maanantai 17. heinäkuuta 2023

Keskikesä

Sunnuntaina oli kesäkuukausien puoliväli, siis keskikesä. Tänään ostin ekat mustikat, 8.50/itra. Ja paistoin uudella reseptillä, tulikin oikein hyvä, sellainen kakkumainen. Tekis mieli pullataikinapiirakkaa mutta en usko, että taikina onnistuisi. Rima on korkealla koska äidin pulla oli parasta, kaikkien mielestä. Sillä oli jauhopeukalo.



Metron pientareelta keräsin ison kimpun pietaryrttiä, muutaman piiskun jotka eivät ihan vielä ole aukinaisia ja pari siankärsämöä. 

 

Terassikukatkin voivat erinomaisesti. Orvokki kasvaa pituutta mutta siinä on koko ajan nuppuja niin en raaski leikata alas, siis että ne toivottavasti kukkisivat vielä uudestaan.



KS

9 kommenttia:

  1. Ihanaa mustikkapiirakkaa, ja suloinen kukkakinppu.
    Olen varjännyt kirkkaan keltaista villalankaa pietaryrttejä keittämällä

    VastaaPoista
  2. Niin se luonto vaan puskee läpi, vaikka ihminen kuinka yrittää rakentaa kaupunkia.
    Kauniita kukkia.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen mustikkapiirakka. Millähän ohjeella teit sen ? Kaunis tuo luonnonkukista tehty kimppu, sinulla on silmää tehdä tuommoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valion ohje. Nesteeksi laitoin mehua - ananas-mandariini ku muuta ei ollu. Hyvin toimi. https://www.valio.fi/reseptit/helppo-mustikkapiiras/

      Poista
  4. Paras pullataikina on mielestäni veteen tehty, kuohkea ja monikäyttöinen.
    Nyt on hyvä aika mennä metsään, kun mustikat kypsyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veteen? Tuota täytyy kokeilla, mulla kun ei yleensä edes ole maitoa kotona, pitäisi erikseen ostaa. Uskon kyllä sua, että hyvää tulee. KS

      Poista
    2. No niin, kokeiltu on ja onnistui mainiosti. KS

      Poista
  5. Yrtit, piiskut, kärsämöt.... miten ihmeessä olen selvinnyt kouluaikana bilsan tunneista? Minähän olen ihan pihalla näistä - sinun asetelmia on kaunis katsella, kiitos!
    Mustikkaan aikomus tänään ennättää... oikein itselle poimimaan... lastenlasten kera kyllä jo popsittu suoraan suuhun paljonkin. Minä olen hiivaleipuri - eli pulla/sämpyläpohjat onnistuu, mutta nämä "kakkumaiset" piirakkapohjat ei sitten millään... vaatisi varmaan, että jaksaisi mitata ja noudattaa ohjetta.... siihen ei keskittymiskykyni riitä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.