keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Leija -neulehuivi


Painotuoreesta Pirjo Iivosen kirjasta 'Unelmien huivit' valmistui Leija.
Julkkareissa Lentävässä Lapasessa oli kaikki kirjan huivit neulottuina nähtävillä, joku useampanakin kappaleena. Muutamasta mallista oli pienikokoisia huiveja, ikäänkuin minikokoisia.
Kirkas lamppu syttyi; tuollaisen minin mä haluan! Ja tässä se nyt on, just sellaisena kuin oli tarkoitus.

Lanka: Fybespates Gleem Lace, jota jäi Taralle neulotusta Morrigan shaalista. Väri Lavender Haze. Tähän minihuiviin lankaa kului peräti 23 grammaa! Tämähän on todella ohutta lankaa, 800 m/ 100 g.
Puikko: Addi pitsipyörö 3.5 mm (Morriganissa 4.0)
Ohje: Unelmien huivit -kirjasta Leija

Pyörää ei voi keksiä uudelleen eikä neulehuivin perusteita, eli tässä huivissa aloitus, reunasilmukat ja sileä osuus on samanlainen kuin esim. Peipponen-huivissa, jota olen viimeaikoina monta neulonutkin.


Huivin korkeus on noin 27 cm ja siipiväli noin 95 cm. Just sopiva takin kanssa kaulan peitoksi. Puolikokoa pienemmällä puikolla tulikin aika paljon pienempää jälkeä. Näitä minejä teen lisääkin.
Tämä on niiiin pehmeäkin, Snurren sivulla langasta kirjoitetaan näin: "Gleem Lace on hieno käsinvärjätty silkkivillalanka luxoriöörisiin huiveihin ja asusteisiin." 
KS

11 kommenttia:

 1. Tuo on juuri sopiva koko takin kanssa pidettävälle huiville; ja kaunis on malli ja lanka. Hauska adjektiivi tämä luxoriöörinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just hauskan sanan takia laitoin tuon lainatun tekstin.

   Poista
 2. On kyllä aivan luxoriöörinen huivi!

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja kätevä, pieni huivi.
  Sari

  VastaaPoista
 4. Ihana huivi. Niin kaunis väri ja malli.

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan Kaunis, isolla Koolla. Vaikka pieni huivi onkin!

  VastaaPoista
 6. Siitä tuli ihana! Nuo pienet huivit on niin kivoja just tähänkin aikaan vuodesta kun ei tarvitse enää lämpimyyden vuoksi sitä suurta kietoa ympärilleen. Minä olen käyttänyt nyt koko ajan sitä Leijaa, jonka neuloin itselleni julkkareihin.

  VastaaPoista
 7. Onpa soma ja pieni huivi todellakin riittää näin keväällä ja mahtuu hyvin takin alle.

  VastaaPoista
 8. Voi miten kaunis huivi. Tykkään väristäkin. Totta tuo ettei voi enää keksiä huiviakaan uudelleen. Vain reunusta muuttamalla saa erilaisia.

  VastaaPoista
 9. Näitä sun postauksia lukiessa alkaa ankara huivitus. Sain selailla tuota kirjaa viime viikolla yhden asiakkaan kanssa ja luulenpa, että se on pakko ostaa... Siinä oli tosi paljon kauniita malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, kun katsot kirjaa tarkemmin ja ajatuksella niin ehkä sitä ei olekaan pakko ostaa;) On siinä paljon kauniita ja kivoja malleja mutta tuleeko niitä tehtyä. Netissä on niiin paljon kivoja malleja, varsinkin Heidi Alanderilla, ja ilmaisiakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi.