sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Viikon luontokuva

Jokunen vuosi sitten komea koivu kaatui, suihkahti kivasti teltan vierestä eikä päälle. Nyt sen kannossa on asukkaitta ahkerassa työssä. Hevosmuuraheiset kaivavat siinä onkaloitaan, miksiköhän? Illalla kun on hiljaista niin oikein kuulee sen työn äänen ja rapinan mitä ahkerat jalat pitävät.
Ne tuovat suussaan ison palan, pudottavat sen reunan yli ja kipittävät takaisin sisälle. Alhaalla purukasalla on pari muurahaista, jotka siirtävät purua kauemmaksi. Fiksuja eläimiä, täytyy ihmetellä niiden ahkeruutta ja viisautta. Osa kuvista on otettu illalla salamalla, siksi vähän hassun värisiä.

Usko nauttii elämästään täällä. Päästäisiä saa pyydystettyä, ei nyt ihan joka päivä mutta usein kuitenkin. Nillä leikkii, aikansa heittelee ja käpälöitsee niitä ja sitt mä heitän raadot pois pihapiiristä.
Mustikkamättäällä on hyvä kelliä ja paistatella päivää, tietysti välillä täytyy turkkia pestä.

Viikon sääilmiö
Sankka sumu vyöryi mereltä, näkyvyys ehkä 50 metriä. Sen jälkeen olikin sitten mitä kaunein kesäpäivä ja -ilta.
KS

9 kommenttia:

 1. On teillä kissanpäivät saaressa kun kesä vihdoin tuli.

  VastaaPoista
 2. No nyt alkaa olla sellainen ilma, että kelpaa köllötellä jossain ja vaikkapa lukaista jokin hyvä kirja. Tai sitten voi vain nauttia ihanasta säästä ja Uskon seurasta saaressa. Terveisii Ossilasta.

  VastaaPoista
 3. Ihania kesäkuvia! Nautinnollista saareilua!

  VastaaPoista
 4. Mukavia saaripäiviä! Onko Uskolta löytynyt punkkeja?

  VastaaPoista
 5. Teillä on nyt kesäkelit. Toivottavasti nuo muurahaiset ei tule ihan teltan alle.

  VastaaPoista
 6. Upeita luontokuvia oletkin ottanut, Ihanaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 7. Usko viettää todellisia kissan päiviä. Tuo sumu tuli meillekin ja tuntui kasvoilla todella kylmältä. Oli pakko hakea villataki päälle. Onneksi häipyi ja aurinko pääsi lämmittämään.

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia Uskosta ja Chicosta myös :) Nyt on luvattu upeita kelejä niin saatte nauttia saarielämästä oikein kunnolla, olihan niitä sateita kesäkuussa ihan riittävästi, vaikka välillä on hyvä tietysti että sataa, sienet saa kasvuvoimaa ;) Ihania liinoja oot taas tehtaillut!

  VastaaPoista
 9. Ihana Usko-kissa sinulla! Ja teillä on varmaan ollut huippuhieno kesä yhdessä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.