torstai 14. joulukuuta 2017

Kissainen päivä Tallinnassa


Keskiviikkona olin LeenaP:n kanssa Tallinnassa ja reissu oli oikein kiva ja onnistunut. Kiitos seurasta! Ja Virpille Kiitos matkalipusta!

Tottakai ensimmäinen kohde oli Karnaluks, jossa heti narikalla tapasin tutun, näin on tämä etelä-Helsinki pieni alue;)
Kaupassa oli mukava rauhassa hypistellä lankoja ja kaikenlaista muuta tilpehööriä koska väkeä oli vähän. Kassalla oli pieni jononpoikanen mutta nopsaan se eteni.

Pieni happikävely ja oltiin jo FBKissakahvila Nurrissa.
Omenapiirakka jäätelöllä ja hyvä kahvi maistui. Kissat olivat pirteitä ja leikkisiä, toki jotkut nukkuivat.


Leena osti kissoille kaksi ruoka-annosta ja heti lautaset nähtyään = haistettuaan kolme kipitti saaliinjaolle. Pieni raidallinen ei saanut mitään mutta henkiökunta toi sitten kuivanaksuja joista tällekin riitti. Tuo mustavalkoinen olikin varsinainen rohmu, se söi kaiken mitä raidalliselta jäi jäljelle.


Tämä musta kaunokainen, varsinainen Gato Negro, oli valloittanut myyntitiskillä olevan koruastian. Henkilökunta nosti sen kerran pois siitä mutta heti tuo meni takaisin ja jatkoi leppoisaa oleskeluaan.Liann Löngadin lankakaupan kautta Virukeskuksen kirjaosastolle, josta Leena osti kirjoneulekirjan, kauniita malleja Islannista ja Färsaarilta.

Hienoja piparkakkuja katselimme ikkunan takaa, siitä ne näki ihan hyvin, FB .

Kissatavarakaupassa, KassMaaniapood meni tovi katsellessa kaikenlaista kissakamaa. Ostin itselleni jouluaskareen, 500 palaa kauniita unia. Ja tietysti kissoillemme lelut joiden tuotto menee löytökissojen hyväksi.


Joulutori kierrettiin mutta ei ostettu mitään . . . niin noh, ostin mä kaksi marsipaanipötköä, joissa on paljon mantelia, Marsipaani.  Kauniita vanhanaikaisia joulukoristeita.


En tiedä mikä siinä on mutta kyllä tällä torilla oli lämpöisempi tunnelma ja yleisilme kuin meidän Tuomaantorilla.

Leenalle kiitos maukkaista teepakkauksista! Laivalla heti paketit vaihdettiin, hänelle annoin punaisen Kirsten joululiinan, tai voihan sitä käyttää milloin vain.


Menomatkalla neuloin sormikkaiden alkua, sitä ranteen taiteosaaa.
Hupsista! Miten siinä näin kävi??


Liitoskerroksen purku ja taas pääsin posottamaan suoraa sielää neuletta.


Viiime hetkillä alkoi räntäsade mutta eipä haitannut kun matkakortit oli ladattuina ja menimme bussilla takaisin satamaan. Vielä katsaus Sadama Turgin antimiin ja sitten kotimatkalle.
KS

8 kommenttia:

 1. Hyvää syntymäpäivää Kristiina!

  VastaaPoista
 2. Vielä kerran kiitokset Kristiinalle hyvästä matkaseurasta sekä synttärionnittelut. Tee pakkaukset on hankittu aivan ihanasta Siirtomaatavaraliike Parhiala:sta Hakaniemen Hallista .Liike perustettu v.1914. Pieni mainos lukijoille sallittakoon.terv. LeenaP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvien tuotteiden mainos sallitaan. Itsekin olen tuota joskus mainostanut, tai siis maininnut täällä blogissa. Tuo on hyvä kauppa.
   Korkkasin jo vihreän teen, olipas maukasta.

   Poista
 3. Tallinnan kaunis joulutori on houkutteleva.
  Kiitos kirjeestä! Ja onnea.

  VastaaPoista
 4. Eipä tiedä vaikka olisi törmätty tuolla. Mekin olimme Tallinassa joulutorilla keskiviikkona. Yövyimme kaksi yötä Eurooppa hotellissa.

  VastaaPoista
 5. Tunnemallisia Tallinnan kuvia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.