sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Messuterveiset

Kävin lauantaina Erjan kanssa messuilla stadissa, Tampereelle en ole menossa. Kädentaito-osasto jäi katsastamatta kun siellä luettelon mukaan oli niiiin paljon vain askartelua yms.
Metsä-messuilla oli monta kivaa osastoa ja mielenkiintoista tietoa saatavilla.
Lemmikeissä katsottiin koirien Ralli-Toko-esitys. Koiran kanssa voi siis harrastaa moniakin asioita eikä vain käyttää sitä tarpeillaan ulkona.
Kymenlaaksolaisia yrityksiä oli sekä matkailu- että ruoka-aloilta. Monia herkkuja maisteltiin ja ostettiinkin.
Paras anti tällä kerralla oli Outlet-Expo hallissa. Molemmat saimme sinne jokusen euron käytettyä. Jo ennen Lontoon matkaa olin haaveillut matkalaukusta vaan en raaskinut ostaa.
Nyt sellainen sattui kohdalle erityisen sopivaan hintaan ja värikin on upea. Kaverille kans, eli me molemmat lähdimme messuilta matkalaukkua vetäen.


Sen sisällä oli hyvä tuoda kotiin muutkin ostokset;)
Inkiväärimaustettua Halvaa, valkosipulista oliviitahnaa, eurolla punainen pipo, löylytuoksuja, runsaasti makoisilla siemenillä höystettyä näkkäsiä, tomaattiveitsi, salaisuuksia ja ilmaisia postikortteja.

Ei Uskokaan jäänyt ilman messutuomisia: Sheban kolme näytepurkkia piti maistella jo kantta nuolemalla ja maistuihan se pateekin ihan hyvin.


ELMA- osastolla oli monta kivaa eläintä, komeita kanoja, rumia kalkkunoita js söpöjä kilejä.
Vaan tärkein niistä on Suomenhevonen! Tässä eräänä päivänä kuulin radiosta kuinka kanta on pienentynyt uhkaavasti ja siihen olisi puututtava. Kaikenlainen hevosharrastus on nyt suosiossa ja todennäköisesti kasvaa entisestään. Ainutlaatuisella Suomenhevosella olisi paljon käyttöä tässä buumissa. Ja ennenkaikkea tämä hieno hevosrotu tulisi säilyttää elinvoimaisena ennekuin on liian myöhäistä. Suomenhevosen puolesta voit allekirjoittaa adressin täällä *klik*

KS

10 kommenttia:

  1. Kiva, löysit Skarppi näkkäriä. Se on hyvää se! Terveisiä sumuisesta Kymenlaaksosta Leenalta (kujerrus ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvää näkkäriä onkin. Eikä tarvii päällisiä, mitä nyt vähän voita.

      Poista
  2. Kivoja juttuja olet löytänyt messuilta. Kävin pe:na pika pikaa. Kiersin erityisesti kädentaidot -osaston. Aika niukka tarjonta, mutta syötäviä herkkuja minäkin löysin maakuntapisteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kädentaidoissa on niukasti mitään, tai noh, jos kaikkea näpertelyä harrastaa niin ehkä sitten on antiakin.
      Mä tykkään just noista maakuntaesittelyistä, kesänkorvallahan Senaatintorilla on niitä esillä.

      Poista
  3. Ah, eipä sit satuttu nokikkain siellä messuilla.
    Hyvä löytöjä olet tehnyt ja kiva kun Uskokin sai tuomisia.
    Minä löysin vain muutaman kangaspalan. Askartelupuolella oli aika vähän kiinnostavaa. Siilejä tottakai kävin morjestamassa.

    VastaaPoista
  4. Hyviä reissuja uudelle laukulle!

    VastaaPoista
  5. Upeanvärinen matkalaukku, vai meneeköhän ihan käsipakaasina. Hyvät ostokset joka tapauksessa. Ai, et olisi maininnut halvaa, alkoi tekeen niin mieli. Siinähän ei ole paljoakaan kaloreita, huh. Täytyykin käydä allekirjoittamassa suomenhevosen puolesta addressi. Siinä on niin hieno yleishevonen ettei oikein tosikaan. Toivottavasti saadaan heppa pidettyä elossa, kanta on käsittääkseni pienentynyt noin kymmeneen prossaan siitä, mitä oli joskus 50-luvun lopussa. Aika ennen suurta traktoriryntäystä. Uskolle paijauksii ja terkkuja täältä Kirkkonummelta, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
  6. Minäkin käväisin Tirlittanin kanssa messuilla sunnuntaina kun voitin vapaaliput. Ruokapuoli tsekattiin ja kädentaito, metsäosuus käveltiin läpi ja outlet-osio. Outletista tein kyllä parhaimmat löydöt. Lemmikkipuolella ei edes käyty kun aika ei olis millään riittänyt ja haluttiin päästä ajoissa kotimatkalle :)
    Ja eilen tuli kans tieto että Tampereen messuille olisi vapaalippu mulla. Ajan Tampereen ohi kyllä perjantaina mutta saa nähdä, voi olla ettei jaksa poiketa.

    VastaaPoista
  7. Hieno matkalaukku! Pitäisi värin puolesta erottua hihnalta.

    VastaaPoista
  8. Kätevää ostaa matkalaukku messuilta, niin voi sen jälkeen täyttää sen kaikella muulla. Minä jouduin ostamaan kassin, kun en halunnut muovikassia roikottaa. Eläimet oilivat ihania. tosin alpakoiden luota astuin heti kauemmas, kun kaveri kertoi sen äsken hieman harmistuneen ja syljeskelleen. usko on saanut hyvät tuliaiset.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.