sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kevätmatka Tallinnaan

Nyt on kevät! "Meidän jengi" kävi perinteisellä Tallinnan matkalla. Katju jaksaa/viitsii/Haluaa näitä järjestää ja me muuthan innolla osallistutaan. Pari vuotta ollaan oltu  yöpymismatkalla. Tässä systeemissä ihan parasta on illallinen, tuskin koskaan muutoin tulee syötyä pitkän kaavan mukaan.
Menomatkalla Eckerön Finlandialla meillä oli käytössä kokoustila tarjoiluineen. Tosi hyvin toimi näin suurelle neulojalaumalle (13), suosittelen. Kotimatkalla oli Ownes Cabin joka sekin on hyvä vaikka ehkä hieman ahdas, mutta ei se tunnelmaa haitannut.
Katjun blogista kannattaa katsoa taas hyvät kuvat ja matkakertomus. (mun on pakko ostaa uus kamera)
Satamassa oli pikkubussi ja Anna "Kuduja" odottamassa ja siitä hurautettiin Aaden kehräämölle. Mä en sieltä yleensäkään mitään osta, paitsi jos joku on pyytänyt jotain tuomaan (Elina: hahtuva ostettu ok),  mutta toiset ostaa munkin edestä.

Anna ja langat

Busa vei hotellille (Olav), johonka pikaisesti jätettiin IsOt matkalaukut ja päästiin vielä kyydillä Karnaluksiin. Jotenkin huomaa, että kaikkien Karna-ostokset pienenee vuosi vuodelta. Oliskohan varastot jo täynnä? niin että vain jotain tarvikkeita uusitaan ja hankitaan harkiten uusimpia villityksiä.
Karnasta Vanhaan kaupunkiin kukin meni omia reittejään tai bestiksen kanssa. Mä ja pari muuta katsastettiin ensin Abakhan-kangaskauppa, jossa on muuten tosi tiukka vartijatäti ja kameroita katto puolillaan. Seuraava pysähdys Kangazungelissa, josta mä ostin kivan pienen suurennuslasin valolla! Sillä voi paikallistaa punkit Uskon turkissa, sitt kesällä;)
Liann löngadin valikoima katsottiin, ihan on samana pysynyt. Sitten Vanhaan kaupunkiin ja siellä Domus Linum'iin.


Siinä se on monet vuodet ollut Muurivaheella neuleita myyvien matamien vastapäätä. Olen siellä käynytkin usein mutta nyt siellä on lankavalikoima laajentunut ja voidaan puhua lankakaupasta. Toki siellä on muutakin "tallinnatavaraa" myynnissä.


Kulman takana Viru-kadulla on kahvila Rukis, jonka sisustuksessa on käytetty paljon kristallikruunuja kuten muuallakin Tallinnassa, se on ilmeisesti jokin "must" sisustustarvike, kuten muunkinlaiset epätavalliset valaisimet.


Ja tietysti me siellä neulottiinkin vähän;)


Hotelli Olav on tyypillinen vanhasta talosta tehty hotelli. Mutkikkaita käytäviä, jyrkkiä portaita, "tyylikästä vanhaa sisustusta". Ihan ok sinänsä mutta matkalaukun roudaaminen portaita ja piiitkiä käytäviä ei ole mikään mieltä kohottava kokemus. Ja tässä hotelissa oli kerrassaa Kammottava Haju, joissakin huoneissa. Se oli tosi paksua kuivan viemärin hajua, melkein olis voinu puraista tai nielaista sitä. Eikä hajuaisti tottunut siihen vaan se haisi koko ajan. Uh. En suosittele.
Lähtötunnelmaa illalliselle


Rataskaevu 16 on sekä ravintolan nimi että osoite. Erinomainen palvelu ja ruoka. Superhyvää. Suosittelen lämpimästi! Pöytävaraus on ehdottomasti tehtävä, paikka oli täynnä koko illan ja ovelta monia käännytettiin. Paikka on suosittu myös paikallisten keskuudessa.

Tässä linkissä on ravintolaa arvosteltu ja hyvät kuvat jälkkäreistä, joita mekin syötiin.
Aluksi pöytään tuotiin "chefs compliments" vastapaistettua herkullista leipää ja krutonkeja - kuva yo. linkissä.
Mun ruokavalinnat olivat:
Peltoviiriäisliemi sienipiirakan kera: hyvä liemi ja viiriäisenlihapalat, sienipiirakka oli maukas - ehkä aavistuksen verran paikoitellen liian tulinen.

Uunissa haudutettua vasikanposkea: namskis, superhyväa, oli niin mureata, että hampaatonkin olis voinut syödä. Alla oli lehtikaalia, joka ihan OK mutta olis voinu olla ilmankin. Uunijuurekset, puolikas Blue Kongo peruna, sipulin neljännes ja porkkanan pala olivat kivasti rosmariinin oksaan pujotetut, hauska yksityiskohta.


Lämmin suklaakakku vaniljajäätelöllä: Tämä oli siis oikeasti  Suklaafondant, jonka sisällä oli täydellisen löysä, sopivasti valuva suklaa (onnistunut lopputulos vaatii tarkkuuta).

Muutama meistä oli tilannut listan Köyhät ritarit, joka kuitenkin oli leipävanukas, mikä lie käännösvirhe listalla.
Jälkkärikahvikuppien alla oli käsinkirjoitettuja lappusia (meidän tarjoilija oli söpö nuorimies, jota selkeästi jännitti kun kertoi viineistä tai selitti ruoka-aineista allergiaruuissa).

x x x
Mun ostoksia: muutama virkkuukoukku täydennykseksi, päättelyneuloja, langanpujotin (sellainen tukevampi malli).
Maxi-lankaa joulunväreissä (!), Zing-sukkapuikkoja, sukkalanka itselle (SadamaTurg'ista), Addi-pyöröjä, puuvillaa Marin pussukkaa verten, (pieni suurennuslasi näkyy pun.Maxin pääällä)
Suva-kesäsukat perhoskuosilla.

x x x
Hauska sattumus:
Domus Linumista olin ostanut Katjulle kiitokseksi pienen pussukan vihreällä pöllökuosilla. Ajatuksena oli että" ainahan pussukoille on käyttöä".
Noh, kotona mua odotti outo kirjekuori. Sisältä paljastui kivan mallinen pussukka tuotetekstillä: "Hyvälle pussukalle on aina töitä ja tarvetta! Onnekseni olen juuri sellainen"! Ylläri blogilukija 'Marialta', joka vähän väriä hän pahoitteli, mutta mulle väri on aivan hyvä, onhan mulla pinkki reppukin. KIITOS Maria!
Hyvä kiertää melkein itsekseen!

 "Hyvä minä" pinssi on saatu Tupakkaryhmässä.
Ylpeänä sitä repussani pidän!

Hupaisaa huhtikuuta kaikille lukijoille!

KristiinaS

26 kommenttia:

  1. Kiitokset seurasta! Ihana Katju järjestää ihania reissuja. Rataskaevu on paras. Hyvät ostokset sinulla.

    VastaaPoista
  2. Kiva reissu teillä taas! Siskoni oli pääsiäisenä käynyt tuossa Rataskaevuss asyömässä ja suositteli kaikin puolin lämpimästi sitä!
    Olavia en suosittele minäkään, jotenkin tunkkainen ja pölyinen kaikin puolin omituisine käytävineen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nyt ei Olaviin varmaankaan mene kukaan . . . ja kaikki varaavat paikkaa Rataskaevuun näppäimet savuten . . .

      Poista
  3. Ja taas on nälkä kun ruokakuvia katselee.

    VastaaPoista
  4. Teillä on ollut varmasti ihana matka yhdessä!
    Sinulla on kuvissa valtavan kaunis asu, erityisesti ihailen tuota vaatetta, missä on vihreää. <3
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, matka Oli Oikeasti Oikein Ihana. Kiitos vaatekehuista. Mulla olikin mun ihan uudet vaateet päällä. Ne on ostettu Gudrun Sjödeniltä, uudesta kesämallistosta.
      https://fi-fi.facebook.com/gudrunsjoden.fi/

      Niin, tällä kerralla ei kotimaista mutta aina vaan ei voi/halua ...

      Poista
    2. Oi, kun olisi ihana joskus lähteä käsitöitä tekevien ystävien kanssa Tallinnaan ostoksille ja syömään. ❤
      Millaisia virkkuukoukkuja käytät? Minulla ei ole lainkaan noita anatomisesti muotoiltuja. Joskus ostin kaikki mahdolliset koot Addin metallisia koukkuja. Olen jo pitkään harkinnut näitä modernimpia, mutta en ole osannut päättää, mikä merkki/malli olisi paras...
      Sari

      Poista
    3. Mun käteen sopivimmat ovat kuvassakin vilahtavat Clover-koukut. TIuhaan tahtiin tulee uusia malleja mutta mä pysyn nyt näissä. Goolella hakusanat Käsityömatkat tallinnaan - tuloksena saa useammankin matkavaihtoehdon.

      Poista
  5. Teillä on taas ollut hyvä matka, ja hyvää seuraa. Kiva kun se väri ei sit olekaan niin paha;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on hyvä, ja malli on kiva ku vetskari on 'sivussa'. Jos olis vaikka kassi,niin sitt ehkä ei olis kiva kun olis ehkä takkiin vaikea sovittaa. Mitähän väriä sä olisit sitt pitänyt parempana?

      Poista
    2. Oranssia tai violettia;)???

      Poista
    3. Joo, oikein oot ajatellut. Noita värejä on vaatteissa, ja oranssin eri sävyjä (poltettu yms.) ja mun ihana villakangastakki on joku violetti.
      Kotona on keltasta ja vihreetä ja violettia.
      Punaista on pari laukkua ja sadetakki kumppareineen ja 'pinkki' reppu. Ruskeata ei nyt oo mutta se on ok.
      Sininen ja musta puuttuu mun väreistä.

      Poista
  6. Voi miten kiva reissu (paitsi hotelli) teillä on ollut. Ja mitkä ruoat, taisitte olla melkoisen pyöreitä herkuttelun jäljiltä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä massu kerran keväässä tähän herkutteluun venyy.

      Poista
  7. Rataskaevu 16 on nykyään meidän suosikkimme. Osuimme sinne reilu vuosi sitten juuri ennen joulua vahingossa (ja ilman pöytävarausta), mutta pääsimme sisään ja sekä palvelu että ruoka oli erinomaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun menee ihan tarkoituksella syömään hyvin niin musta on tosi tärkeätä, että kaikki on sitt hyvää ja sujuvaa. Rataskaevussa oli nyt kaikki kohdallaan. Mä luulen, että se tarjoilija oli ihan vain meidän ryhmää varten siellä, ainakin ehti hyvin meitä palvelemaan. Alakerta oli ihan täysi ja siellä palvelu olis kyllä kärsinyt jos yksi olisi koko ajan joutunut kulkemaan ylös meitä hoitamaan.

      Poista
  8. Ihan huippu reissu teillä ollut :) Kiva oli lukea tämä kertomus. Katjuhan kutsui mut tälle reissulle aiemmin mukaan, mutta en uskaltanut lähteä, kun siinä vaiheessa ei vielä tiennyt koska mahdolliset karitsoinnit on. No sen puolesta olisin voinutkin lähteä, mutta kun katsoo tuota lompakkoa, niin ihan hyvä etten lähtenyt. Voihan siellä kipaista vaikka kesällä joku päivä. Oliko Zingit halvempia siellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zingit maksoi alle neljä euroa. Niitä ei ollut puikkoseinällä esillä vaan piti pyytää haluamansa koot ja myyjä sitt toi ne. Mä luulen, että se seinä on niin täysi ettei ne ole vielä saaneet siihen tilaa uusille puikoille. Zing-lajitelmapakkauksia oli pari esillä. Zing-pyöröjä ei ollut.
      Hiilikuitupuikot 10,50 eli vain vähän edullisemmat kuin täällä.

      Poista
    2. No onhan ne Zingit sit vähän halvemmat kuin täällä, mutta ei ne Ogelissakaan maksaneet kuin jotain 6.50. Tietysti jos monet ostaa niin tuleehan siinä sit enempi etua. Täynnä seinä tosiaan on ollut.

      Poista
  9. Minusta ne köyhät ritarit oli enneminkin omenapiirakkaa, eihän leipävanukkaassa omenaviipaleita ole?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei oo palasia mutt jos ei olllu hilloa kaapissa. . hyvää tuo kuulemma jokatapauksessa oli.

      Poista
  10. Teillä on ollut hieno matka ja sääkin taisi suosia.

    VastaaPoista
  11. Hyvän reissun ihan haistaa tästä bloggauksesta! Onneksi sitä Olavin hajua ei tunnu : ) Ruokapaikka täytyy laittaa ylös. Ihania kahviloita huikeine kakkuineen on Tallinnassa monia.

    VastaaPoista
  12. Ihana retkue jälleen matkassa. Kun tarpeeksi monta kertaa käy, alkaa ostokset olemaan tarkkaan harkittuja.

    VastaaPoista
  13. Sulla on ollut taas aivan ihana Tallinnan reissu. Mä olen pökertyä noita ihania lankoja jo pelkästään katsellessa:)

    VastaaPoista
  14. Oi kuinka teillä on ollut mukava matka, paitsi hotlan hajut. No ne on haisut on aika pienii jutskii. Mäkin menen kuukauden päästä Tallinnaan ihan kylddyyrimatkalle, balettiin katsoon Joutsenlampea. Ihanii lankoja. Terkut Ossilasta

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.