keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Shoppailtu ja neulottu

Pitkästä aikaa olin autolla liikkeellä Kehä III:n suurissa kaupoissa. Puuilosta edullinen kaasupullonvaihto, Honkkarista jotain pientä, Partioaitasta juomapusseja, Musti&Mirristä kissanhiekkaa, Ikeasta saareen pöytä ja 2 tuolia sekä jotain pientä tarpeellista. Lounaaksi söin Ikean sipulipannupihvin. Se oli ihan ok hyvä mutta muusi oli aikas surkeata.

x x x

Tänään olin neuletapaamisessa Peroba Cafessa. Paljon oli taas porukkaa, laskin 14 mutta taisi vielä sen jälkeen tulla kaksi neulojaa.
Seuraava Peroban tapaaminen on sitten KIP-päivänä 13.6.2015 brunssin merkeissä. Katjun blogista kopioitu:
"Kymmenes World Wide Knit in Public päivä on 13. kesäkuuta 2015 Espoossa yhdessä neulomispäivää voi tulla viettämään Cafe Perobaan.
Peroban kesäkuun neuletapaaminen pidetään vasta 13.6. KIP Brunssina:
ilmoittautumiset pöytävarauksena "KIP" sähköpostilla cafe @ peroba.fi tai puh. 040 350 3075. Brunssin hinta on 22 €. Brunssi alkaa klo 12, mikäli et halua brunssille, voit saapua paikalle kahvittelemaan klo 14, tilaisuus päättyy klo 15.30. Paikalla on myös Zentiinan popup kauppa.
"

x x x
Aiemmin päivällä olin lounaalla Veen kanssa. Thai-ravintola ei pettänyt tälläkään kertaa; paistettu nuudeli kanan kanssa oli oikein herkullinen. Kiitos Vee seurasta <3
Kadulla oli tällainen fillari, sen olisin siitä voinut vapaasti ottaa käyttööni.


Seuraavaksi huomasin tällaisen oudon kaivonkannen, täytyy ajan kanssa tutkia tämän tarina. Ilmansuunnat oli nyt väärässä asennossa.

x x x
Nämä tekeillä olevat Elsa-kämmekkäät on nyt luvattu Katjulle, tämä jo valmis yksilö on just sopiva hänen käteen. Toinen valmistuu piakkoin. Ruusut ovat "kuvausrekvisiittaa" Perobassa.

Lanka: Onion Knit, 70% wool + 30% Nettle fibers = nokkoskuitua, 50 grammaa taitaa just just riittää
Puikot: 2.75

HUOM: Kirjassa Käsineitä kesästä talveen on virheitä ja puutteita! Olin yhteydessä kustantajaan ja sietä luvattiin  pikimmiten saada errata-sivun suomeksikin. Ruotsiksi se on  tässä.
EDIT 20.5.15: Errata-sivulle on tullut lisää korjauksia. Sivun suomennos on työn alla, kertoi kustantajan edustaja tänään.
x x x

Mustaa kiiltävää peltirasiaa oli mahdoton kuvata;)

Sisällä herkullisia konvehteja. KIITOS Arja!


x x x
Minkähän eläimen nahkan kuviota tämä jäljittelee? Nahka sinänsä taitaa olla lehmää, kuvio on siihen stanssattu.

Jahas, kaksi yötä enää ja sitt pääsen saareen. Uskokin tulee ja taidetaan olla sielä muutama päivä heti nauttimassa meri-ilmasta.
KS

15 kommenttia:

  1. Voi juku ku kivaa! Siis se saareen pääsy ja tietty muukin. Mun veli kävi täs äsken ja sen kans oli kerran juttua just siitä et on kivaa odottaa saareen pääsyä (ne pääsee omalle möksälleen ympäri vuoden vaiks möksä onki saaristossa).
    Ja fillarijuttu on kans kiva. Kuulin ratiost eilisaamuna et Turus saa kirjastosta lainata fillaria kirjastokorilla.

    VastaaPoista
  2. Ihania suklaakonvehteja! Kauniit Elsat, tai yksi, mutta uskon toisestakin tulevan ihan yhtä hienon. Sinulla on varmasti aikamoinen kuorma aina ensimmäisillä kerroilla saareen mennessä. Kyllä meilläkin oli romua Vapuksi kun mentiin ja varmaan vielä muutamilla seuraavillakin kerroilla. Toivon sinulle oikein hyviä ilmoja eikä yhtään sateita!

    VastaaPoista
  3. Kiva, että bongasin fillarin. Minä bongasin uutisen, jossa kerrottiin, että fillarit on siunattu käyttöön.
    Ihanat kämmekäät.

    VastaaPoista
  4. Olipas taasen kivoja juttuja tässä päivityksessäsi. Hauska tuo luottofillari-juttu :) Ja Elsa yksinään oli jo kaunis, saatikka parin kanssa. Vai niin se saarikausi on jo käsillä. Eikös se jo aurinkoa luvannutkin tämän sateenlotinan jälkeen..et sen puoleen. Hyviä hetkiä sinne(kin) Leena toivottelee :)

    VastaaPoista
  5. Matkiskohan toi nahka krogodiilosta, vähän näyttää siltä.
    Hienot kämmekkäät tulossa mutta noi suklaat tais kyllä olla makeimmat.
    Mukavaa matkaa saareen.

    VastaaPoista
  6. Minun kämmekäs minun kädessä. Kovasti odotan niitä. Hitsi, sun saarikausi on jo ihan ovella. Saisinkohan mä Ronjan kaveriks heinäkuussa sinne. Mitenköhän Muppe ja Usko pärjäis keskenään. Muppe taitaa inhota kissoja.

    VastaaPoista
  7. Mukavia saaripäivää ja -kesää.

    VastaaPoista
  8. Ihana Elsa-kämmekäs! <3 Hienoa, että olet ollut yhteydessä kustantajaan kirjan errata-sivun laatimiseksi. Virheet ja puutteet kirjoissa harmittavat ja hankaloittavat työtä. Murrr... ;-) Olen itsekin ollut jo pari kertaa (viime ja tänä vuonna ;-)) yhteydessä toiseen kustantajaan, jotta Neulojan suuresta silmukkakirjasta ja Virkkaajan suuresta silmukkakirjasta otettaisiin uusintapainokset. Uskon, että kirjoista oltaisiin yhä kiinnostuneita.
    Ihanaa saariaikaa, nauti elostasi meren äärellä! <3
    Sari

    VastaaPoista
  9. Ihanatb kämmekkäät jälleen!!
    Oi, joko saarikausi alkaa? Nautinnollisia retkiä ja hetkiä!

    VastaaPoista
  10. Ihana tuollainen luottofillari. Toivotaan niille pitkää käyttöikää. Mjammi jam millaisia ihanuus konvehteja kaverisi sulle laittoi. Mahtavaa, että pääset Saareen. Terkut Ossilasta!

    VastaaPoista
  11. Oikein ihanaa saareilua ja toivottavasti huomenna on hyvä sää, ettei tarvitse sateessa pystyttää telttaa ym. Mulla on Merin Villelle tekeillä ampu-lapaset ;) V täytti tänään 25 ja muistin sun blogissa nähneeni ne sun Villelle tehdyt lapaset ja yritin sen kuvan perusteella tehdä, saas nähdä onnistuuko. Enää peukut ja "läpät" tekemättä.

    VastaaPoista
  12. Oon kateellinen, meillä saareen ei ennen juhannusta viitsi mennä kuin päiväseltään käymään. niin on meri kylmä ja mökki kostea. Kauniit kämmekkäät puikoilla ja hienoa, että otit työksesi tuon errata- jutun. täytyy kyllä myöntää, etten siitä ollut ennen kuullutkaan. Onneksi on nämä blogit, joista saa kaikkea tietoa. Mukavaa saarikautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Google-haulla Errata , ja sitt sen kirjan nimi mistä on kyse, niin löytyy moneenkin kirjaan korjauksia. Tai ohjeeseen tms. Kaikkia ei tietenkään löydä mutta aika moneen korjaukseen olen päässyt jyvälle Errata-haulla.

      Poista
  13. Hui, meikä täällä kauhistelee, että saareen jo menette! No onhan meillä reilu puoli tuhatta kilsaa etäisyyttä etelä-pohjoissuunnassa. Ja lisäksi minä olen niin mukavuudenhaluinen, etten enää telttamajoitukseen lähde vapaaehtoisesti eikä onneksi kukaan ole viime aikoina houkutellutkaan. Muuten saaressa asuminen sopisi kyllä. ;) Nautinnollista saarikesää sinulle!

    Ihania kämmekkäitä olet tehnyt viime aikoina, varsinkin nuo Helgat viehättävät. Itsellänikin on ollut viime aikoina kämmekkäiden teko mielessä, joten ehkä nappaan sinulta jotain ideaa niihin.

    VastaaPoista
  14. Oikein mukavaa saarikesää sinulle ja Uskolle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.