lauantai 27. joulukuuta 2014

Sinne meni, se J

Huh, joulun humu on mennyttä. Nyt saa olla puolisen vuotta ilman juhlapaineita (pääsiäinen on ihan ok mutta se kesän J-juhla, arrgh). Aatoksi varattua ankkaa saatiin Villen kanssa maisteltua, tilalle hankittu kinkku paistui kuivaksi mutta syötävää se oli. Muita herkkuja oli just sen verran kuin syötiiin, mitään ei jäänyt. Noh, juustot on syömättä mutta tossahan ne pikkuhiljaa hupenee.
Uskolla oli ehkä muistoja aiemmasta joulustaan, mitä lienevät koska se oli hieman varautuneen oloinen. Kiltisti odotti lahjapussista tulevia paketteja. Melkein se avasikin omansa mutt vähän sitä piti jeesata.

Mamskin paketit piti kanss tarkistaa.

Rapiseva sellofaani oli aikas kiva lelu.

Mä sain ihan älyttömästi namia. Ilmeisesti porukat on olleet huolissaan ku muutama elopainokilo on jonnekin hävinnyt, kyll ne nyt takas tulee;)

Ville muisti nää "pakolliset" joulupossut! Kiitti. Ehkä sitt oon possu ku oon kaiken makean syönyt.

Tätä herkullisen näköistä kakkupalaa en syö enkä tuota suklaakahvia juo;)

Makeisten jälkeen, ehkäpä jo vuoden vaihteessa, herkuttelen juustolla! Tää on just niin mieluisa vempain että . . . Tällä voi herkutella kotona ja sitt kesällä saaressa. Ah. Paljon kiitoksia!
Tää on siis yhden hengen Raclette, 4 lämpökynttilää tuonne uunilaatikon pohjalle, juustonsulatusastia kanneksi juuston kera ja a'vot herkuttelu alkakoon, esim. Ruoka.fi antamien vinkkien pohjalta.

Aattoiltana aloitin mun Lontoosta The Beatles kaupasta ostamani palapelin, 1000 palaa. Jezz, oli hyvä ostos ja paloja sovitellessa mieli ajautui muistelemaan kivaa matkaa. Paistinlasta on tärkeä väline, sillä on hyvä siirrellä valmiita palarykelmiä oikeille paikoilleen. Aattoyönä poistuin kotoa joulumusiikkia kuuntelemaan Roihiksen kirkolle. Sinä aikana Usko oli vähän ns. auttanut palojen asettelussa . . . heh. Onneks ei pahempaa tuhoa saanut aikaan, ei ollut piilottanut tai syönyt paloja.

Tänään se sitt valmistui. Se on nyt turvassa lasinlevyn alla, saa siinä jonkun aikaa olla.

Kaikille mukavaa paluuta arkeen,
toivottaa
KristiinaS

20 kommenttia:

  1. Ihania lahjoja olet saanut. Tuo kahviserviisi on kerrassaan upea! Hienoa, että Uskolla on ollut hyvä joulu ja kaikenlaista puuhaa ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kaffeserviisi on kaunis ja käyttöä heti sekä sitt jälkikäteen vielä pitkään. Maistuu kaffekin varmasti hyvältä oikeasta kupista.

      Poista
  2. Jo olet ollut kilttinä kun noin monta pakettia olet saanut. Ihana tuo palapeli, saakohan niitä täältäkin. Mukavia välipäiviä sinulle ja Uskolle.

    VastaaPoista
  3. Hyvää Joulua ihana Kristiina ja Usko! t Outi ja Mara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ja Mara. Tulkaas nyt joku kerta käymään VillaLankassa. Halit sulle ja rapsut Maralle.

      Poista
  4. Nam, makeaa mahan täydeltä, olet saanut:)
    Oletpa nopsaan saanut palapelin valmiiksi. Minä en ole uskaltanut moneen vuoteen ottaa palapeliä jouluksi tehtäväksi (enkä kyllä muulloinkaan). Meni monta joulua etten malttanut paljon muuta tehdäkään kuin olla palapelin kimpussa, on se vaan niin koukuttavaa!
    Mukava tässä on jo arkeen palailla pikkuhiljaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koukuttavaa on: "yks pala vielä ja sitt lopetan. Eikun vielä yks ja toi kolo täytyy viel tehdä".
      Sulla on nyt koukkuna se kardinaalipistely.

      Poista
  5. Beatlesit olivat ihania, mä tykkäsin-kuten palapelikin. Namia, nams.

    VastaaPoista
  6. Isot palapelit on kivoja pitkien pyhien aikana. Aika nopsaan sait palaset paikoilleen.
    Nameja olet saanut niin, että riittää koko loppuvuodeksi. :)
    Tuo raclette on varmaan kiva siellä saaressa kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vempain on siitä kiva, että voi vaikka sadepäivänä sisällä teltassakin laittaa pikkuherkkua. Ai, onks sadepäiviäkin?

      Poista
  7. Melkoisen paljon herkkuja oletkin saanut. Oot ollut kiltti mimmi. Tuhannen palan palapeli on jo melkoinen suoritus. Musta tuntuu, etten ole tehnyt kuin 500 palan. Hyvä, ettei Usko tosiaan rumsteerannut palapeliä täysin uuteen malliin. Sitäkin voivat nuo eläimet tehdä. Ossi olis varmaan nikertänyt palat ja syönyt muutaman:) Terkut Ossilasta ja tosi mukavaa loppuvuotta. Onhan noita päiviä jokunen vielä jälellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palapelit on niiiiin kivoja ja haastetta pitää olla, aivojumppaa. Kerran oon tehty 3000 palaista mutta se jäi kyllä kesken ku tila loppui.

      Poista
  8. Kivan tuntuista joulun viettoa sullakin. Oih,Beatles-palapeli. Meidän nuoruuden aikainen yhtye. Ja vanhemmat ihmiset piti niitä poikia pahiksina ja vähän ruokottomia,vaikka niin kilttejä olivat verrattuna nykyaikaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin olivat kilttejä ja siistejä (noh mitä nyt vähän pilveä polttelivat joskus). Ja musiikki oli oikeaa soittamista ja laulamistsa. Joskus mietin, miltä nykylaulajat kuulostaisivat ilman muokkausta ja äänitteiden editointia.

      Poista
  9. Ihania lahjoja olet saanut, hyvää vuoden loppua sinulle

    VastaaPoista
  10. Raclettea rantakivillä - en osaa edes kuvitella mitään mahtavampaa!!

    VastaaPoista
  11. Hyvä suoritus tuo pala! Minäkin tykkään koota palapelejä tai sanoisinko tykkäsin! Minä sain tyttäreltäni taas pari vuotta sitten 1000 palapelin. Innolla aloin sitä kasamaa, aikaisemman saman kokoisen oli jo saanut valmiiksi. Eipä onnistunut tämä pala peli, oli paljon vihreätä eri sävyissä, enpä erottanut niitä hyvin. Kokosin lampun valossa ja päivän valossa monta viikkoa ja sitten kasasin pois.
    Hyvää vuoden jatkoa sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.