lauantai 23. joulukuuta 2017

Chrysaetos - Maakotka huivi on valmis


MKAL adventtikalenteri huivini on nyt valmis käyttöön. Yläkuvassa se on kuivumassa. Mä kastelin sen läpikotaisin, puristin liian veden pois aikas hyvin, ravistelin neuloksen auki ja levitin tasokuivumaan. En siis mitenkään pingottanut sitä. Oikein hyvä tuli näin.
Koko: korkeus n. 60 cm, siipivälin. 170 cm. On siis aika leveä. Hieman liian pitkät kapeat liehukkeet on siiven päät mutta kyllä ne mukana kulkee.
Uskon nenään tämä tuoksuu aivan mahtavan herkulliselle.

Joulumyrsky tuli tänne just nyt ku piti lähteä Puutarhanikkareilta ostamaan joulukukkaa ja siellä olisin saanut tämän kuvattua kauniiden kukkien tai havujen joukossa. Nyt vain parvekkeella.
KIITOS Heidi kauniista mallista.


Viimeisen vihjeen kohdalla petyin: pitsikuviota neulottiin nurjalla! Mulla on vaikeuksia pitää langankierto puikolla kun perään tehdään nurjasilmukka tai kavennusta tms. Piti siis keskittyä oikein kunnolla. Lopputulos on kyllä kaunis pitsi, sellainen hieman kohollaan oleva.
Oli kiva odottaa vihjettä, tulostaa se ja istahtaa neulomaan. Nopsaan tämä valmistuikin. Ehkä ensi vuonna taas uskaltaudun mukaan mysteerineulontaan.

EDIT: 24.12.2017 KIITOS Heidille joululahjasta, kämmekäsohjeesta! Heti puikoille, koska lankaa jäi niin kämmekkäät oli ajatuksissa tehdä. Täydellinen lahja, tattis.
KS

7 kommenttia:

 1. Kaunis ja raikas väritys. Täällä olemme saaneet myös nauttia lumisateesta tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään näistä väreistä, oon valintaani tyytyväinen.
   Täällä on tuullut ja vettä satanut. Ihan sadekamppeissa kävin hautausmaalla.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, tämä oli siitä erikoinen, että pitsiä oli vain puolikkaalla ja sitten taas toisella ja lopuksi koko mitalta.
   Kuvissa ei nyt näy ne pitkät siiven päät mutta näet sitten luonnossa ensi vuonna. Ei niitä siis erikseen mitenkään pidemmiksi tehty, malli vaan on sellainen.

   Poista
 3. Upea huivi. Tulee mieleen kansallispukuvärit. Kiitos kortista! Tuli eilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan on sekin kortti matkaa tehnyt! Oikein ajoissa laitoin matkaan mutta tänä vuonna ensimmäisen kerran laitoin ne siihen punaiseen kuoreen. Oon aina vähän sitä epäillyt ja enpä toista kertaa siihen laita vaan suoraan postilaatikkoon.

   Poista
 4. Tosi kaunis malli ja värit. Turussakin myrskysi aatonaattona ihan kunnolla, mutta rankkasade loppui just kun pääsin hautuumaalle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.