tiistai 11. heinäkuuta 2017

Inkoossa saaristomökillä


Kesä on ollut aika tuulinen eikä Maija-systeri ole vielä päässyt kesämökilleen Inkoon saaristossa, syyskuussa kävimme siellä laittamassa paikan talvikuntoon. Saari on pitkän venematkan päässä eikä sinne ole asiaa kovalla tuulella ja huonolla säällä. Lauantaina vihdoin ja viimein päästiin matkaan. Inkoon venesatamassa tankattiin tietysti vene, kaasupullot ja vesipullot. Vene ja moottori ovat olleet talvisäilössä ja huollossa Ingå Motor & Svetsillä ja starttasi heti hienosti.


Merimatka sujui hyvin ja rantaankin päästiin. Maija oli niiiiin iloinen kun aurinkopanelit toimivat eikä niille ollut talven aikana tapahtunut mitään. Yksi vedenpumppaukseen käytettävä sähkömoottori on haljennut mutta saatiin kuitenkin sen verran käytettyä, että voitiin todeta veden kulkevan kaikkiin pisteisiin.


Uusi moottori on ostettava ja yksi kottikärrynpyörä, muuta isompaa ei nyt huomattu puuttuvan. Noh, yksi poiju pitäisi saada paikalleen ja toinen parempaan paikkaan, ja yksi soutuvene raijattua maista veteen ja.. . ja onhan sitä kaikenlaista puuhaa tuollaisesssa paikassa.

Mä nukuin mun riippumatolla. Hyvin maistui uni vaikka uniapnea välillä havahdutti hereille kuuntelemaan yön ääniä. Yhtä linnun ääntä en oo koskaan kuullut, täytyy ruveta kuuntelemaan mikähän se mahtaisi olla. Kuutamo oli komea, hyttyset inisivät ahneesti hyttysverkon ulkopuolella! Ähäkutti, eivät päässeet aterioimaan, yksi lähtikin tosi vihaisesti inisten mennessään :" Voihan v...., pitätkää verenne!"


Tähän tulee joskus uusi eteläinen suojaisa laituri.

KS

4 kommenttia:

  1. Olipa taas mukavaa lukea ja katsella kauniita kuvia reissuiltasi saaristoon ja Tallinnaan.

    VastaaPoista
  2. Erästä ystävää lainatakseni: Kyllä Suomi on kesällä kaunis.

    VastaaPoista
  3. Kaunis paikka ja varmasti ihanaa nukkua riippumatossa kesäyönä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.