torstai 20. elokuuta 2015

Sukkia ja nillitystä

Nämä sukat on olleet jonkin aikaa valmiina ja käytössä. Ihanat kesäsukat ja just sopivat mun kauniisiin kesäkenkiin.

Lanka: OnLine Silk-Color, noin 60 grammaa
Puikko: 2.5 Addi-pyörö
Malli: kärjestä alkaen tavissukka






x x

Nämä valmistui joskus pari viikkoa sitten.
Lanka: Sukka-Puffa, noin 70 grammaa. Puffala on Peroba Cafen neuleillallassa keskiviikkona 2.9.2015
Katjun blogissa tarkempaa tietoa tässä klik.
Puikko: 2.5 hiilikuidut
Malli: EesTaas Ullasta


Kiva malli neuloa, ohje on yksinkertainen ja selkeä. Tätä voi neuloa toistekin.
Molemmista sukkalangoista jäi reilusti niin taidanpa niistä raidoittaa vielä yhden sukat.
x x x

Kiva kun on kesäkin tullut. Noh, eihän se aurinko yhtä lämpimästi ja korkealta paista kuin keskikesän aikaan mutta hyvä näinkin. Meri lämpesi sen verran, että talviturkin sain sinne heitettyä 11.8.! Koskaan ei oo näin myöhään mennyt mutta nyt on kiva uidakin kun tuulet on tyyntyneet. Pieni vire käy ettei ihan iso hiki pääse yllättämään.

Välipalaksi löytyi vielä varastosta viileätä melonia, kavereille kans. Kun mä olin skidi niin mummo toi aina Roban halliin elokuussa tullutta arbuusia mulle, siis ihan ekasta satsista ehdottomasti.  Ai että oli makeaa herkkua, ja harvinaista.


Kohta oon ollu täällä kaks viikkoa ja kaikki tuore on loppunut, säilykkeetkin hupenee hyvää vauhtia. Kissan ruokavarastossakin pohja häämöttää.
Kaasukin loppui. Tilasin Villeä toimittamaan vuoropaatin mukana mulle uuden täyden pullon.Tulihan se hienosti ja oi voi mikä yllätys sen kyljessä oli: Cocista ja Fazerin Popcorn suklaalevy!! Kiitos Ville! Mä olinkin jo ihan paniikissa ku kaikki karkitkin oli loppu. Veneellä joku oli kaasupulloa ihmetellyt mutta just noi kylkiäiset oli tietäville paljastanut, että se oli mulle tulossa;) Erjakin tuli stadista ja sain sukulakupussin.

On se vaan kumma kun Suomen kesätoiminnot loppuu koulujen alkamiseen. Kyll mun mielestä yrittäjillä pitäisi olla "Suunnitelma B" sen varalle, että elokuussa vielä on kesäkelit. Useinhan näin käykin, ja vielä syyskuussakin saattaa olla hienoja kesäpäiviä.

* Täällä saaressa tuo surkea ravintola on auki enää keskiviikkona ja viikonloppuna (FB-sivuakaan ei oo päivitetty). Surkea se on siksi, että siellä myydään vain rasvaruokaa: ranskalaiset, frittikori,makkaraperunat, pyttipannu, hampurilainen. Joskus on päivän spessuna lehtipihti ja ranet (16,00 euroa). Sesonkiaikana ei ollut mitään ihanaa salaattia tms. Kahvileipänä on useimmiten munkkia. Surkeeta, surkeeta.

* Vuorolaiva kulkee vain keskiviikkona ja viikonloppuna. Keskiviikko, perjantai-ilta ja lauantai ajetaan pienella Maria-veneellä! Huh huh, siellä on ihmiset, koirat ja kissat kuin sillit suolassa. Matkavatavaroille ei ole kunnollista tilaa ja niiden yli joutuu loikkimaan esim. vessaan. Jos jotain sattuisi niin  rumaa jälkeä tulisi. Yks pariskunta joutui lopettamaan telttailukauden nyt jo koska ihan oikeasti eivät uskalla tuolla paatilla kulkea. Yks toinen pelkää pahoinvointia ahtaassa tilassa ja huonossa ilmassa, yms. yms. Mun kissakärryt ei varmasti mahtuis perjantain kyytiin kun lastenvaunuja on yleensä monet tulossa, siinä saa kissa väistyä. Mä, ja moni muu, ei ihan oikeasti ymmärretä, että ihmisiä saa näin kuljettaa. Sunnutaivuorot ajetaan Marival II:lla, sekään ei ole mikään "saaristolaiva"mutta parempi ku ei mikään tai tuo Maria.

* Kauppalaiva ei kulje ollenkaan.
* Keskiviikkosaunaa ei enää lämmitetä.

Että semmosta nillitystä tällä kerralla.
KS

8 kommenttia:

 1. Nättejä sukkia molemmat. On kyllä jännä juttu, miten Suomi sulkeutuu koulujen alettua.

  VastaaPoista
 2. Niin se on kyllä kumma juttu, että vaikka elokuu on ihan täysin vielä lomakuukausi, niin moni paikka joka kesällä toimii, sulkee ovensa. Eihän kaikilla ole koululaisia perheessään edes! Kivat tuliaiset oli Ville laittanut sulle :)

  VastaaPoista
 3. No joo. Tuu jo mantereelle. Puffala on Perobassa ke 2.9. (ei siis kolmas pv). Mun blogiin ilmestyy tarkat tiedot huomenna koko Peroban syksystä. Muutakin siis luvassa !

  VastaaPoista
 4. Kivat sukat.
  Aurinkopäiviä sinulle saareen nillityksistä huolimatta :-)

  VastaaPoista
 5. Ihania sukkia olet saanut aikaiseksi. Valitettavasti se on näin, että syksy alkaa siitä koulujen alkamisesta ja kaikki kesäpalvelut loppuvat käytännöllisesti. Tosin musta ne saisivat ehkä siirtää sen koulujen alun vähäsen myöhemmäksi. Nytkin on parhaimmat kelit ja raukat pienet istuvat koulussa. Miten mulla on sellainen tunne, että kun mä olin pieni, niin koulut alkoivat eka päivä syyskuuta. Siitä on kyllä niin kauan, että voin muistaa väärinkin. Muistak sä Kristiina, miten se oli. Sen lisäksi ainaskin kaksi vuotta kävin lauantainakin kouluu. Tosin en mä nyt ole kuin 54, mutta silti alkaa pää hapertuun:) Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lauantaisin oli koulu. Loppui 31.5. ja alkoi 1.9., siis oikein muistat. Ei ollu syys-ja kevätlomia mutta hyvin jaksettiin.

   Poista
 6. Kivoi sukkii! Nyt tosiaan on ne parhaat ilmat - harmiilista et kesäsuomi menee kii. Pitkään jaksoit talviturkkia pitää (me taidettiin heittää omat turkkimme jo pääsiäisenä). Tuosta paattikatkailisa tuli mieleen välimeri ja pakolaiset...

  VastaaPoista
 7. Jälleen kerran niin mukavia saarikertomuksia, noh, tietysti nuo epäkohdat ei niin mukavia ole. Täällä sisämaassa aika moni kesäjuttu on kyllä jatkunut.
  Kauniita sukkia olet neulonut. Mukavia ja lämpimiä saaripäivia siulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.