sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Tallinnassa Karnaluksia on uudistettu!

Laivamatkalla neulottiin ja virkattiin.

Neuleporukoissa alkoi kuulumaan huhua, että Karnaluks on vallannut biljardisalin! Sehän ihme oli heti mentävä katsomaan. Lea lupautui seuraksi eikä montaa päivää kulunut kun jo oltiin matkalla Eckerön Finlandialla.

Satamasta bussilla nro 2 Autobussijaam pysäkille, josta on ehkä reilu sata metriä takaisin päin Karnaan. Matkakortilla on helppo ja edullista maksaa, sataman R-kioskista tämän voi ostaa ja ladata lisää matkarahaa, tässä lisää tieteoa kliks. Tallinnan reittiopas kliks.


Ja matkalla vähän ennen Karnaluksia voi vaikka ensin piipahtaa Wool & Woollen lankakaupassa, joka on taas auki oltuaan helmikuun suljettu.


Karnaluks on siis edelleen samassa talossa, Valge Maja, mutta nyt ensimmäisessä kerroksessa ollut biljardisali on Karnan uutta tilaa. Talon kulmassa on edelleen baari. Sisään mennään C-rapusta ja myymälän uusi ovi on heti ala-aulassa, enää ei mitään oudossa rapussa kulkemista.


Heti oikealla on nyt ilmainen narikka! (Lähtiessä mä kyllä vähän maksoin palvelusta). Myös aikaisemminkin käytössä ollut säilytyslokerikko on tässä heti oven vieressä.


Narikan vieressä on sohvaryhmä.


Kassapisteitä on 'saarekkeessa' neljä. Toivottavasti kaikki ovat käytössä lauantaisin;) Myös viivakoodeja alkaa olla tuotteissa ja kassalla tietysti viivakoodinlukijat, joka nopeuttaa kassatoimintaa.
Sanoisin kuitenkin, että älkää vielä olko turha toivekkaita nopeasta rahastuksesta, millään ei kaikkia tuhansia ja tuhansia tuoteita saada hetkessä koodattua ja kaikkia tuskin koskaan. Napit, soljet yms.'putkitavarat' tietysti edelleen lasketaan kassalla.
Sisään tullaan tämän kuvan perällä näkyvästä ovesta, sen toisella puolella näkyy valkea hahmo lokerikosta, jossa on avaimella lukittavia säilytyslokeroita, ja toisella puolella on narikka.


Tässä uudessa tilassa alakerrassa on nyt kankaat, helmet, napit, kaikenlaisia tarvikkeita, nauhoja yms. Paljon oli vielä tyhjiä seinäkkeitä ja hyllyjä enkä tiedä mitä kaikkea tänne alas on tulossa.
Helmet ja muut koruilutarvikkeet ovat saaneet tosi ison tilan.


Monta seinällistä nappeja, nappeja, nappeja...


Solkia, tarvikkeita...


Nauhoja,  tälläkin seinällä on vielä paljon tilaa tuotteille


Hintoja alkaa olemaan selkeästi merkittynä


Tilkkutyötarvikkeita runsaasti


Kankaatkin ovat muuttaneet tänne alas. Ja täällä myymälän perällä on myös se tärkeä huone eli WC, ei ihan tullut kuvaan mutta tuossa näkymättömällä seinustalla se on.


Myymälän keskellä on portaikko, josta mennään ensin puoli kerrosta ylöspäin ja siinä on ompelu- ja neulekoneet, saumurit, vyyhdinpuut yms. sekä ompelukoneneulat ja -tarvikkeet.


Vielä toinen puolikerrosta ja hupsista: tullaan suoraan niin sanottuun Lankahuoneeseeen, siihen kohtaan missä on puuvillalankojen nurkka (sorry, ei kuvia). Kaikki langat ovat edelleen täällä 'vanhassa' myymälässä ja just samanlailla sikinsokin kuin ennenkin. Etuhuoneessa on nauhat ja puikot, vetoketjuhuone yms. mitä siellä nyt olikaan. Mutta huom. huom. tilanne varmasti muuttuu päivittäin.

Tässä Lean kuvat ja kommentit: Kliks.

Summa summarum: huhu todettiin todeksi, Karnaluks uusiutuu! Voi siskot, kuinka se onkaan muuttunut siitä kun siellä ensimmäisen kerran käytiin 10 vuotta sitten. Ja se oli jo silloin ns. paratiisi. Lankahuoneessa oli tyhjää tilaa vaikka kuinka, pahvilaatikoista ei muodostunut kujia:

X X X

Mun ostokset Karnasta oli tosi pienet, alle kakskymppiä;


Puupankista ostin pienen kauhan


tuntemattomasta kaupasta kässäkassin


nami marmeladia


Suvasta ostettiin sukkia ja perinteisesti perinteisessä Energia Kohvikissa nautittiin välipalaa.


Karnasta ostin Camilla Batik lankakerän mutta ehkä kuitenkin Lapasesta ostettu Katia onkin kivemman värinen.


Matkajärjestelyissä ei ollut mitään vaivaa mutta sain kuitenkin Lealta vaivanpalkaksi kivan pussukan, kissoja edessä ja lehmiä takana, KIITOS, ja kiitos seurasta.


Päätän raporttini tähän. Palaan linjalle vielä illalla synttäriarvonnan puitteissa.
Stay tuned:)
KS

14 kommenttia:

 1. Kiitos Karnaluksin kuulumisista. Teillä on ollut varmasti kiva matka!
  Sari

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinulle päivityksestä!
  Aurinkoista kevättä käsitöiden parissa.

  Ritva Kuopiosta

  VastaaPoista
 3. Kiitos kuvista, oli kiva nähdä vähän mitä on luvassa, jos tulee poikettua.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tallinna päivityksestä.

  VastaaPoista
 5. Kivat kuulumiset, kyllä on Karnan henkilökuntakin varmaan tyytyväinen kun saa väljemmissä tiloissa työskennellä ja kassatyöskentely helpommaksi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos raportista! Nyt tiedetään Karna-asiat.

  VastaaPoista
 7. Kiitos raportista, jospa tulisi itsekin käytyä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos raportista, jospa tulisi itsekin käytyä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos matkaseurasta, oletpa ison raportin tehnyt Karnasta, missähän välissä olit ehtinyt näin paljon kuvia ottaa. Meikäläisen raportti tulee kalpenemaan tämän rinnalla mutta voinhan mä onneksi linkittää mahdolliset lukijani tutustumaan tähän. Uudestaan pitää mennä ainakin silloin kun Karnassa on kaikki miljoona tavaraa paikallaan.
  Kiitos päättelyneuloista arvonnassa, käyttöä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun sillä mielellä olin liikkeellä, että raporttia odottaa moni niin kuviakin piti ottaa. Yläkerrasta jäi ottamatta mutta ei kait niin väliä niillä ole.

   Poista
 10. Kiitos vinkistä! Teillä on ollut antoisa reissu. Kivoja ostoksia sulla! Enpä ole aikoihin Karnaluksissa käynyt. Kyllä hankittavaa olis vaan ei oo ikinä sinne ehditty. No nyt ollaan menossa! Yhdistetään Karnaluks ja Telliskivi, ehkäpä ehditään, Finlandialla mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavalla reissullani jätän Karnan väliin ja tutustun Telliskiveen. Se on nähtävä ja koettava.

   Poista
 11. Kiitos tästä etukäteisesittelystä! Keväämmällä täytyy pyörähtää katsomassa tätä uusittua ihmettä.

  VastaaPoista
 12. No tämäpäs sattui! En enää juuri lue blogeja, ei ole aikaa, vai mistä on kysymys…? Nyt ajattelin katsoa mitä sinulle kuulu, ja kuinka ollakaan, olet käynyt Tallinnassa. Itse olen menossa perjantaina-lauantaina Tallinnaan. Perjantaina on aikaa kulutettavaksi asti, mies ehdotti (ihan oma-aloitteisesti) että käydään Karnaluksissa. Kai se olisi löytynyt kuten ennenkin, mutta tiedän mistä on kysymys, kun sulla on hyvät ”ohjee”. Mitään en tarvitse, mutta voihan sitä käydä katsomassa… Aurinkoisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.