lauantai 12. lokakuuta 2013

Etupäässä herkuttelua

Maanantaina tapasin pitkästä aikaa Marian. Oltiin menossa lounaalle Gurkhaan mutta se olikin parin päivän remontissa. Mentiin sitt Spoon Mama Kotideliin, jonka ohi oon monet kerrat kulkenut mutta en ole poikennut. Kannatti mennä, oli tosi hyvät silakkapihvit ja marjahyytelöä jälkkäriksi.
Paikkaa oli jo aamusta asti vaivannut sähkövika, osa laitteista ei toiminut mm. tiskikone oli mykkänä! Kaikki toimi kuitenkin hyvin eikä henkilökunta näyttänyt stressiä, vaikka tiskivuori kasvoi,  vaan oli ystävällistä ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Torstaina herkuteltiin VillaLankassa mun leipomilla juustotangoilla ja Tiinan tuomilla Haamumunkeilla. Annan luona on aina niin mukava neuloa ja aika kuluu kuin siivillä. Vaan kyllä me lähitulevaisuudessa saadaan olla siellä aikas pitkään iltaa istumassa ;) Tuolla FB-sivulla on kuva sellaisesta tosi söpöstä kissakuvioisesta koristenauhasta. Namskis, sitä on ihan pakko laittaa johonkin.

Lauantaina menin tutustumaan Malmitaloon.
Alibi reissulle oli Maakuntalapasten näyttely. Luvassa oli myös kirjoneuleen opastusta. Uups, mulla oli mukana mun Riihivillan Vanamo-lapanen. Moni kävijä siinä sitt sen näki ja ihastui ja kiinnostui. Ehkä muutama asiakas näin ohjautui Riihivillalle TaitoShopin sijasta - sorry. Mutta kyllä aikankin yksi Stadin lapaset -lankapaketti meni kaupaksi, ehkäpä mun Stadin kynsikkäiden innoittamana.  Roosanauha-sukkavihkostakin oli myytävänä ja ilmeisesti olis pitänyt sitä lankaakin olla koska moni kyseli, mutt täähän oli lapastapahtuma.

Vuoden 2012 Luontokuvia oli myös esillä. Upeita, upeita otoksia, wau!

Samalla katsastin Malmin valtavan ostosparatiisin, siis kauppaa kaupan perään. Huh, meni pää ihan pyörälle. Tiimarissa oli "Osta 3 - maksa 2" tarjouksia. Ostin 3 tuikkulyhtyä, ja kun näiden hinta oli muutenkin alennettu niin maksoin yhteensä 2,00 euroa. Alkuperäinen yhden lyhdyn hinta on ollut 4,99!

Lihaton lokakuu - mikä se semmoinen kuukausi? Pöh, mä oon syöny täss kuussa jo monta broilerinfilee- salaattia. Ja tänään ostin paistia kun se maksoi vain kympin kilo! Tein padassa haudutetun paistin, namskis.

Haudusliemestä kastike, johonka laitoin itsekerättyjä haapasieniä! Nyt olin saanut laitettua niihin just sopivasti suolaa, ei tarvinnu liottaa vaan huuhtelu riitti. Namskis.
Annoksen lisukkeena haudutusliemestä siivilöidyt porkkanat ja sipulit.

Paistin kypsyessä ulkona oli "punainen hetki", joka useinkin on melkeinpä kauniimpi kuin paljon puhuttu "sininen hetki". Tämä upea punainen puu on ihan mun partsin ikkunan edessä. Linnut käyvät siinä istuksimassa ja niitä on kiva katsella lähietäisyydeltä.


KS
ps. Jälkkäriksi muutama (hehheh) pala Maraboun uutuutta: Domino-suklaata;) Löysin Karkkiblogin! Jezz.

9 kommenttia:

  1. Jestas sun kanssa, tässähän tulee nälkä kun näitä sun juttujas lukee ja katsoo paistikuvia ;D. Onneks mulla on karjalanpaistilihat jääkaapissa huomiseksi ja saan tehdä sen ihan oikeassa leivinuunissa täällä maalla.
    Kivat lyhdyt löysit ja kisulikin on ne kait hyväksynyt.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä paistia. Nam.

    VastaaPoista
  3. Oisin tullut Malmitalolle mutta piti tehdä 10kg omppusosetta ja säilöä punajuuret.
    Ilkka kiittää hyvistä juustotikuista.Kyllä maistui.
    Huomenna su on Kumpulan kylätilassa kässäkirppis.Meen sinne.Tuu säkin. Jos et ehdi,nähdään ti Villa Lankassa.

    VastaaPoista
  4. Oi, mitä herkkuja teillä on ollut ja tuo paisti saa veden kielelle.

    VastaaPoista
  5. Hauskat lyhdyt ja makoisan näköistä paistia. Lapastapahtuma oli varmaan kanssa kiva. Mä tilasin ihan sun innoittamana kahdet Vanamo-lapaset, en vaan tiiä koska valmistuvat. Taidan olla etupäässä sukkaneuloja. No pakko ne lapaset on varmaan talveksi saada:) Halille halauksia, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
  6. Minäkin jo perjantai-iltana herkuttelin dominosuklaalla:)
    Tiistai aamuna menen Tallinnaan ja iltalaivalla pois, toivottavasti kerkeen käydä Sadamarketissa hahtuvaostoksilla:)

    VastaaPoista
  7. Vesi kielellä tätä postausta lukee/katsoo. Joskos mäkin sit pääsisin taas VillaLankan neuleiltaan/yöhön. Ihan suosikkipaikka neuletapaamiselle, mutta taidan olla turhan kiireinen iltaisin, kun harvoin ehdin mukaan.

    VastaaPoista
  8. Apuva, mullakin tuli nälkä ... silakkapihvejä, munkkeja, juustotankoja ja sitten vielä sun paistis .... ei auta nyt mennä syömään vaan nukkumaan pitäis ...!

    VastaaPoista
  9. Tämmöset kuvat pitäis lailla kieltää ;) Kuola alko just valua ja tuli nälkä vaikkei vielä pitäis olla... Toi paistikuva oli ihan paras! Lihaton lokakuu, häh! Kyllä ihminen on lihansyöjä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.