maanantai 10. heinäkuuta 2017

Keskiaikapäivä Tallinnassa


Perjantaina 7.7. lähdin Tallinnaan ensimmäistä kertaa uudesta T2-terminaalista. Avara ja ilmava tila.


Kuvia Jätkäsaaresta otettuina Eckerön Linen Finlandia-laivan kannelta.


Lauttasaaren Meritähti kerrostalot, *vilkutus*

Kilpa-ajoa merellä. "Viime vuonna Helsingin kautta lähti laivoilla 11,5 miljoonaa matkustajaa, joista 8,7 miljoonaa Tallinnaan. Päivittäin enimmillään 24 lähtöä Tallinnaan". (Lähde: Helsingin satama)


Aina vaan jaksan ihailla kukkakojujen kauniitat kimppuja ja niiden edullisia hintoja.


Kiva kesätyö;) sisäänheittäjät Kidutusmuseoon! 'Keskaegsed piinamisriistad'


Kaunis portaikko vie mitä julmimpien esineiden keskelle.


Noituutta oli keskiajalla paljon, ainakin niin luultiin, ryöväreiltä ja muita pahantekijöiltä kidutettiin tunnustus mitä mielikuvituksellisimmilla välineillä. Kyllä ihminen on kekseliäs ja julma, varsinkin lajitoverin kiusaamisessa ja tappamisessa.  Tässä vain kaksi kuvaa esimerkkinä, lisää löydät netistä jos aihe kiinnostaa. Ja museoita on ympäri euroopan.


Raatihuoneen torilla oli keskiaikapäivien yksi esiintymislava. Näin laulua ja musiikkia. Tällä torilla kauppiailla oli sekä nykyaikaisia että keskiaikaisia tuotteita. Nigulisten aukiolla oli vain keskiaikaisia tuotteita.


Häpeäpaalua sai kokeilla, tämän rangaistuksen sai vain pienistä rikkeistä.


Märkähuovutuksella hattuja


Rataskaevu, entinen kaivo, jonka vieressä olevaan taloon liitetään tarina paholaisen häistä. Nykyään numerossa 16 on suosittu ravintola, jossa itsekin olen ollut, ruoka oli hyvää ja palvelu ehkä jopa liiankin ystävällistä.
Lähde: Baltic Guide "Itse Rataskaevu on 1300-luvun mallin mukaan uudelleenrakennettu 1900-luvun jälkipuolella. Vesi kaivoon tuli Ülemistejärvestä, joten kovin puhdasta se ei ollut. Etenkään kun kaivoon oli tapana ”uhrata” siellä elävälle näkille kissanraatoja."


Tästä jatkoin ylös Toompealle, joka oli oma kaupunkinsa paremmalle väelle ja alakaupungissa asuivat kauppiaat ja tavallinen rahvas. Näillä 'kaupungeilla' oli myös omat lakinsa, muurin portti suljettiin illalla jolloinka asukkaiden oli oltava omalla puolellaan.


Lähde: Visit Estonia "Toompean linna pystytettiin 1200–1300 -luvulla rakennetun Toompean linnan raunioituneen itäsiiven perustusten päälle. Linna, jolla on myöhäisbarokkityylinen julkisivu, valmistui vuosina 1767–1773.
Toompean historia on Viron hallitsijoiden ja vallan historiaa. Jokainen hallitsija on rakennuttanut ja linnoittanut tätä paikkaa tarpeidensa ja makunsa mukaan. Nykyään linnassa toimii Viron parlamentti Riigikogu ja 45,6 metriä korkeassa Pikk Hermann -nimisessä tornissa liehuu sinimustavalkoinen lippu – itsenäisen Viron valtion vertauskuva.


Tässä kohdassa Kaikki ottivat selfien;)

Kissaihmisille tiedoksi, että Tallinnaan on juuri avattu kissa-aiheinen matkamuistokauppa, siis kissaa kaikenlaisissa muodoissa ja kuvissa. KassMaania.
 
Tämä *Tallinnan legendat* esitys oli hyvä, mielenkiintoinen katsaus keskiaikaan. Se oli lavastettu sokkeloiseen kellariin,huoneesta toiseen kuljettiin näyttelijöiden opastuksella. Välillä pelottikin:) Ovesta tuli mieleen "ken tästä käy . . ."


Tämän jälkeen lisää keskiaikaa Nigulisten puistikossa.


Jep, semmonen päivä ja näkemiset tällä kerralla, ei yhtään lankakauppaa.
Pikkusen oli jalat väsyneet mutta hyvillä kengillä selvisin vahingoitta. Uni maistui niin että seuraavana aamuna läheiset huolestuivat kun en ollut avannut tietsikaa normiaikaan ja puhelinkin oli mykkänä, Ville tuli ihan tarkistamaan tilanteen.
Ja eikun sitt puolilta päivin taas matkaan, nyt meren saareen Inkooseen. En ehdi kotona happanemaan;) - talvella sitt taas makoillaan.
KS

3 kommenttia:

 1. Tallinna on aina yhtä viehättävä, jos kidutusmuseota tai häpeäpaalua ei oteta huomioon 😄 kun

  VastaaPoista
 2. Kuvasi sai taas kaipaamaan kesäistä Tallinnaa.
  Kiva lukea pimeästä keskiajasta, joka on sielläkin jäänyt hyvin muistiin ja näkyviin.

  VastaaPoista
 3. Olihan oikein seikkailujen päivä!
  Onneksi en elänyt keskiajalla��

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.