sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Toinenkin päivä messuilla

Mä niin tykkää näistä ELMA-messuista, monipuolinen anti. Kädentaidot nyt on mitä on mutta onhan se kiva katsoa mitä toiset on tehneet ja mitä materiaaleja on saatavilla. Tänä vuonna kädentaitopuolella oli tosi vähän esittelijöitä, tai ainakin siltä vaikutti.
Molla Millsiä en perjantaina ollut huomannut ollenkaa vaikka läheltä olin kulkenut ja Mollalla oli aika iso ja avoin tila käytettävissä.


Tänään olinkin Liisan kanssa kun mulla oli ekstra pääsylippu, jonka sain yhdeltä esittelijältä perjantaina, omanihan voitin satunNaisen arvonnassa.
Ekaks meinattiin että kuljetaan omia polkuja mutta niin me vaan kimpassa useampi tunti ihastetiin sitä ja tätä. Kiva oli seurassa kulkea ja ääneen höpötellä 'mikä oli hieno ja mikä kamala'. KIITOS seurasta ja kivasta lahjasta, jota Usko nuuski ja oikein suu auki piti hajua 'maistella'. Nappeja kissa-, lammas-ja jouluaiheella, tilkkukangas jossa kissa on kangaskaupassa pakkojen keskellä sekä  'reijitetty' muovipussi, jonka funktiota en ole vielä keksinyt mutta kyllä mä sen vielä ratkaisen.

 

Alpakka agility oli hauska laji. Hienosti alpakat ohjaajansa kanssa temput tekivät, estehyppy vaikutti olevan kaikilla paras tehtävä.


Kengityskilpailua katsottiin sen verran, että nähtiin kuinka kengittäjä vuoli ja leikkasi, puhdisti ja nakutteli kavion sarveista. Itse kengitystä ei jääty katsomaan kun meteli oli aikas kova, kuului toiseen saliinkin. Kuulosuojaimet oli suositeltavat.


Pikkuponit oli söpöjä ja aasit on aina viehätäviä.Karjankuljetusauto oli vaikuttava. Sisällä on karsinat eläimille. Toki joitakin eläimiä kuljetetaan yhteistilassa mutta se ei kuulemma ole niin paha kuin kuvittelisi ja joskus annetaan ymmärtää. Noh, villinä laiduntaneet porot kun ajetaan autoon niin siinä varmasti sattuu ja tapahtuu.


Ostin Syrjälän Lammastilan lammassäiylkettä. Maistiainen oli niin maukas että piti varmistaa herkkuhetki kotiinkin.


Lemmikkimessuilla me ei katsottu karvattomia kissoja lainkaan, eikä karvattomia koiria eikä mitään sellaisia epämiellyttävän näköisiä lemmikkejä.
Vähän aikaa sitten oli SEY'n mainoskampanja, jossa lyttynaamaisella koiralla on happiviikset. Nähtiin nyt Persialaisia kissoja, joilla on samanlainen, ellei vieläkin lytympi naama kuin sillä koiralla. Todella järkyttävän näköisiä. Mä oon lapsena nähny kaverilla, silloin tosi harvinaisen, persialaisen kissan ja se oli kyllä ihan kissankuonoinen ja kaunis, kilttikin. Miksi ihmeessä kissa on pitänyt jalostaa tuollaseksi lyttynaamaksi?? Keskustelin asiasta pitkään SEY ihmisen kanssa ja hän lupasi viedä huoleni eteenpäin.

Kissoillmme raksuja ostettiin ja vielä haettiin käteen lykätyllä lippusella yllätyslahjat, mä otin semmosen kissakuvallisen avainperän.
Liisa lähti jatkamaan päivää muualle, mä jäin vielä kiertelemään ja olinkin loppuun asti. Kirjoitan toisen postauksen metsä-ja biotaloudesta, uusista innovatiivisista tuotteista ja ostoksesta Luhta Outlet-osastolta.

KS

8 kommenttia:

 1. Molla Millsin virkkauskset on kyllä upeita! Eläimet oli niin suloisia, niitä olisi voinut katsella pidempäänkin.

  VastaaPoista
 2. On sitä monenmoista kädentaitajaa. Ei voi kuin ihailla. Alpakat ovat ihania ja heillä on aivan upea ristipurenta, ei voi hymyilemättä edes katsoa

  VastaaPoista
 3. Varmasti mielenkiintoiset messut ja kaverin kanssahan se on mukavampi liikkua kun on juttuseuraa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vielä lipusta, oli niin mukava messureissu kanssasi! Muovipussi on tarkoitettu lankojen säilytykseen, eivät saa olla ihan umpinaisessa pussissa. Kivoja kuvia jäi muistoksi, alpakka agility oli tosi hauska. Uskolle terveisiä! Liisa ja Muru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, jäljillä olin pussin tarkoituksesta mutta ihan tuohon asti en vielä päässyt mietelmissäni.

   Poista
 5. Minäkin olen ihmetellyt eläinten jalostusta, koskei siitä tunnu olevan seurauksena kuin entistä sairaampia yksilöitä :(

  VastaaPoista
 6. ELMA-messut ovat aina niin mukavat. Tosin nyt en ole pariin kertaan käynyt. Täytyy taas ensi kerralla ryhdistäytyä. Messuthan eivät ole varsinaisesti kädentaitomessut, vaan eikös se ELMA tule jostain "elävä maaseutu", mikäli nyt mitään muistan. Kivat messut joka tapauksessa ovat aina olleet. Terkut Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai nih ja tuosta eläinten jalostuksesta piti sanoman, että silloin, kun sillä mennään ihan hakoteille, niin se on ihan sieltä ja syvältä. Tietty jonkin sortin jalostusta pitää olla, että saadaan hyvät ominaisuudet pysymään, mutta pelkät ulkonäköseikat eläinten terveyden kustannuksella ovat ihan matalaotsaista hommaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi.