torstai 11. joulukuuta 2014

Joulua himaan

Mä en tiedä mikä nyt iski ku rupesin laittaan joulujuttuja sinne sun tänne? Mä en tunnusta olevani jouluihminen, ehei. Mä tavallaan inhoan joulua, ja muita juhlapyhiä kans. Aivojen perukoilla on tunnistettuja ja tunnistamattomia tunteita kaikenlaisten juhlien tiimoilta. Pitäisi olla sitä ja tätä, juhlatunnelmaa ynnä muuta, mutta kun niitä ei oo, tai siis on mutt ne pitää hillitä. Tunnemaailmassa on valtava ristiriita halujen ja todellisuuden kanssa.

Noh, nyt on joulukoristelaatikko melkein tyhjä, koristeet laitettuna:
Seinällä valot kera punaisten ja kultaisten joulupallojen.

Joulutonttu olkipukkeineen. Tonttu on jo mun teini-iän kodista kulkeutunut.

Eteisen peili on korea, ei tarvii itse siinä koreilla omissa eikä lainahöyhenissä;)

Liina pöydälle ja pikkutontut on aina olleet ruokapöydässä, toinen mun ja toinen Villen paikalla.

Outi-M:ltä vuosien varrella saadut kivat huopaenkelit.

Palloja lampussa.

Partsillekin ripottelin vähän punaisia koristetita sinne sun tänne, ja lyhdyt tietysti.

Koska mä olen jo kiltti, niin tonttujen ei tarvii kurkistella sisäänpäin vaan ne vahtii ettei ulkoa tule mitään pahaa sisälle. Yksi tontuista, se urhein ja rohkein, on saaressa vahtimassa mun tavaroita.

Ja kissa ihmettelee "mitä toi Mams oikein touhuaa, kaikkee kivaa laittaa mutt mä en saa koskea". Katotaan vaan niin osa rojuista varmasti saa kyytiä ku silmä välttää.

Terhiltä saatu kaunis, kaunis ja herkkä enkeli pääsi taas paremmin näkösälle, hyllyn päältä laskeutui arvokkaasti.Neuleystävä Arjalta sain yks päivä kissakuosiset pyyheliinat ja tämän Maria Drockilan kynttilän, joka sopii just tähän Villeltä antaman enkelin syliin.
Mulla on tallessa jo ihan lapsena saatu joulukirja, josta avautuu tämä kaunis talo. Sen sisälle oon laittanut semmosen tuikkivan ledikynttilän. Talo on kaunis sitt iltavalaistuksessa.


Läpi myrskytuulen Outi-M tuli eilen aamulla työmatkallaan tuomaan mulle joulunodotusta. KIITOS Outi. Stadin herrrkullisimmat piparit on tässä kauniissa rasiassa. Mukana oli myös appelsiinituorejuustoa, joka tekee pipareista vieläkin herkullisempia. Ja joulukakkukin tuli.

Pukinpussissa on jo täytettäkin;)

Joo joo, monet sanoo, ett se on asennekysymys miten juhlapäivistä selviää. Niin kait se ehkä on. Mä oon kyll työstäny tätä asiaa monet vuodet mutt sitkeessä vaan perinteiset odotukset istuu. Ehkä tää koristeiden laittaminen on taas jotain edistystä asian käsittelyssä, aika näyttää.

Jezz, ku harvoin osallistuu blogiarvontoihin niin voi voittaakin. Mä voitin Etanaellin arvonnassa just kivan palkinnon. Me tavataan lauantaina ja saan sitt pesuaineeni, ja jotain mitä ei blogissa kerrottu:)
KS

18 kommenttia:

 1. Oi kuinka sulla on niin,niin ihanan jouluista! Avautuva joulukirja aivan ihana ja monet muutkin koristeet:)

  VastaaPoista
 2. Kauniita koristeita sinulla. Meillä on koko homma vielä vaiheessa.

  VastaaPoista
 3. Ihana joulutunnelma. Ole hyvä! Oli tosiaan kova vastatuuli tullessa.

  VastaaPoista
 4. Upea tuo joulukirja ja tonttuparvi partsilla. Pitäisköhän täälläkin vähän rönsyillä koristeiden kanssa.

  VastaaPoista
 5. Aika paljon joulukooristeita ei-jouluihmisen huusholliin! Kaikenmaailman hienopuksia sinun koristelaatikoistasi on löytynyt. Kissalla on juhlat tulossa, kunhan sinä nukahdat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitähän on vuosien varrella kertynyt. Monet on saatu ja useat on neuletutuilta niin ei raaski pois antaa.

   Poista
 6. Vähän samoilla linjoilla ollaan joulun kanssa. Muut odottaa että voi kun tulis joulu (tai olisi jopa ainainen), minä toivon että menis joulu. Selitystä en minäkään keksi miksi näin, mutta niin se vaan on. Ainoa asia mikä vähän tuo iloa on suklaa ja kinkku. Muuten minulle ainakin ihan turha juhla. Mutta kukin tavallaan, nauttikoon ne jotka haluaa/osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, kinkku ja suklaa sekä marsipaani, namskis. Ja iso palapeli. Niillä tästä juhlasta mennään läpi.

   Poista
 7. Ihanaa aikaahan tämä joulun alus. Saa nähdä antaako kisu koristeiden olla. Iiik. ihana peltipurkki. Huomiseen.

  VastaaPoista
 8. Näyttää noita vanhoja rakkaita muisto-arvoltaan kalliita koristeita sinullakin piisaavan =) Niistähän se joulutunnelma syntyykin. Teini-iän tontullakin on jo varmasti valtava tunne-arvo. Vanhat koristeet minäkin kaivan esiin joka jouluksi ja niitä on paljon =)

  VastaaPoista
 9. Heh, halpahallikitschiä nurkat täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa tavaroista on ajalta ennen halpahalleja. Joulutalokirjakin on jo antiikkia, siis tosi vanha.

   Poista
 10. Jopas innostuitkin ja jokaisella tavaralla on tarinansa, niin olla pitääkin. Mie suhtaudun myös jouluun hieman irvistellen, kaipa työlläkin on vaikutuksensa kyllästymiseen jo marraskuun puolella. Kotona on vaan jouluvaloja sisällä ja ulkona.

  VastaaPoista
 11. Kaunista ja upeaa joulutunnelmaa. Tuo enkeli on mykistävän kaunis.
  Ihanaa perjantaita ja viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 12. Jokainen luo omanlaisensa juhlan, sellaisen joka ei ahdista.
  Joulu on päivä päivien joukossa esim. sairaalle, joka ei ole läsnä arjessa. Pienelle lapselle, jonka suurin tarve on lämpö ja maito.
  Onko sinun jouluruokasi oikea possukinkku itse tehden, valmiina siivuina, palvattuna vai peräti kalkkuna?
  Itse pidän jälkimmäisestä eniten, mutta teen tuon ensimmäisenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea possukinkku olisi mieluisa mutta taidan kuitenkin syödä valmiiksi siivutettua, toki hallista ostettuna ja pientuottajalta, ei mitään massatuotetta. Poronfileekin on mietinnässä.

   Poista
 13. Tosi kauniisti olet laittanut jouluesineitä paikoilleen. Kun joulu on kuitenkin, tai onneksi, vain kerran vuodessa, niin saahan silloin vähäsen joulu näkyäkin. Ensi viikolla laittelen vähän koristeita paikoilleen ja silloin pääsee sinun antama ihana joulutähtiliinakin pyöreälle pöydälle. Terveiset Ossilasta, M-L ja Ossi-mäyris.

  VastaaPoista
 14. Toi joulukirja on aivan ihana :)
  Villelle pisteet. Villellä on loistava "enkeli"maku :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.