tiistai 17. marraskuuta 2015

Kuvia sieltä sun täältä

Otoksia stadilta ja Espoosta on jääny laittamatta ku oli vähän vaikeuksia päästä mun kuva-albmiin. Laitan ne nyt tänne näytille, pois kuleksimasta. Ei ne nyt mitää ihmeellisiä eikä tärkeitä ole mutta ilmeisesti kuvaushetkellä ne on olleet kuvaamisen arvoisia.

Espookin on kaupunki mutta en sitä sellaiseksi koe kun se on niin hajanainen erilaisine keskustoineen. Leppävaarassa on nyt tullut useinkin käytyä ja mieleen on muistunut millainen kyläpahanen se oli muinoin. 1950- ja -60 luvuilla sitä kautta meni dösä Laajalahteen, jossa meillä oli ekaks kesämesta ja sitt ihan kotikin. 1971 Lepuskiin rakennettiin Maxi-market. Olipas se ihmeellinen jättiläinen. Siellä oli selllaiset liukuportaat, joissa ostoskärry pysyi paikallaan!! Se se vasta ihme olikin, kärryjä yritettiin saada liikkumaan mutta ei ne mihinkään lähteneet.
Tästä KLIKS Lepuskin historia.
Maxin kuva napattu tästä, paikalla nyt olevan Sellon FB-sivu.


Tuon parkkipaikan kohdalla etelä Leppävaara näyttää nyt tältä:


Monikon puro on saanut oikein komean uoman vetensä virrata.


Sitten kuvia Stadilta: "Linja-autoaseman"  uusi isoriippasalava menestyy hyvin
(tanakele, taas tää teki tän vaakakuvatempun)


Kiva mainos PItkänsilllan kupeessaKaunis veistos Arcum tendit Apollo  (Apollo jännittää joustaan), Lastenlehdon puisto, Kamppi, Emil Cedercreutz (1879 - 1949). Veistoksesta voit lukea lisää KLIKSVuosaaressa filmattiin jotain, ehkä rosvo- ja poliisit aihetta, koska paikalla oli paljon poliiseja.


Omalla kotikadulla rakennetaan vielä yksi talo tontille, jolta talon purkua seurasin ja kuvat tässä KLIKS. Paikalla on jo kaksi taloa ja varastorakennus. Tämä on ollu oikein siisti työmaa, ei mitään roinaa pitkin paikkoja, selkeästi vain niitä tavaroita paikalla joita just käytetään ja tarvitaan. Kuvassa aletaan rakentaa nosturia, jolla talo rakennetaan.Tigerista sorruin ostamaan tämän kynttilänjalan. Kesällä saaressa tuo on kyll enemmän paikallaan kuin tässä ja nyt.

Kuvassa näkyy 1.99 euron ruusut Plantagenista. Kestivät 2 viikkoa oikein hyvinä.

Jossain sisustuskuvassa oli teräslautanen/-tarjotin kynttilöineen. Hei haloo, mullahan on semmonen lautanen . . . eikun sisustamaan. Mutta mutta, mä oon tähän ikään jo ehtinyt eikä mulla ollut yhtään kunnollista oikeata tuikkukippoa!?! Joku Tiimarin poistokupponen ja toinen snapsilasi tms. Jäks. Kauppaan.


Ostin Kastehelmi-kipon. Niistä Kivi-kipoista en tykkää, ne on aika kolhoja, vaikka nättejä sinänsä ku on kivoja värejä. Hurjan isot hintaerot eri väreillä on riippuen siitä miten vaikeita ne on toteuttaa. Tietysti mä tykkäsin niistä  kalleimmista väreistä mutta kotipöydälle sopii oikein hyvin tämä lilansävyinen.* Huomenna menen teatteriin pitkästä aikaa. Sain liput blogiystävä Mammutilta. KIITOS. Tälläviisiin sain heti takaisin hyvän mitä olen itse laittanut blogiystäville menemään:)

* Viikonloppuna on Martin markkinat Kaapelitehtaalla 22.-22.11.2015.
* Lauantaina on myös Ogelin Lankamaailman neuletapaaminen.
* Ulla 03/15on ilmestynyt.
  * Muistathan allekirjoittaa kansalaisaloitteen kellojen siirtelynlopettamiseksi, siis kesä/talviajan poistamiseksi!
Yhteiskunnan rasitteet kesä-talviaika pois:
Voimaa, terveyttä työpäivään ja elämään Keski-Eurooppalaisella aikavyöhykkeellä.

Tästä KLIKS kansalaisaloitteeseen nro 1596.
 Allekirjoituksella voit vaikuttaa asiaan.

KS

8 kommenttia:

 1. Hyvä pistää kuvat talteen blogiin! Mä olin lauantaina teatterissa. Slava! Kunnia. Kansallisteatterissa 3 t 10 min......ois voinu tunnin nipistää pois....mutta aina se on hieno irtiotto arjesta. Pitäis käydä useammin.

  VastaaPoista
 2. Leppävaaran Maxissa tuli käytyä usein niin kauan kuin se oli olemassa. Sellossa en olekaan kovin monta kertaa käynyt.
  Onpas riippasalava hyvän näköinen. Mukava kun se menestyy.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kristiina kirjeestä, hyvän mielen tuojasta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Joskus on kiva hyvää mieltä välittää.

   Poista
 4. Hyviä kuvia. Juu, teatterissa pitäisi käydä. Kastehelmet on kauniita, vm -64.

  VastaaPoista
 5. Oi miten tuli muistoja mieleen oikein tulvimalla kun katsoin tuota Maxin kuvaa! Siellä käytiin aina isin kanssa ostoksilla lauantaisin, sieltä on monet talvitakit ja -kengät sekä kevätvaatteet ostettu. Niin ja ne ihan ekat rintsikatkin, heh! Voi että miten tuli haikea olo. Eihän siitä nyt lopun perin hirveän pitkä aika ole kun Maxi vielä oli. Reilu 10 vuotta vissiin. Yks kaks se purettiin ja tosi nopsaan tuli tilalle Sello. Maxissa oli hyvin parkkitilaa ja kassat aina tosi ystävällisiä. Ja ne liukuportaat oli pitkät. Kuvassa oikealla näkyy sinistä ja harmaata kattoa, siellä oli puutarha-Maxi. Sielläkin tuli käytyä monet kerrat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susi, kiva ku tuli tällainen muistelokommentti. Nykyään kun valmistuu tämän tästä iso marketteja niin ei ne mitenkään ihmetytä. Mutta Maxi oli aikanaan uutta ja hienoa, ihmeellinen ja valtava.

   Poista

Kiitos kommentistasi.