sunnuntai 2. elokuuta 2015

Ruuanlaittoa paisteessa ja sateessa

Metsästä löytyi hyvin kanttarelleja ja kun kalamies tuli telttapihalle myymään aamulla verkosta saamiaan ahvenia valmiiksi fileroituina niin herkkuaterian ainekset olivat koossa. Maitotonkkakylmäkellarissa on aina voita ja sieniaikaan myös kermaa. Jälkkäriksi kauppaveneeltä ostettuja makoisia mansikoita.


Maria ja Veera viettivät pari yötä telttaillen "putkiremonttievakossa". Perjantaina ohjelmassa oli letunpaistoa. Koko päivän satoi ja paistoi, satoi ja paistoi. Ajattelin, että nyt on joko sopiva tauko sateessa tai sitten ei enää sadakaan. Laitoin grilliin tulen, tein taikinan ja Erja avasi makkarapaketin.
 Noh, makkarat saatiin just grillattua kun alkoi vettä tihuttamaan. Viritin pikaisesti pienen muovin katokseksi grillille. Mä kastuin mutta hiillos ja paistuvat letut selvisivät suht kuivina. Välillä vettä tuli ihan kaatamlla. Hyvin letut maistuivat. Sade loppui kun kaikki letut oli syöty, eikä enää satanutkaan.


Usko unohtui sateeseen mutta fiksuna kissana se oli löytänyt tiensä kiven alle suojaan.


Lettukestit päätettiin puhaltelemalla saippuakuplia.


Susi kävi yllätysvierailulla torstaina. Multa jäi kuvat ottamatta mutta Susien lampaat -blogissa on kuvat ja tarinaa päivästä.  Tuliaisena  sain Brunbergin marmeladia, Susi muisti että tykkään marmeladista, ja suklaasta. Lankaa ei tullut - kiitos ettei - vaan pienet ristipistelyt ankkuri- ja majakkakuvilla, sekä tosi nätit punaiset napit.Nehän sopii kesään erinomaisesti kun just majakalla kävinkin. KIITOS Susi kun tulit.

KS

12 kommenttia:

 1. Oi mitä herkkuja. Tämä kesä on ollut poikkeuksellinen joka puolella maata. Onneksi on saatu marjoja ja sieniä ja vieläpä runsaasti. Hauskaa elokuuta!

  VastaaPoista
 2. Ahvenfileet ovat maailman parhaita. mekin saatiin viime viikolla suoraan kalastajalta. Njamm. Kanttarellisoossikin on jotain ihan taivaallista. Täytyy hilata ittensä tuonne metsään. Sieltähän niitä löytyypi.

  Sinua ajatellen toivoisin vähän vähäisempää sadetta. No ensi viikolle on sentään luvattu tosi lämpimiä kelejä. Ainakin muutamaksi päiväksi:) Toivotaan näin. Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
 3. Tässähän tulee ihan nälkä herkkukuvia katsellessa.

  VastaaPoista
 4. Kiva oli taas käydä, vaikka eihän se päivä siellä mihinkään riitä, olis niin paljon kaikkea kivaa mitä tehdä siellä. Kalliollekaan ei päässyt istuksimaan kun tuuli niin riivatusti. Ehkä ens kerralla. Kiitos herkuista, vatsa oli pinkeänä koko kotimatkan :)

  VastaaPoista
 5. Upea sienisaalis. Taidan tuntea kalamiehen ; ) Jäihän sinne metsään jokunen sieni, kun huomenna olisi tarkoitus tulla katselemaan merta sieltä suunnalta ja ehkä napata jokunen kanttarelli mukaan.

  VastaaPoista
 6. Joo, tunnettu kalamies on;)
  On sieniä metsässä vielä, missä sä oot?

  VastaaPoista
 7. Hieno saari sienineen ja makeet eväät teillä siellä. Mun on kyllä sanottava että mun silmiin toi kala näyttää kyllä hauelta, tai sit mä muuten vaan nään väärin kun tykkään hauesta enemmän. Voi Uskoa kun joutui ihan unohduksiin, toivottavasti annoit sillekin osansa kalansaaliista.

  VastaaPoista
 8. Vesi tuli kielelle teidän herkuista! Joo kyllä sadetta ja tuulta on riittänyt! Nyt kun tulimme 2 kuukauden jälkeen mökiltä kotia, niin kaunis päivähän siitä tuli. No me nautimme päivästä kuitenkin :)

  VastaaPoista
 9. No pääsithän säkin viimein kunnon herkkujen pariin! Meillä on noi ahvenenet jääneet viimen aikoina vähiin mut onneks katsuja on ihan kepittelymatkan säteellä. Vitsit ku alkoi tekee mieli lettuja! Ei oo tullu mieleen et niit vois paistaa grillillä. Käytäks puita, hiiliä vai brikettejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän hiiliä, Tajoustalo/Tokmanni-konsernin edullisia BBQ King -grillihiiliä. Ne on nyt olleet parhaat ja tasalaatuiset ja tule hyvä hiillos. (K-kaupan naulaisia hiiiä en huoli edes ilmaiseksi).
   Mulla on siis vanha rautapannu ja se toimii erinomaisen hyvin tuossa mun pikku grillissä.

   Poista

Kiitos kommentistasi.