maanantai 15. heinäkuuta 2024

Täl pual jokkee

Tänään fillaroin ja kävelin joen sillä puolella - siis täl pual jokkee - missä en vielä ole käynyt kuin Itäisellä Rantakadulla. 

Maailman suurin nelitahtimoottori  on nyt päässyt sinisestä pressupeitteestään (postauksessa 23.6. siitä oli huonohko kuva).

Sen edessä  on suuria ja keskikokoisia roska-astioita tulevaa Tall Ships Racea varten. Niitä on todella paljon molemmilla rannoilla. Pienet kiinteät roskikset on huputettu pois käytöstä. Massiiviset rakennustyöt on käynnissä, myyntikojuja, ruoka-kontteja, bajamajoja, agregaatteja, sähköjohtoja ym. ym. ym. Tästä jo huomaa, että odotettavissa on satoja tuhansia kävijöitä, joku arvio oli 500.000.




Aikas hulppea asuintalo kun asunnosta on suora käynti venepaikalle! Tähän laguuniin ei sitten muut pääsekään, siitä pitää puomi huolen.



Minikokoinen uimaranta, joka kuulemma on tarkoitus kunnostaa. Jäätelökioski tässä jo on ollut muutaman vuoden.



Kiertelin Majakkarannan asuinaluetta ja se onkin aikas kiva alue, asunnoista on 'merinäköala' ja vastapäiseen Hirvensaloon on lyhyt matka. Lopuksi päädyin Samppikseen uimaan.

Joku mikälie laivan ikkuna/venttiililuukku tms. Anonyymi kirjoitti tämän olevan *osa isoa keskipakopumppua* Kiitos tiedosta.


 

Virpiltä sain kuukausi sitten krysanteemikimpun. Nyt vasta se päätyi biojätteeseen. Ostin uuden ns. viikkokimpun, on se nätti mutta ei nyt kyllä ihan kesäinen. Luin lehdestä että nyt alkaa kauppoihin tulemaan "lähikimppuja", pellolla kasvatettuja kukkia. Heti ostan kun sellaisen näen.

KS

3 kommenttia:

  1. Uepita ja niin ajankohtaisia kuvia...
    kohta siellä on tosiaan jättipaatteja... nyt vasta tajusin, että olet muuttanut Turkuun! Loistava tapa tutustua kaupunkiin fillaroiden - pääsee sinnekin minne autoilla ei ja kävellen ei kerralla paljon jaksaisi!! Me muutimme naapuriin Littoisiin 33-vuotta sitten... jestas... on vuodet vierineet.... Aiotko mennä laivoja katsomaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tottakai ne katson! Nehän on ihan tässä vieressäni, asun Linnanfältissä eli rantaan on vain kiven heitto. Fillarilla on tarkoitus tutustua kaupunkiin pikku hiljaa ja luen artikkeleita paikoista ja historiasta. Just luin Kaasukellosta kun sen näin eilisellä reissullani.

      Poista
  2. Tuo "laivan ikkuna/venttiililuukku" näyttää enemmän osalta isoa keskipakopumppua, josta on tehty tilataidetta. Laivasta varmaan sekin alunperin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.