postiluukusta kolahti kirjekuori. Ai ai minkä ihanan yllärin se sisälsikään: Neuleliina lehti!! Jee! Kiitos tuhannesti Wiktoriina, että muistit mut lehtiostoksia ihan ulkomailla tehdessäsi. Mulla ei ole koskaan ollut neuleliinalehteä. Ajatella, että tällaisiakin on olemassa. Niin kauniita malleja ja näitä malleja en ole nähnyt aiemmin missään.
Saksaa en osaa mutta kyllä näistä ohjeista selvitään, niinhän Wiktoriinakin kirjoitaa:) Ja onhan netissä saksa-suomi neulesanasto, kiitos Ulla.

Kuulemma, ehkä, sääkartassa näkyy, oikeasti ehkä taivaallakin tuo iki-ihana iso lamppu näyttäytyy, siispä saareen!
Heissulivei, nauttikaa kesästä vaikka sataiskin, nauttikaa kaksinverroin jos paistaa!
KS

18 kommenttia:

 1. Hienoja liinoja olet tehnyt! Niin sataa täälläkin mökillä Tampereen seutuvilla. Minulla takkuaa nyt vähän käsityöt.

  VastaaPoista
 2. Rakastan näitä liinoja, ihania katsella. Hyviä saaripäiviä!!!

  VastaaPoista
 3. Upeita liinoja jokainen!
  Koko päivän on satanut, mutta huomenna pitäisi palelemisen loppua ainakin hetkeksi.
  m
  Mukavia saaripäiviä!  VastaaPoista
 4. Hienoja liinoja. Noita saksalaisia neuleliinalehtiä sai joskus 80-90 luvulla aina silloin tällöin suomestakin. Mulla on niitä useampia. Harmittaa kun enää noita ei suomesta saa. Saksalaisissa malleissa käytetään vähän erikoisempia silmukoita ja joskus ne tuottavat vähän enemmän päänvaivaa.

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuon näköisistä liinoista kehtaa kirjoittaa ihan jokaisen liinan valmistuttua. Itse en taida osata noita oikein-nurin-yliveto yms termejä englanniksikaan, joten ei ihme, jos niitä ei osaa saksaksi. Luin aikoinani koulussa kahdeksan vuotta saksan kieltä, enkä tainnut neulonnan termeihin törmätä kertaakaan. Kaipa taitava neuloja selviää ihan pelkästään niillä neulekarttapiirustuksilla. Sitten, jos on vain kerroksittain ohje, niin sitten saattaa olla vähän hankalampaa. Sanakirja avuksi vain. On kauniit mallit näköjään tuossa lehdessäkin. Ossilasta terkkuja!

  VastaaPoista
 6. Oih, ihania liinoja. Kiva kun sait pitsiliinakirjan. Siinä kuluukin hetki jos toinenkin kun pähkäilet niiden ohjeiden kanssa, mutta lopputulos on varmasti taas upea.

  VastaaPoista
 7. Nyt vissiin kannattaa - ainakin kelien puolesta - pysyä saaressa. Tottakai liinoista kehtaa kirjoittaa ja blogata, nehän ovat kerta toisensa jälkeen upeita. Ja tiedänpä muitakin jotka ovat jumittuneet tiettyyn neulemalliin ja bloggaavat lähestulkoon sitä samaa ml. itseni ja revontuli - joka tais olla jo kuudestoista.

  VastaaPoista
 8. Sun liinat on niin upeita ettei niihin kyllästy ikinä.
  Aurinko vissiin hellii meitä kaikkia pitkästä aikaa. Mukavia saaripäiviä sulle ja Uskolle. Mekin lähdetään maalle alkuviikosta ja tullaan takas kun huvittaa ;)

  VastaaPoista
 9. Kaikki liinat ovat tosi kauniita!

  VastaaPoista
 10. Siron kauniita ja jotenkin hempeitä.

  VastaaPoista
 11. Hienot on jälleen sun liinat, ihmettelin tuota ylintä liinaa että josko olet joutunut ompeluhommiin noiden isojen "kulmareikien" takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ompeluhommia vaan useampi langankierto joihin seuraavalle kerroksella neulotaan monta silmukkaa, vurotellen oikea ja nurja.

   Poista
 12. Lisää vaan liinapostauksia, toivoo täällä yksi liiinfanisi:)

  VastaaPoista
 13. Tuo ensimmäinen on tosi kaunis, siinä o jotain perinteisestä poikkeavaa!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko poikkeus se, että siinä ei ole kukkia eikä lehtiä ja on neliö.

   Poista
 14. Ihnat liinat, jälleen. Nyt meillä on taas muuten kotialttari, pitääkin ottaa sinulle kuva, jos tuntuu että liinoille ei ole tarpeeksi ottajia ;-). Pyörä liina on käytössä, mutta tuo alttarilipasto kaipaisi kantikasta.
  Ihania saaripäiviä sinulle.

  VastaaPoista
 15. Aivan ihania pitsiliinoja! Kyllä noista voi kirjoittaa ja kertoa vielä vaikka kuinka paljon! Miusta kesä on pitsin aikaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.