lauantai 13. heinäkuuta 2024

Turun Linnan Turnajaiset 2024

Nyt on toimintaa ja katsotavaa! Turnajaisissa kilpaillaan monessa lajissa. Hevoset ja ritarit ovat näkemisen arvoisia. Monta vuotta olen turnajaisiin aikonut tulla mutta kun usein olen ollut jo Keskiaikamarkkinoilla niin turnajaiset on jääneet tulematta. Nyt ne ovat ihan mun kotinurkalla! Nautin tästä näytelmästä, joka tosin on totisinta totta.

Paikalla on tietysti myös markkinaruokaa ja kaikenlaista tavaraa myytävänä, pikkuritareille ja prinsessoillekin.









 

Undreamt  'in kauniit langat myynnissä ja sepät takovat kansalle kaikenlaisia tarpeellisia tarvikkeita. On koruja ja pussukoita, metrilakuakin täällä - oikeilla keskiaikamarkkioilla lakua ei ollut myynnissä koska eihän keskiajalla sellaista ollut olemassakaan, kaiketi.



Vanha hirsiaitta linnan puistossa. Kaunista pintaa!

  

Taas on hellepäivä ja UV korkealla niin taidan vain piipahtaa tuolla ja siirtyä varjoon neulomaan.

KS

1 kommentti:

  1. Lakritsi kehiteltiin 1900-luvun alkupuolella, joten aika uusi keksintö. Ja maukas, laku on ihan parasta herkkua (sanoo hän, joka sai juuri tuhottua Vaajakoskelta Pandan tehtaanmyymälästä tuodut herkut ja haikailee jo niiden perään...).
    Keskiaikaturneet olisivat todella mielenkiintoinen käyntikohde, en vaan viihdy kamalan hyvin väenpaljoudessa. Kuviesi perusteella ei näyttäisi kuitenkaan ihan hirveää tungosta olevan? Ehkäpä sittenkin voisi joskus kesäretkiin sellaisen sovittaa...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.