lauantai 1. heinäkuuta 2023

Päivä Turussa

Oikein, oikein kivan hellepäivän vietin Turussa. Tapasin monia tuttuja ja monen tuntemattoman kanssa keskustelin. Myös turkulaisen Tuulan tapasin pitkästä aikaa. KIITOS seurasta.

Hänen kanssaan käytiin Taiteen talossa Kaj Stenvallin Sodan kasvot näyttelyssä. Kyllä oli koskettavia kuvia, hienosti vangittu sodan käänteitä maalauksiin. Montakin kuvaa otin mutta laitan tähän tämän "Sataa Putinin laariin"

Turussa oli sekä Käsityöläismarkkinat että Keskiaika Turku tapahtuma. Käsityöläisistä oikeasti tuttu on Elvari korvakorujen Sanna. Ihan alusta asti, ja siis vähän ennen alkua, olen häntä seurannut. Kiva oli hetki jutella ja muistella.

Myös Urpolan tilan emännän kanssa kuulumiset vaihdettiin, sekä Undreamt'in ja Korulijan tuotteet kehuin naamatusten.

Tietysti poikkesin myös Ilossa ja Rainbowoolissa käytiin Tuulan kanssa. Sieltä ostin matkamuistovyyhdin, joka pääseekin heti puikoille Sari N:n kesäsukka KAL kakkossukkalankana.

Turun tori! Voi jufe miten kaunis, viihtyisä ja hieno kokonaisuus! Jos sen valmistuminen kesti ja oli monia hankaluuksia niin kyllä kannatti odottaa. Avara tila, torituotteet kivasti esillä, ei mitään kammottavia telttoja niinkuin täällä Helsingissä. Rakennukset tyylikkäitä ja 'keveitä', ei mitään suureellista. Jäätelökioskina vanha ratikka.

Monen monta kahvilaa, joissa hyvin tilaa ja kukkia yms koristetta. Ennen kotiinlähtöä söin Tori Grillissä hyvän kanasalaatin. Lokkeja oli kärkkymässä mutta niin kauan kun oli lautasensa ääressä niin ne eivät hyökänneet eivätkä häirinneet. Yksi mies poistui hetkeksi pitsansa äärestä ja HETI oli lokki nokkaamassa palan.






Junalla mennen-tullen, Turun asemalle (ei Kupittaalle). Matkani siis kiersi Toijalan kautta, jossa junan vaihto. Vaan eipä tuo haitannut vaikka matka hieman kesti. Näinpähän enemmän maaseutua, moni pelto oli rutikuiva mutta kyllä rehua on saatu paalutettua aika monta palleroista.  Junan lähtöä odottelin puistopenkillä neuloen sukkaa. Kauniit valkoiset kukkaistutukset.

Ehkäpä alan harkitsemaan muuttoa Turkuun. Varmasti siellä viihtyisin ja olisi loppuelämäksi uutta nähtävää ja koettavaa. Ja onhan isäni syntynyt Turussa;)

KS

PS Kuvat ovat surkeita rääpäleitä vaikka mulla on uusi hyvä kamera (lue: älypuhelin). Kyllä ne kuvat on ihan ok tuolla jossain taivaan syövereissä mutta tänne tullessaan niistä tulee tuollaisia hyttysenpaskoja. Ja INSTAAN mä en niitä saa lainkaan, on liian monimutkainen prosessi ja käsittämätön prosessi saada kuvat tähän laitteelleni josta ne saisin IG:hen.  Muutenkin kuvaaminen on sattuman kauppaa ottaako se kuvan vaiko ei ja missä muodossa. Niin pienellä hipaisulla, mitä en siis tietääkseni edes ole tehnyt, niin asetukset muuttuu ja mitään kuvia ei tule. Noh, se siitä.
 

6 kommenttia:

  1. Kiva reissu on sinulla ollut. Elvarin muistan niiltä Itiksen ajoilta ja olen muutaman kerran tavannut sen jälkeenkin.
    Tuo kuvien siirtäminen laitteesta toiseen on ollut minullakin ongelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just siitä ajasta juteltiin ja kuinka hän sitten sen jälkeen kohta aloitti tämän bisneksen. Eikä ole katunut päivääkään.

      Poista
  2. Kiva kesäinen reissu on kyllä ollut ja paljon nähtävää. Upea varmasti tuo taidenäyttely. Telkkarissa esiteltiin osa teoksista. Todella koskettavia.
    Tuolla käsityöläismarkkinoilla pitäisi joskus päästä käymään. Olen saanut monta lahjaa, jotka on ostettu sieltä.

    VastaaPoista
  3. Oi-joi, nyt alkoi kyllä kesäretki Turkuun houkuttaa!
    Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
  4. Hei, kiitos hienosta Turku-esittelystä. Löydät ja huomaat täällä paikkoja, joita en ole tarkemmin tarkastellut, vaikka Turussa en ihan ole syntynyt, niin lähes 60 v täällä asunut.
    Täältä kyllä luulisi asuntoja löytyvän, kun ”joka niemeen, notkohon, saarelmaan” tällä hetkellä rakennetaan, joten tervetuloa asumaan ja muutkin helsinkiläiset, välimatkat kaikkeen tarvittavaan lyhyet.
    Ihmettelen kyllä VR:n aakkostamista Kupittaan aseman suhteen, pitäisi löytyä Turun alta.
    Heippa ja Hyvää keskikesää ja mukavia reissuja😊👍
    T. Tuula

    VastaaPoista
  5. Kiinnostava reissu ollut sinulla. Tori on kuvissasi oikein siistin näköinen, ja onhan se jokimaisema hieno myös.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.