keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Lontoon "the Tube" ja Double-Deckers

Lontoossa on tosi helppoa siirtyä paikasta toiseen sekä Tuubilla että bussilla. Niitä suihkii yhtenään suuntaan jos toiseenkin. Tuubilla tehdään päivittäin 4 miljoonaa matkaa! Linjoja on 11 ja asemia 270.
Molemmissa välineissä on hyvät pysäkki- ja nähtävyyskuulutukset. Meidän "kotilinja" oli Bakerloo-line. "This is Bakerloo-line to Elephant and Castle", "Mind the cap between train and station", "Change here for Viktoria-line" .
Matkakortti OysterCardia vilautetaan rahastuskoneelle tuubiin mennessä ja poistuessa se sitten veloittaa kortilta matkan pituuden mukaisen summan. Kortti itsessään maksoi 5 punnan panttimaksun, jonka olisi saanut takaisin mutta lunastuspisteellä oli niiiin pitkät jonot, että kortit jäivät palauttamatta. Ehkä tarvii mennä taas Lontooseen ajelemaan:)

Baker Street -asemalla on tuttu hahmo

Bussin voi vuokrata vaikkapa näin koristeltuna

Aika monta matkaa bussilla huristelin yksin ja Katjun kanssa. Yläkerran etupenkin ikkunapaikka olikin usein vapaana ja sieltä sai hyvin kuvia matkan varrelta. Busseissa on kiinteä maksu joka Oysterilta veloitetaan bussiin mennessä.
Piccadilly Circus, täynnään "selfie-kuvien" ottajia. / NFL on Regent Street./ Oxfort Street

Ihmisiä oli liikkeellä ihan älyttömästi, arkena ja pyhänä, mutta kuitenkaan ei tullut mitään ahdistaa tungos-fiilistä, jotenkin kaikki vaan liikkuivat sujuvasti. Turisteja arvatenkin suurin osa.
KS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.