maanantai 22. elokuuta 2016

Hämeenlinnassa, osa 2 /4.


MAIHINNOUSUTAISTELU
Hämäläiset ihan rauhassa rauhassa mukavia juttelivat rannallaan. Sitten tuli kaksi novgorodilaista kauppiasta kauppoja hieromaan ja ehkäpä orjan ostamaan. Hämäläinen hieman epäili ja niinhän sieltä sitten lipui pari laivallista novgorodilaisia ja karjalaisia. Eihän siitä muuta voinut syntyä kuin kunnon nujakka.
Hämeensanomissa taistelusta lisää.


VIDEO 1
VIDEO 2VIDEO 3Monta urhoa jäi maahan makaamaan. Kukaan ei oikeasti kuollut mutta kyllä näissä taisteluissa ainakin mustelmia saa ja saattaa vähän vakavampiakin haavoittumisia sattua. Tässä taistelussa esim. kaikilla kentällä  olleilla oli kypäräpakko.


Taisteluun osallistui noin 80 miestä, kaukaisimmat englannista.


Hän jaksoi taistelun jälkeen vielä vastata moniin kysymyksiimme rengaspaidoista, pukeutumisesta, välineistä yms. yms. KIITOS.


Viikinkiajan laiva ry   muinaisuisko Sotka, tekniset tiedot tästä KLIKS.


Pienempi


Jatkuu osalla 3, Leirielämää
KS

3 kommenttia:

 1. Näin hämäläisenä täytyy sanoa, että olisin varmasti ollut hämäläisten puolella tuossa taistelussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo heti aluksi juontaja hyvin johdatteli yleisön kannustamaan hämäläisiä ja näin tehtiin koko taistelun ajan. Kysyi kyllä onko paikalla karjalaisia ja olihan niitä mutta ei siihen sen enempää aikaa kulutettu.

   Poista
 2. Mä olen ollut Hämeenlinnassa syömässä keskiaikaisen menyyn mukaan. Ihan hirveä määrä ruokalajeja…makeaa ja suolaista vuorotellen. Moni meidän ryhmästä (työpaikka) meni siihen halpaan, että ottivat alkuun liikaa jokaista ruokaa…tietäähän sen miten siinä sitten kävi ;) Itse selvisin kunnialla koko ruokalistasta, vaikka täytyy myöntää, että hyvin täynnä olin itsekin

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.