maanantai 22. heinäkuuta 2024

Sunnuntain kuvia mereltä ja saaresta

Tall Ships Races laivat lähtivät sunnuntaina Aurajoesta ja Purjeiden paraati nähtiin Airistolla. Menin Turun ulkoilusaari Vepsään katsomaan tätä tapahtumaa ja samalla sain katsastettua saaren palvelut. Ensin muutama purjehduskuva - kiikarilla seurasin laivoja kaikki näkyi hienosti mutta puhelinkamera ei kuvaa noin kaukaisia kohteita hyvin.








 


Saarella on useampi keittokatos ja hyvä puuvarasto.



Vessoja ei ole montaa kaikille kulkijoille


kaiketi on vuokramökkien läheisyydessä enemmän.


Monta vuokrattavaa saunaa. Ilmeisen hyvä ravintola. Vierasvenelaituri, tai kaksikin. Minigolf näytti olevan hyvässä kunnossa, frisbeegolf häkkejä  vilahteli metsässä, näetkö tuossa on yksi!

 

Luontopolku on surkea, lähinnä ryteikkö/viidakko tasoinen. Epämiellyttävä kulkea. Telttapaikka on nurmikenttä! Sopivia riippumattopuita ei näkynyt.










 

Rannat ovat joko kalliota tai kaislikon peitossa joten rantoja pitkin saarta ei voi kiertää. Kesäteatterilla oli jo viimeinen näytös, ehkä ensi kesänä uudella näytelmällä taas paikalla.

Uimaranta ja iso nurmikko jossa makoilla ja palvoa aurinkoa, hanhenkakat huomioiden.


Summa summarum: varmasti mökkilomailijalle tosi kiva paikka, veneijälle hyvä käyntikohde ja saunat kuulemma hyviä, nytkin olivat loppuunmyydyt. Mun tarpeita tämä saari ei vastaa mutta en moiti, tällekin on paikkansa ja käyttäjänsä.

KS

3 kommenttia:

  1. Et ilmeisesti löytänyt reittiä eteläosan korkealle kalliolle (25+ m). Kuvista päätellen olet sen kallion juurella ollut. Sinne pääsee kapeaa halkeamaa pitkin, ihan lenkkareilla pärjää kun löytää polun nokkosten seasta. Halkeama on saaren keskiosan puolella. Mahtavat näkymät Airistolle ja siellä ylhäällä oli/on? piknik-pöydätkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tuon paikan ja köyden siellä, siitä sivuitse kuljinkin - kyltti: kulkeminen omalla vastuulla. Katsoin videon siitä ja totesin ettei se ole mua varten. Lonkissa ja polvissa on sen verran kulumaa ettei tuollainen kiipeily ole turvallista. Ihan hyvin näin kalliolta jossa olin.

      Poista
  2. Puhutaan eri puolesta kalliota. Tuo köysi on vastakkaisella puolella eikä sitä ollut kun viimeksi siellä kävin.
    Eikä siellä kapeassa halkamassa mitään köyttä tarvitakaan, käsillä saa tarvittaessa tukea kalliosta halkeaman molemmilta puolilta. Retkipaikasta löytyy lisätietoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.