torstai 12. marraskuuta 2015

Morrígan shaali

Se on valmis!! Tämä on ihana, hieno, kaunis, höyhenenkevyt ja . . . ja . . .

Puikolta valmistunut myttyrytty.


Pingotus, joka on aina vaikein vaihe huivin valmistumisessa. Tässäkin sattui pieni muotiluvirhe niskan kohdalla.


Teksti Hedgehog fibres sivulta:
Morrígan, the great queen, is a godess of Irish mythology. She and her sisters appear in both the epic cycles (the Fianníocht and the Ruraíocht). Morrígan is a godess of War and an omen of death, but also a sybol of fertility. Morrígan, often taking the form of a crow, also inspired courage in warriors and would even fight on the side of the rightful king. She also offers legendary warrior Cú Chulainn many chances to turn away from the battle which she prophesies will end in his death.”
 
"Heading into an ominous time of year, this shawl should give you strength and gird you against the cold and dark."

Lanka: fyberspates gleem lace, 55% Superwash Bluefaced Leicester Wool, 45% Silk, hand dyed, colour: Lavender Haze.  Lanka ostettu Snurresta. Kulutus 68 grammaa
Puikko: 4.0 Addi pitsipyörö

 Näin tämän tehtynä blogissa Kutomus. Huivista Heidi kirjoittaa näin:

”Huivin kauneimmat yksityiskohdat ovat leveässä reunapitsissä toistuvat sydämet. Symboloivat kenties Morríganin, tuon kelttien sodan ja taistelun jumalattaren herkkää puolta? ”

Tämä matkaa englantiin Taralle, joka on äitinsä puolelta irlantilainen.
KS

18 kommenttia:

 1. Kertakaikkiaan on todella kaunis ja viehättävä huivi.

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava kuvio ja kaunis väri.

  VastaaPoista
 3. Onpa mahtava luomus ja upea väri. Huoks, mitkään voimat eivät saisi minua tuottamaan tuollaista upeata huivia. Voisi helposti mennä loppuikä kutoessa. Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
 4. Kertakaikkisen kaunis huivi ja näyttääkin unelman kevyeltä.

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan upea luomus. Tara varmasti ihastuu. Laita mukaan myös tuo
  Morrigan story. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tottakai story on mukana, muutoinhan huivi on kuin mikä tahansa huivi. Ehkä Tara vois käyttää tätä jo ennen joulua jossain juhlissa? Kerry voi sitä miettiä ja toimia tarpeen mukaan.

   Poista
 6. Kyllä tuon huivin saaja ilahtuu, se on varma. Piti vielä tulla katsomaan tuo enkun kielinen juttu, kun mua häiritsi yksi sana, jota en tienny. Osoittautui sanakirjan mukaan korpiksi. :) Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
 7. Ihan tyhmyyttäni ja uteliaisuuttani kyselen, et mistä suunnasta tota huivii kudotaan? Jos sitä ajatteleekolmiona, niin ilmeisesti silmukat on luotu, niinkuin kolmion "kantaan"? Teidän kässäihmiten nuo luomukset ovat jotain ihan pökerryttävän kauniita. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
 8. Se aloitetaan ylhäältä, keskeltä huivia niskasta luomalla 5 silmukkaa. Ensimmäinen silmukka nostetaan neulomatta läpi koko huivin. Tarkkaile, ettei reunasta tule tiukkaa, mieluummin löysiä silmukoita.
  Neulotaan kaavion mukaan, toistetaan kuten kirjoitettu on, seuraava kaavio jne. Tämä on itseasiassa helppo huivi koska on vain lisäyksiä ja kavennksia ja nurjalla puolella neulotaan aina nurjaa (paitsi ihan vikoilla riveillä lopussa.
  Tämänhän voi tehdä millaisella langalla vain.

  VastaaPoista
 9. Voihan hitsin pitsi, mikä huivi...kertasen upea! Terkkuja, Leenalta :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis huivi. Ei uskoisi kun sen mytyn näkee, että siitä tulee jotain näin ihanaa ;)

  VastaaPoista
 11. Voi,ystäväni,minä olen aivan sanaton!! Posti toi juuri minulle niin ihanan yllätyksen! Voi rakas ystävä suurkiitos ja halaukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä:) Ylläreitä on niin kiva tehdä, että hyvä mieli täälläkin. Ja totean taas kerran, että antaessaan saa. Eilen illalla ihan yllättäen sain teatteriliput huomiseen näytökseen. Näin tämä hyvän kierrättäminen toimii, monesti koettu totuus.

   Poista

Kiitos kommentistasi.