lauantai 18. lokakuuta 2014

Älä tee niinkuin minä tein!

Sähköpostiin oli tullut viesti: You have received a voice message. Tai jotain tuon tyylistä siinä oli. Ja jossain kohtaa luki jopa Microsoft. Ja oli siellä Firefox-logokin yms. Ei mitään muuta outoa kuin se, että en tiennyt kuka sen on lähettänyt. Mutta aina ei voi tietää.
Joskus mulle puhelimeen tulee Multimedia-viesti, enkä niistäkään tiedä kuka on lähettäjä. Puhelin ei niitä näytä vaan tietsikalla mun tarvii nekin katsoa.

Oltiin just yks päivä puhuttu puheviesteistä. Ja sitt mä pönttöpää luulin saaneni sellaisen. Mikään kello ei kilahtanut ja varoittanut.
Niinpä sitt menin ja avasin postin ja vielä sen liitetiedostonkin. Ja siinä se sitt oli, sillä nanosekunnilla kaikki kuvat ja tiedostot ja mitä nyt koneella olikaan, niin gryptattiin niin ettei niitä voi avata, lukea, katsella - kertakaikkisen tuhottuja.

Pöpö teki jopa sen, että aina koneen avatessa selaimen aloitussivuksi tulee huijareiden "sivu".
Tämä on sellainen kiristysjuttu. Maksa tai  . . . ja vaikk kuinka maksais niiin ei ne sitä salausta (gryptausta) kuitenkaan avaa. Roistot ja terroristit kerää rahaa viattomilta ihmisiltä. Jonkunhan on kuitenkin maksettava jos on tosi korvaamattomia tiedostoja lukittu. Niih.

Näitä on ilmeisesti muutamia liikkeellä, ihan tuore ilmestys tämäkin, löysin lehtiartikkeleita, mm. tässä link kliks.

Mä oon aina ollut supervarovainen näiss jutuiss, en seikkaile netin kummallisilla sivustoilla enkä jätä yhteystietoja, en oo ostanu ku parista varmasti tiedetystä nettikaupasta, yms. mutta tekevälle sattuu, ei voi mitään.

Mua harmittaa yks kuva: se kesällä otettu joulukorttikuva!
Sitä ei nyt ole missään tallessa! Parisataa kuvaa olin yhdestä kivestä ottanut, seulonut noin sata pois ja jättänyt noin sata mistä vielä piti valitsemani Se Joulukorttikuva.
Ei ole ei tuu joulukorttia tänä vuonna. Monta vuotta oon kesällä korttikuvan ottanut niin en mä vaan voi nyt jotain "kunhan on kuva" korttia lähettää. Sorry.

Olkaa varovaisia  netin kanssa.

Tää aparaatti menee nyt tyhjennykseen ja silleen. Palaan linjoille sitt joskus, tietty toivottavasti mahdollisimman pian.

KristiinaS,
synkkänä kuin Lontoon taivas eräänä päivänä10 kommenttia:

 1. Luin tuon artikkelin ja tuo saamasi viestihän on sellainen, että jos sinulla on Java asennettuna (ja suurimmalla osallahan on), niin mitään et olisi voinut tehdä. Ei tarvinnut edes käsittääkseni avata mitään liitetiedostoa. harmin paikka, jolle ei voi mitään:( Mistä liene saaneetkaan sähköpostiosoitteesi. Toivotaan, että kone tulee kuntoon. Oletko kysynyt hintaa, koska voi olla niinkin ihmeellinen juttu, että voi olla aika edullista ostaa uusi tietsikka. Mikäli käytössäsi ei ole kohtalaisen uutta konetta, niin voi olla edullisempaa melkein ostaa uusi kone. Mikäli tuttavapiirissäsi, tai poikasi tuttavapiirissä ei ole nörttiä, joka tyhjää koneesi edullisesti ja palauttaa sinne ohjelmat. Harmillista, todella harmillista. Terveiset Ossilasta, M-L ja Ossi (joka vähät välittää tietotekniikasta) Uskolle paijauksia.

  VastaaPoista
 2. Voi paska, en paremmin sano! Tosi, tosi, tosi ikävää!
  *
  Kiitos London-raportista, ihanan laaja! Olen pantannut sitä tähän viikonloppuun, että saan kaikessa rauhassa mökillä lueskella. Kunhan tästä vaan saan Pupusen unille...

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä niiiin harmillista!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kamalaa. Minunkin piti tyhjentää vanha sähköpostini, kun sinne rupesi tulemaan ulkolaisia viestejä, joissa kovasti haluttiin tietää tilitietoni ja salasanani.

  VastaaPoista
 5. Varoittava esimerkki, hui kauhistus. Sä voit hyvinkin vielä keksiä uuden joulukorttikuvan, ota kamera mukaan ja menoks (joku kauniimpi päivä).

  VastaaPoista
 6. Ou dear! Tämä on hyvä (harmillinen sinulle) muistutus netin vaaroista. Pahuksen pahus minkä sulle teki.
  Aloin siirtelemään omia kuviani ulkoiseen muistiin, kun oli taas kertynyt koneelle kuvia. Kiitos muistuksesta, vaikka sen niin ikävästi sait itse kokea.

  VastaaPoista
 7. Kaameeta, joskus sitä menee näköjään viisaskin vipuun vai miten sitä sanotaan. Toivottavasti saat koneen puhtaaksi virukissoista ja pääset tallentelemaan uusia kuvia. Kiitos muuten ihanasta matkakertomuksesta engelsmannien maahan.

  VastaaPoista
 8. No voi persus. Kuvittelin, että oot neulonut jotkut silmukat ristiin tai muuta sellaista, mutta tuopas vasta ikävä juttu onkin. Toivottavasti koneesi puhdistuu. Ymmärrän tuon harmituksen siitä kuvasta. Maailma on kuyllä ihmeitä täynnä, ei voi tietää mikä hyvä kuva kohdallesi vielä osuukaan...

  VastaaPoista
 9. Todella harmillista. Toivottavasti olet pian takaisin linjoilla.

  VastaaPoista
 10. Kurja tuo tietsikka juttu.
  Huomenissa on kyllä kahvia ja jotain mutusteltavaa, jotta teretulemast vaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.