maanantai 28. lokakuuta 2013

Taas kämmekkäät ja resepti

Ku laittaa perjantaina postia niin ei kandee stikkaa 1-luokan postissa ku 2.-luokka kulkee samassa ajassa. Maija-systeri oli tänään saanu paketin multa.

Brego-kämmekkäät, tai en mä tiedä onks nää oikeesti Bregot ku oon ohjetta soveltanu aika lailla. Mutt palmikkokuovio on sitä alkuperäistä Bregoa.
Lanka on Jannea ja 3.5 puikoilla duunattu.
Kuva Halilla ja ilman.
X X X


Oliiviunelmien reseptiä on toivottu julki. Mä olen joskus vuonna puikko ja pumpulilanka ottanut sen talteen jostain ruotsinkielisestä lehdestä Paljon olen näitä tehnyt ja aina ne on kaikille maistuneet - paitsi viimeksi Annan luona oli henkilö, joka ei syö hometta eikä siis näitäkään maistanut;)



Drömmar med oliver / Oliiviunelmat
ca 40 st / n. 40 kpl
100 g smör / voita
100 g gönmögelost / sinihomejuustoa ( mä käytän Auraa)
3 1/2 dl vetemjöl / vehnäjauhoja
gröna oliver / vihreitä oliiveja (ohjeen kuvassa on paprikatäytteellä, mä käytän mitä milloinkin sattuu kaapissa olemaan)
* alkuperäisessä ohjeessa ei mainita nestettä mutta mä laitan oliivinlientä pari ruokalusikallista, että saan taikinan kasaan.
Gör så här eli tee näin: (*tai tee niinkuin mä teen;)
1. Laita uuni lämpiämään 175 astetta.
2. Sekoita voi, homejuusto ja jauhot (ja neste) notkeaksi taikinaksi. Rullaa taikina sormenpaksuisiksi tangoiksi ja leikkaa sitä n. 2 cm paksuja siivuja.
3. Laita siivut pellille leivinpaperin päälle. (*
4. Leikkaa oliivit ohuiksi siivuiksi. (* Paina oliivi jokaisen siivun päälle. Paista uunissa kunnes saavat hieman väriä, n. 12 minuuttia.

*) 3 Mä pyöritän ne siivut palleroiksi, jotka sitt kämmenessä litistän ja etusormi koukussa painan siihen kolon oliivia varten ja sitt peltipaperille.  
*) 4 Oliivin laitan kokonaisena tai sormissa jotenkuten litistäen/rikkoen. Eihän semmonen ohjeenmukainen oliivinsiivu maistu missään.
Kun unelmat tulee uunista ulos, oliivi on yleensä noussut kolostaan niin painan se lusikalla tms. takaisin ja siinä se sitt pysyy ku ne jäähtyy.
Nää on tosi helpot ja nopeat tehdä. Ja kuten kirjoitettu ja kommentoitu: ovat herrrkullisia. Kannattaa tehdä kaksi annosta jos syöjiä on useampi.
X X X

Onhan se kiva herätä aikaisin mutta sitt illalla nukkumatti kutsuu turhan aikaisin. Kesäajasta luopumisesta oli kansalaisaloite-adressikeräys mutta se ei määräaikana saanut riittävästi allekirjoituksia. Käännellään sitt viisareita ja nuristaan ku ette vaivautuneet allekirjoittamaan.

KS

19 kommenttia:

  1. Kauniit kämmekkäät sekä ihanan väriset.

    VastaaPoista
  2. Kauniit kämmekkäät ja oliiviunelmat syötävän herkullisen näköisiä.
    Sinihokejuusto on mun herkkua.

    VastaaPoista
  3. Ihanat kämmekkäät! :) Oliivisysteemit näyttävät mielenkiintoisilta, ja nyt sitten selkisi, että ovatkin suolaisia keksejä, ihmettelin aiemman postauksen kohdalla, että miten oliivit sopivat makeisiin pikkuleipiin. :) Oliivi ja sinihomejuusto on hyvä yhdistelmä, tuota voisi jopa joskus kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Mäkin ehdin jo Annalle kommentoida, että en syö sinihometta enkä mieluusti oliiveja.....vaikka en mä kyllä nirso ole.

    VastaaPoista
  5. Nuo kämmekkäät on kauniit. Tuo ristiin rastiin kuvio on jotenkin kelttiläistä ja pidän siitä. Resepti on varmasti kokeilemisen arvoinen.

    VastaaPoista
  6. Kiva kun laitoit ohjetta, täytyy jossain välissä kokeilla :) Noi kämmekkäät on aina vaan niin upeat! Monethan sä oot jo tällä mallilla värkännyt, mutta aina ne näyttää yhtä ihanilta!

    VastaaPoista
  7. Nuo kämmekkäät ovat siis taasen aivan superit. olen huono leipomaan, mutta jotenkin tuo ohje tuntuu aika iisiltä ja maku on varmasti erinomainen, silloin kun on sekä oliivien, että homejuuston ystävä:) Terveisii Kirkkikseltä, M-L ja Ossi-mäyriäinen.

    VastaaPoista
  8. Kauniit kämmekkäät, mutta ihastuin tuohon leivontaohjeeseen! Se on kokeiltava, olen sen verran ínnokas leipuri. Eilen tein piimärusinakakkua kun karjalanpiirakkapohjaan ei mennyt kuin puolikas piimä.

    VastaaPoista
  9. Kämmekkäät ovat kauniit. Tykkään sekä kuviosta että väristä.

    VastaaPoista
  10. Kiitos ohjeesta, nam! Nätit kämmekkäät. Rapsutuksia Halille :)

    VastaaPoista
  11. Kauniit kämmekkäät. Tuo oliiviunelmaohje on varmasti kokeilemisen arvoinen, sisältää juuri niitä raaka-aineita jotka ovat mun suosikkeja.
    Kokeilen ja kommentoin.

    VastaaPoista
  12. jes.kiitti ohjeesta. ne sun tekemät oli niin huviä.
    Ompa kauniit noi kämmekkäät.Ja lämpöiset varmasti.
    Me lähdetäänkin Tansaniaan lauantaina.Jätän Annalle sun pyöröpuikon,kun muuten saisit sen vasta 3 viikon päästä.
    Viettäkää kivoja neuleiltoja ja yöneulonta harmittaa kun en pääse reissun takia.Katotaan jos löydän sulle jotain kivaa tuliaiseksi.

    VastaaPoista
  13. Isot kiitokset tuosta ohjeesta! Kokeilen jossain välissä josko saan niistä yhtä hyviä kuin sun omat. Meillä mies ei kyllä ole täysin osannut päättää suhtautumisestaan homejuustoon, vaikka muuten onkin juustoja oppinut syömään (Intiassahan ei juurikaan juustoja harrasteta). Onnistuisikohan noi jos lykkää fetaa tilalle? Mitäpä tuota arpomaan, sehän selviää kokeilemalla!

    VastaaPoista
  14. Kauniit ja erityisen kauniin väriset käsineet.

    VastaaPoista
  15. Sydämelliset kiitokset ihanista kämmekkäistä ja väri on just oikea uuden
    talvitakin kanssa, joka on hieman tummempi kuin käsineet. XXXMaijalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Kiva ku kommentoit, perheeltä niiiin harvoin mitään viestejä tänne tulee.

      Poista
  16. Kauniit kämmekkäät ja tuo sun kisusi vasta kaunis onkin. Minäkin olen vasta nyt vanhemmalla iällä suostunut maistamaan noita oliiveja itsetehdyssä pizzassa. Alle kolmekymppisenä tuolla Kreikanmatkalla jätin oliivit syömättä kreikkalaisesta salaatista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.