torstai 18. heinäkuuta 2024

Tall Ships Races, Turku 2024

Ou jee! Nyt tapahtuu ja paljon, koko loppuviikon! Keskiviikkona tuli ensimmäinen alus latvialainen Spaniel.


Olin kastunut sateessa niin tulin kotiin vaihtamaan kuivaa päälle ja söinkin jotain. Sitten kuului soittoa latinalaisella rytmillä, kolme tykinlaukaustakin. Tuolla ranskalaisella parvekkeellani kurkistin joelle päin ja näin kun korkeat mastot juhlaiputuksella ja miehiä mastoissa lipui puiden latvojen yläpuolella. Tuli kiire rantaan.

Equadorilainen Guyas oli saapunut näyttävästi. Sen oma bändi soitti ja muutama yleisöstä innostui tanssimaan miehistötanssijan kanssa.


(Mulla on Instassa tästä tanssista video äänellä, mutta en saa sitä tänne. Systeemi on jotenkin muuttunut siitä kun viimeksi videon on tänne laittanut.)





 

Sitten tuli muutama, iltapäivän kuluessa monta ja myöhään illalla tulikin paljon aluksia. Seurasin Marine Traficia niin en ollut koko iltaa rannassa odottamassa.







Tämä on suurin alus puolalainen DAR MLODZIEZY.  Tämä, kuten myös Guyas, hinattiin paikalleen perä edellä, koska joessa ne eivät mahdu kääntymään.




 

Oli hieno näytelmä, kannatti olla myöhään ulkona ;) Mun kodista on vain pihan poikki ja kadun yli, sitten jo pienen kadunpätkän päässä onkin jo joen ranta ja laivat!


Joen toisella puolella käväisin laivojen saapumista odotellessa. Tämä Pikku Föri ajaa nyt tapatuman ajan ees-taas tauotta. Tällä on ennen kuljetettu telakan työntekijöitä.



KS

6 kommenttia:

  1. Jollei esteitä tule ja sää sallii, olen siellä huomenna noita katsomassa. :) Rp

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähäistä sadetta näyttä säätiedote mutta eihän noista tiedä. Tule vaan, ei se pieni sade ja kosteus haittaa. Nämä kannattaa kyllä nähdä.

      Poista
  2. Tuuria tai tietoa, mutta oletkin päässyt tapahtumien äärelle asumaan. Onnea uuteen kotiin. Ei tuossa ikävystymään ehdi nyt kun ”sesonki” päällä. Kiitos kun pääsen kauttasi tutustumaan näihin tapahtumiin. T. Megi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä oli 'tutkittua tietoa' ;) Asuntoa etsiessä kriteerinä oli joen varrelta ja hyvät yhteydet torilla. Tässä tuli sitten vielä lisänä kiva näkymä ikkunasta linnalle. Kiva kun tykkäät olla mukana.

      Poista
    2. . . . yhteydet torillE, siis keskustaan ja sieltähän pääsee sitten minne vaan.

      Poista
  3. Olet onnistunut löytämään niin ihastuttavan asuinpaikan! Kaikki toiminta ja näkemisen arvoinen on lähellä. Sitten kun kaikki on kertaalleen nähty, voi laajentaa uteliaisuutta ja taas löytyy katsottavaa :)
    Upeita aluksia! Miten ihmeessä joku voi pitää ojennuksessa tuollaisen naruhässäkän?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.