keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Vielä pari riviä Lontoosta;)

Yllä Lontoon uudempia rakennuksia.
Sen verran vielä haluan kertoa Lontoosta, että siellä oli todella siistiä. Tuskin mitään roskia kaduilla, ei sylkyklönttejä tms epämiellyttävää. Eikä tupakantumppeja! Joka korttelissa oli roska-astia. Siinä oli molemmissa päissä aukko, jotenkin kierrätyskoodattuja mutta se ei ihan selvinnyt mikä järjestys niissä oli. Ja astian keskellä oli Tuhkakuppi/tumppisäiliö! Erinomaista.
Ilmeisesti siellä on enemmän itsestään selvää, että roskia ei vain pudoteta kädestä kadulle, koska en kuitenkaan nähnyt siistijöitä.
Tosin siellä on aika erikoinen talojen roskisten tyhjennys: kaksi kertaa viikossa roskalaatikot tyhjennetään ja missä ei ole roska-astiaa niin roskapussit jätetään kadunvarteen, kuitenkin max puoli tuntia ennen ilmoitettua tyhjennysaikaa! Pusseja sitten oli kasoittain kadulla kun eihän ne roskisautot just sillä ilmoitetulla kellonlyömällä paikalle osu. Ravintolat kyllä joka ilta laittoivat jätesäkkinsä kadulle, ne siitä yön aikana häipyivät. Mutta ei ollut variksia ja lokkeja heti repimässä pusseja auki. Eikä kaiketi rottiakaan;)

Kaikki ihmiset olivat ystävällisiä, kaupan kassat, matkustajat metrossa ja bussissa, portaissa ja kaikkialla. Jos joku tönäisi vahingossa niin heti pyydettiin anteeksi, silleen kohteliaasti eikä vaan urahtamalla "sori" tms. Eikä se ystävällisyys ollut mitenkään imelää tai teennäistä vaan tuli ihan luonnollisen aidosti. Metroaseman portaissa yks mies kantoi mun matkalaukun ylös. Ja siitähän ei ollut hänelle mitään vaivaa vaan se oli ihan "pleasure".

Stadin metrossa kun katson ympärilleni niin kymmenestä ainakin kahdeksalla on puhelin tai muu laite näpeissä tai korvalla. Ja kadulla on niitä yksinpuhelijoita;) Mutta ei Lontoossa, ei ollut kansa mobiililaitteiden pauloissa.
Paljon olisi opittavaa ja sivistymistä täällä.

Kässämessujen Aleksandra Palace oli korkean mäen harjalla ja sieltä oli huikea näkymä alas kaupunkiin. Muutama tornitalo kuvassa pilvien seassa häämöttää.
Messuilla ei siis näkynyt mitään uutta ja mullistavaa, lankaa taikka tekniikkaa tai mitään muutakaan huomionarvoista vaikka paljon nähtävää olikin. Ihan kaikkea en varmasti nähnytkään tai huomannut. Olin jo kotona laittanut listan niistä kojuista jotka halusin nähdä ja vain pari jäi löytymättä. Mitään todella edullista en löytänyt, samoissa oli hinnat kuin täälläkin. Noh, ehkä ostamani puikot oli pari euroa edullisemmat, ja ainakin Arja teki edullisen lankaostoksen. Ehkä siis jotkut spesiaalijutut oli edullisempia. Olis pitänyt tietää mitä hakee ja millä hinnalla kannattaa ostaa. Mutta oli se kiva reissu eikä ostokset olleet pääasia.
Tässä vielä asunnolla kuvattuna messusaalista:
Ja mun ostokset kotona kuvattuna, taisi näistä jo kuva ollakin eikä kaikki pöydällä oleva tosiaankaan ole matkalta tuotua.

Kuten huomaatte niin mun kone on taas tositoimissa. Ville tämän tyhjensi ja putsasi ja asensi uudestaan. KIITOS VILLE! Ehkä se tuliaisviski kattaa vielä tämän vaivan, kissanhoidon lisäksi;) Huomatkaa: uskalsin kirjoittaa tuon alkoholijuoman, siitä kun on ollut puhetta että tuommoista ei saa kirjoittaa, saattaa olla jotain mainontaa, heh heh ja voi voi . . .

EDIT: Messuilla oli muitakin täkäläisiä kävijöitä, Ristiin rastiin -blogissa http://www.ristiin-rastiin.fi/on kaksi kirjoitusta ja kivoja kuvia. Hääräämöläinen on myös raportoinut messuista.

Kommentointilootaan olen nyt laittanut sen ns. sanatarkistuksen. Toivon, että siitä ei ole liikaa vaivaa vaan jaksatte ne muutamat numerot näpytellä ja kommentoida, ainakin silloin tällöin.
KS


7 kommenttia:

 1. Aikas hyvin olette kuitenkin saaneet saalista.
  Hyvä kun koneesi taas pelittää. Toivottavasti ei muille satu samanlaista harmitusta. Säästit sitten sen tuhat taalaa kun Ville hoiti homman. Kätevä kaveri.

  VastaaPoista
 2. Ihan kiitettävä kasahan sieltä on kuitenkin kotiutunut. ;)

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva matkakertomus! Joskus kyllä minäkin lähden...

  VastaaPoista
 4. Kiva että olet taas langoilla, onnittelut Villelle nopeasta tietsikkahoidosta.
  Me suomalaiset ollaan vielä vuosisatoja jäljessä tässä sivistyksessä ja käyttäytymisessä kun taidettiin asua vielä savutuvissa kun britit jo rakensivat linnoja, perässä tullaan ;-).

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että sinulla on tietokoneWelho omassa piirissä, noinkin lähellä ja mukavaa, että sait koneen pelittämään. Kyllähän Lontoosta jaksaa juttuja lueskella vainka kuinkas paljon. Terveiset Kirkkonummelta, M-L ja Ossi. uskolle paijauksia extraa!

  VastaaPoista
 6. Hyvä, että pääsit nopeasti takaisin linjoille. Ihan hyvä saaliskin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Kristiina sinullekin Lontoon kortista, jonka teiltä sain!
  Hyvä että tietsikka pelittää taas!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.