maanantai 22. elokuuta 2016

Hämeenlinnassa osa 4 /4.


Osa 4 /4. HÄMEEN LINNA

Hämeen linnaan oli vapaa pääsy. Opastettuja kierroksiakin oli mutta aikataulu ei sopinut sellaiseen. Tykkitornissa olisi illalla ollut pidot mutta se loppuunmyytiin ennenkuin ehdin oikeata nappia klikata. Noh, joku toinen kerta sitten.

Tulisijoja

Linnan leipomossa oli leivinuuneja rivissä 6 (ehkä). Yksi uuni ei olisi riittänytkään koska päiväpalkka oli olutta ja kilo leipää!


Linnan kaivo on 12 metriä syvä. Se oli jossain vaiheessa täytetty ja yllätyksenä löytyi restauroinnin yhteydessä. Kaivon vesi ei koskaan ollut oikein puhdasta eikä kaivoon noussut riittävästi vettä. Nyt se on toivomuskaivona ja tyhjennetään joka toinen vuosi (?). Viimeksi rahaa oli noin tuhat euroa, joka menee aina hyväntekeväisyyteen. Kaikenlaista muutakin sieltä löytyy puhelimista tekohampaisiin.


Kaunis maisema linnasta näkyy.


Heavy Metal haarniskanäyttelyyn pääsi pientä maksua vastaan. Tottahan toki sen maksoin kun nähtävänä oli ainutlaatuista vaatetusta.


"Päätän raporttini Hämeestä tähän." Hämeensanomista voit lukea hieman lisää faktaa.

Oli tosi kiva päivä, kannatti mennä ja menen toistekin. Täällä oli paljon kivempi tunnelma kuin Turussa, leiriväkeä oli paljon, kauppiaita enemmän ja asuihin pukeutuneita oli todella paljon, varmasti myös moni ns. yleisöstäkin oli pukeutunut, onhan täällä hyvä pukuvuokraamo.
Turussa tunnelmaa varmaan häiritsi se, että siellä oli tavalliset markkinakojut joen toisella puolella ja ranska-italia-markkinat toisella. Hevosturnajaiset oli kyllä kivemmat kuin viikinkitaistelu mutta tämäkin oli hieno, ja tietysti aivan erilainen.


Onnibussi kyyditsi mennen-tullen hintaan 8,00 euroa! Sillä hinnalla olisi voinut markkinoille matkustaa vaikka toisenakin päivänä.
Markkinoilla söin jo perinteisen päreeltä tarjotun possuaterian. Muistoksi ostin ketunkäpälän.


KS

3 kommenttia:

  1. Hämeen linnassa olen ollut kerran häissä, mutten koskaan kierroksella. Se on varmaan liian lähellä:) Olavinlinnassa taas on tullut käytyä useasti.

    VastaaPoista
  2. Jos linnaan aikoo tutustua niin suosittelen ehdottomasti opastettua kierrosta. Itsekseen kiertäen varmasti jää paljon näkemättä ja ennenkaikkea kuulematta paljon kivaa tietoa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kaivarin kierroksesta! Hämeenlinnaan pitäisi joskus mennä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.