lauantai 13. elokuuta 2016

Keskiaikaa Helsingin pitäjän kirkolla


Pyhän Laurin kirkko ja sen ympärillä on hieno kirkonkylä. Tässä vain muutama rakennus, kylällä on ihan asutustakin.


Päivä oli tihkusateinen mutta kyllä markkinaväkeä kuitenkin oli liikkeellä Helsingin keskiaikapäivässä.


Ensimmäiseksi kohdalleni sattui Tarinateltta, Tulta ja tarinaa. Nunna kertoi tarinansa, kuulijat saivat loikoilla tai istuksia hirventaljoilla, painoin mieleeni tarinassa annetun tehtävän.


Eipä aikaakaan kulunut kun jo kohtasin salaperäisen punaisen rasian kantajan.


Kun hän oli vakuuttunut, että olisin hyvä hoitaja tarinan lohikäärmeenmunalle, niin sain sellaisen mukaani. Ah! Tästä pidän kyllä hyvää huolta ja ehkä jonain päivänä mulla on lohikäärmeen poikanen. Kiitos luottamuksesta.


Tämän kojun nimi unohtui mutta tosi kauniita naamioita, en oo ennen nähnytkään nahkaisia. Kalannahkojakin oli myynnissä ja suomuja, joita voisi käyttää vaikka paljetteina.


Voimakorulta ostin korvikset.


Keskiaikaseura Hukka ry  oli paikalla runsaana. Oli antoisaa jutella heidän kanssaan ja vähän 'kurkistaa seuran sisälle'.

Retkiastiastoa


Tulimetsällä on tosi kauniita ja kivoja koruja, näitäkään en oo ennen nähnyt.

Pikkuisillakin olin ajan vaatteet.

Eikä markkinoita ilman possua! Herrrrkullista oli, varsinkin hunajamarinoitu uunissa pitkään haudutettu lanttu, slurps. Ruoka on ruisleivällä joka on päreellä. Nämä päreet ovat käteviä ja Uskokin niistä tykkää;)


Sitten tuli kohdalle Harmaasudet ry. Tässä kokeilin jousiammuntaa. Ai että se oli kivaa, nuorena vähän yritin ammuskella mutta sitt se jäi, pitäisköhän nyt. . ..


Harmaasusilta on taistelijoita mukana ensi viikolla suuressa Viikinkien maihinnousussa Hämeen keskiaikamarkkinoillaTässä esiintyjälistaus, paljon mielenkiintoista.
Turun reissun jälkeen tutustuin aiheeseen keskiaika, ja innostuinkin aika lailla. Mutta toisaalta osallistuminen saattaa olla tavallaan tarkkaa, että on oikean ajan asu tms. niin ehkä en tähän hurahda. Toisaalta Harmaasusien kanssa keskustellessa tiukkuus ehkä hieman lieventyi. Ja hakusanalla 'historian elävöittäminen' tms. löytyykin paljon enemmän aiheesta kuin pelkällä 'keskiaikaharrastus' hauilla.

Syyskuun alussa on Pukkisaaressa muinaismarkkinat  3.-4.9., - Seurasaaren vieressä - , näin siis vinkkinä jos aihe rupes kiinnostamaan.

KS

10 kommenttia:

 1. Olipas mielenkiintoinen postaus ja ruoka päreellä toi veden kielelle.

  VastaaPoista
 2. Hitsi kun minäkin alan innostua näistä tapahtumista. Kiva kun kerrot.
  Hienot korvikset ostit. Nousi vesi kielelle - pyyhkii suupieliään - tuosta ruoka-annoksesta.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Tuosta en tiennyt mitään! Katselin vain noita lentokoneita kotikulmilla., vaikka lähellä olisi ollut muutakin tarjontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsin lauantaille tämän, sunnuntaina olisin menny Malmille mutku aamupäivän satoin niin jäi lähtemättä.

   Poista
 4. Oot tosissaan ottanut kaiken irti kesätapahtumista tänä kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää oli tarkotuskin, ett käyn siell sun tääll ku saaress niin kauan nökötin kalliolla. Kivaa vaihtelua tää on ja antoisaakin, ja piristävää. Aivojumppaakin.

   Poista
 5. Ihana lukea näitä siun raportteja Helsinki-retkistä! Ihailin myös aiemmassa postauksessa olevia huiveja. Niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että Helsinki-retketkin kiinnostaa. Moni kun niitä saarikuvia ja -kirjoituksia kaipailee. Tänä kesänä nyt näin, mitä ensi kesä tuo tullessaan ...?

   Poista
 6. Hieno kuvaus markkinoista. Kerro heti, jos lohikäärme putkahtaa munasta :) Täällä ovat keskiaikamarkkinat myös joka toinen vuosi.

  VastaaPoista
 7. Upea päivä on ollut sinulla. Noita Pyhän Laurin kirkkoja on muutama Suomessa, meillä Janakkalassa on vähän myöhemmin rakennettu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.