perjantai 25. heinäkuuta 2014

Yllärivieraita

Tai siis ystäviä tupsahti yllättäen Suvikoijalle. Keskiviikkona olin somerikolla juttelemassa naapurin kanssa kun sinne kuului OviTikan kolkutus. Kappas vain, Susi sieltä tulla tupsahti kantamuksien kanssa. Kuvassa päiväkahviherkutteluhetki.


Oi oi, mitä mä sain! Kainuunharmas lankaa, Cocista ja suklaata sekä värikkään marja/sieniämpärin, näkyy hyvin mättäillä.

Ja uuden grillin!! Susi oli jo pari kesää sitten huomioinut, että mun söpö pieni pallogrilli oli aikas loppuunkäytetyn näköinen. Sitähän se on edelleen mutta on sillä hyvin grillannut. Vaan nyt mulla on uus ja just oikean värinen pallo. Hyvin se grillaakin, tietysti makkaralla ja halloumilla se korkattiin.
KIITOS!

Iltapäivällä tikka taas kolkutti. Ensin näkyi jalat ja arvasin, että Mariahan se sieltä tulee. Rinkka selässä ja täys varustus mukana. Alkuperäinen suunnitelmansa oli ollut mennä jonnekin Turun suunnalla olevaan kansallispuistoon suolle vaeltamaan? Huh huh, ei näillä helteillä, eli Kaunissaari olikin sitten hyvä vaihtoehto. Kuten aina täällä ollessa, niin oma pieni teltta pystyyn oikein kivalle paikalle kallion kupeeseen.

Uusi pieni tuolikin on mukana, ensikasaaminen oli kyll vähän mutkikasta vaikka lopulta se olikin ihan simppeli juttu.

Hellepäivinä kauppalaivalle on jonoa.


Jonoa on myös vuoroveneelle. Niin paljon on tulijoita, että kaikki eivät ole mahtuneet mukaan. Vuosaaren Kalkkihiekan torilla on nähty pitkiä jonoja. Tiistaina rannalle jäi parikymmentä mutta lisävuoroa ei ajettu. Keskiviikkona sitten oli lupa ajaa ylimääräinen vuoro, mutta onhan se pitkä aika kaksi tuntia helteessä odottaa. Jos siis joku on tulossa tänne niin kannattaa olla ajoissa rannassa tai soittaa Cardinal Marineen ja varata paikka.


Meriveden lämpötila on 21 astetta!

Kaikille lukijoille: kiitos kun käytte sankoin joukoin lukemassa  ja kiitos kommenteista!

"Päivä sumussa" kirjoituksen Peikkometsän seittejä Minna kommentoi näin ihanasti:
"Hienoja kuvia. Keijukaiset ovat olleet yön aikana pyykillä ja on tainut olla oikein suurpyykki, kun noita ripustuksia on niin paljon."
 KS

11 kommenttia:

 1. Kiitokset mukavasta seurasta. Oli oikein kiva päivä :) Harmi vaan kun päässyt pidemmäksi aikaa, mutta toisella kertaa sit. Ja kiva oli nähdä Maria kun oon hänestä niin monesti kuullut :) Grilli toimi kyllä hyvin ja herkut maistui eikä nälkä tullut kotimatkalla.

  VastaaPoista
 2. Kyllä sait hyviä tuliaisia puhumattakaan seurasta :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun ihmiset ymmärtävät noinpäin eli eivät tule nälkäisinä verottamaan retkeilijän kaikki ruokavarat ja juomat, niinkuin kesän kauhukommenteissa usein on. Sinulla tuntuu käyvän ymmärtäväistä ja mukavaa väkeä, ja kivalle ihmiselle on ihana viedä myös ilahdutusylläreitä!
  Hyvällä saa hyvää:)
  Oikein hyvää kesää!
  T. Marjut

  VastaaPoista
 4. Sulla kävi mukavia vieraita. Taas muuten viisastuin himpun verran. En oo tiennytkään tuollaisesta lampaasta, kuin Kainuunharmaa. Oppia ikä kaikki, eikä ikinä ole liian vanha oppiakseen jotain uutta ja pientä. Ihanaa varmaan saaressa olo justiinsa nyt. Eikä se nyt ihan paha ole täällä muuallakaan. Nautitaan just nyt, kyllä se tulee se marraskuukin, siit ei ole pelkoo. Terkkuja Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 5. Tuo keijupyykki-runo tuli mieleen lapsuudesta.

  Kun heräsin, aurinko nukkui,
  mutta valoisaa oli kyllä.
  Käkikello neljää kukkui,
  oli kastetta niittyjen yllä.
  Oli hiljaa ranta ja aita,
  vain keijut pyykkiä pesi.
  Joka oksalla riippui paita,
  ja paidoista tippui vesi.

  Eilen illalla Nuuksiossa oli myös todella hieno keijupyykki.

  VastaaPoista
 6. Kivoja vieraita on sinulla käynyt ja mukavien tuliaisten kera.

  VastaaPoista
 7. Ihana tuollainen ysävä. Mukava vierailu varmasti.

  VastaaPoista
 8. Oijoi, ihania kesäpäiviä. Mulla on nyt 13 vaelluspäivää ja 173 km kävelty upeissa Jura vuoriston maisemissa. Hali.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa kun käy vieraita ja vielä tuomisten kera, tuo grilli on kyllä ihan huippu.

  VastaaPoista
 10. Tarpeellisia tuliaisia sait! Ihanan nostalginen tuo pallogrilli. Meillä taas saaressa oli kuumempaa kuin kotona. Ensimmäinen osa lomasta on takana ja työt tulikuumassa toimistossa alkaneet. Leppoisia päiviä ja Uskolle terkkuja.

  VastaaPoista
 11. Yllätysvieraat ovat kyllä parasta ilonaihetta!! Nautitaan vielä kesän lämmöstä ja sen ihanuudesta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.