perjantai 26. heinäkuuta 2024

Raumalla neulomassa

Olipas oikein kiva torstaipäivä Raumalla kaltaistensa seurassa! Kiitos Hanna kun vinkkasit Neulepiknikistä! En ole koskaan Raumalla käynyt, nyt näin Vanhan Rauman ja kirkon. Sekä tietysti Mantin Maailman, josta niin paljon olen kuullut.


Mantin pihalla oli Pop-Up kauppiaita, mm. Undreamt, jolle vakuutin, että en häntä stalkkaa vaikka usein satun samaan paikkaan missä hän on myymässä;)


Pihaterassikahvilassa Kontion Leipomo söin Parhaan Mansikkaleivoksen ikinä, tätä ei voi voittaa mikään! Oli niin suussa sulava, että en ehtinyt edes analysoida mitä kaikkea siinä oli. Suosittelen.


NeulePikNik oli kirkon vieressä 'joen rannassa', joki on puropahainen tässä kohdin. Hanna toi paikalle monta retkituolia, sain minäkin peppuni istuimelle, olin varautunut filtillä ja istuinalustalla. Parhaimmillaan paikalla olin noin 30 neulojaa. Ihanaa puheensorinaa, kauniita neuleita päällä ja puikoilla. Nautin! Marttojen kahvilasta sai ostaa suuhun pantavaa. Seurakuntakodissa oli käsityönäyttely.



Kirkko edestä ja takaa. Kuuntelin Raumalaisii jaarituksiin esityksen ja ihme kyllä ymmärsin mitä kerrottiin. Paikalla vilahti myös Virolaisia kansallispuvussa.






Tuosta portista pääsi suoraan Vanhaan Raumaan ja torille. Sieltä ostin erinomaisen herkullisia Euranrinkeleitä, namskis. Tori on osittain jotenkin katettu, en oikein päässy selville miten tämä tori toimii, oli sitä sun tätä sekalaista tarjolla.




Kuninkaankadulla oli paljon väkeä, muut kadut huusivat tyhjyyttään. Nyt on meneillään Rauman Pitsiviikko, siitä en nähyt vilaustakaan, en edes opaskylttiä miten olisi päässyt pitsien äärelle? Myös Kansainväliset Suurmarkkinat ovat meneillään, niistähän en nyt välitä lainkaan, liekö siellä sitten olleet ne jotka eivät vanhoja katukiviä kuluttaneet.




Yhdellä pihalla oli hauskaa taidetta.



Kauniita vanhoja taloja, jotkut vähän räytyneet. Mun mielestä tämä 'Everest Himal' teksti (ravintolan nimi) ei sovi ympäristöön lainkaan.



Mennen-tullen Onnibussilla, kotimatkalla satoi kaatamalla, näkyi oikein kaunis ja selkeä sateenkaarikin. 


KS

9 kommenttia:

  1. https://www.visitrauma.fi/nae-ja-koe/pitsiviikko/ Olisit tullut tänään, niin hyvä kun joukkoon mahtuisit. On Pitsimarkkinat ja Käsityöläismarkkinat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olin tuolta sivustolta lukenut mitä kaikkea on tarjolla mutta enhän enää siellä Raumalla muistanut missä mitä on. Eilen tulin koska Neulepiknik.

      Poista
  2. Virolaiset esittivät kansantanssejaan torilla.
    Tori on katettu niiltä osin kuin millainen se on ollut alunperin. Eli ne katokset ovat samanlaiset ja -kokoiset kuin ovat olleet niillä kohdin sijaitsevat talot aikoinaan. Se asuinkortteli purettiin 1900-luvun alussa, että tori saatiin laajannettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä tiedosta. Arvasin, että jotain niiden katosten tarinassa on tärkeätä.

      Poista
  3. Tänään on porukkaa liikkeellä enemmänkin.

    VastaaPoista
  4. Sinullahan on ollut mukava ja mielenkiintoinen kesäpäivä.En ole minäkään koskaan käynyt Raumalla, varmaan kaunis vanha kaupunki.

    VastaaPoista
  5. Ai että, ihana retki ja ihana retkikohde!
    Kontion kahvila on ihan must! Mieleeni on lähtemättömästi piirtynyt kahvila vanhassa-Raumassa, missä kaikissa huonekaluissa ja vissiin ruusukuppien korvissakin roikkui hintalappu, olisi voinut halutessaan ostaa nekin mukaansa. Myöhemmillä retkilläni en sitä enää löytänyt, mikä harmittanut, jäin kaipaamaan sitä tunnelmaa.
    Kerran satuttiin paikalle, kun koko vanhassa-Raumassa vietettiin pihakirppispäivää. Oli tosi kiinnostavaa päästä tutustumaan vanhoihin pihapiireihin! Ja toki sieltä silloin mukaankin lähti, ainakin yksi valaisin roikkuu vielä kuistillamme.
    Ihan mahtavaa, miten aina bongaat näitä neuletapahrumia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, siellä on Pihakirppispäivät vieläkin, nyt ei siis ollut mutta parilla pihalla oli kirppistavaroita myynnissä. Kiva oli nähdä pihallekin. Omanlainen tunnelma niissäkin, intiimi.

      Poista
  6. Ihanaa, että kerkesit tulla kanssamme neulomaan! Ilmottelen kyllä, että koska meillä Sorkan neulontapäivä( riippuu vähän töistämme).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.