maanantai 10. elokuuta 2015

Sekalaisia kuvia ja asioita

Rantakivikolla on kiva viettää aikaa ja silleen mutta kyll pitäis roskat pois viedä, varsinkin lasipullot. Helpompaa on jätää ne muiden siivottavaksi.

x x x

Sehän on kiva juttu kun löytää tasaisen paikan teltalleen. Mutku se paikka on polulla, siis se tasainen on polku. Kun teltan pystyttäjälle huomauttaa asiasta niin
1) joko hän ei ole huomannut että se on polku
2) tai "ei se mua haittaa"!
Siis ei ole huomannut kulkevansa polkua pitkin ja että se jatkuu eteenpäin?
Eiköhän haittais telttailijaa jos polulla kulkija kävelisi teltan päältä? Teltta keskellä polkua häiritsee useata kulkijaa mutta itsekästä telttailijaa ei haittaa kun muut joutuvat kiertämään pusikon kautta.

Samanlaista sanailua on koirantaluttajien kanssa. Koirat on pidettävä kytkettyinä mutta usea koira kulkee irrallaan. "Ei tämä tee mitään", "ei tämä pelkää kissoja"  ynnä muut vakioselitykset ovat tulleet tutuiksi. Vaan kun ihminen pelkää koiria, kissa pelkää koiria, koira saa vainun pupujussista tai muusta makupalasta niin saattaa siinä lähteä liikkeelle semmoinenkin koira "joka ei tee mitään".
Jos koira jossain on sallitusti irti niin sen on kuitenkin oltava välittömästi kytkettävissä. Nämä saaressa irti kulkevat koirat eivät yleensä ole heti kiinniotettavissa kun vastakkain tullaan, kyllä niitä moneen kertaan kutsutaan 'tänne, tänne' eikä siltikään tule. Miksi juuri sinun koiran on saatava kulkea vapaana?

x x x

Sata hämähäkkiä, ainakin. Siis hämähäkin poikasia. Onks tää pesä? Kuhina oli valtava kun vähän koskin viereiseen tavaraan. Jäks.

x x x

Mikä kasvi tämä on? Kuivia ja rapisevia nuo ruskeat . .


Entäs tämä ihan kuvan etuosassa näkyvä vihreä, oliskos nupulla . . .?

x x x

3 kommenttia:

  1. Miten jotkut ihmiset ovat oikeasti ihan porsaita. Jättää nyt pullot ja putelit luontoon. Koirien irtipitäminenkin kuuluu samaan luokkaan, puhumattakaan siitä, että pistää telttansa polulle. Minä saisin kyllä sellaisen liki itku- potkuraivarin ja varmaan menisin ja repisin teltannarut irti. No ei vaineskaan, mutta kyllä mä nyt aineskin yrittäisin saada siirtään teltan. Sit vois jossain vaiheessa ehkä kääntyy volyymit kaakkoon mulla nimittäin, jos se teltta ei siitä siirtyisi. Terkut täältä Ossilasta. Toivottavasti tää ihana lämpö on lämmittänyt Saarenkin.

    VastaaPoista
  2. Meidän saaressa yksi kissa on viime viikonloppuna päässyt hengestään irti kulkeneen koiran vuoks. Ilmeisesti samainen (suden näköinen) koira ahdisteli Tassua heinäkuun puolivälissä mut Tassu pääsi puuhun ja meidän katolle karkuun. Se tapettu kissa oli kuuro ja tuli varmaan siks yllätetyks. Tietty kissakin pitäis pitää kiinni, mut tässä tapauksessa Tassul ei olis ollu mitään mahkuja selviytyä jos se olis ollu narussa...

    VastaaPoista
  3. Just sitä mä pelkään, että joku irtokoira tulee tähän mun teltan kulmille ja en just oo paikalla ja se koira syö Uskon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.