keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Helsinkiä pakoon -sukat


Ensimmäiset sukat Tiina Kuun sukkakirjasta Tuhansien villasukkien maa ovat nyt valmiit. Eka yritys piti purkaa kun olis tullut liian pienet mutta nämä tokat on mulle sopivat. Tosin ekan sukan kirjoneule hieman kiristää jostain kohdasta, ja alimman sekä ylimmän kerroksen vihreä silmukka ei näy mustan seasta. 


Ohje oli selkeä kunhan ensin asennoitui oikein, eli ei posottanut sukkaa omasta päästä vaan keskittyi lukemaan ohjeen. Ihan yksinkertainen malli ja kirjokuvio.

Tubular cast on aka italilainen  aloitus on tosi joustava sukansuu.




Lanka: Ullrike by Anki merino twist 67 grammaa, kuviot Arwetta Classic yht. 14 grammaa eli langankulutus ihan ohjeen painoissa.
Koko: 38-39 ohjeella M
Puikko: 2.00 sukan varsi ja lapa, aloitus 2.75, kirjoneule 2.50
Malli: Helsinkiä pakoon, Tiina Kuu
Tiinan inspiraation lähde: Kasmir, Vadelmavene

Ajattelin tuon kauniin ja elävän harmaan värin olevan Helsingin katuja ristiin rastiin ja sitten se ihana rauhallinen metsä minne pääsee hurlumheitä pakoon:)




Nyt on ihan pakko neuloa pari keskeneräistä neuletta pois notkumasta ja sitten toisen kauniin sukkamallin kimppuun.
KS

7 kommenttia:

  1. Sinulla on niin kaunis käsiala.

    VastaaPoista
  2. Hienot sukat ja värit! Olen käyttänyt tuota italialaista aloitusta itsekin, mutta tehnyt sen eri tavalla, ilman apulankaa. Täytyypä kokeilla tälläkin tavalla niin näkee, kumpi sujuu paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katoin netistä kaikenlaisia versioita tästä aloituksesta mutta tämä Ullaneuleen ohje oli mun mielestä selkein ja yksinkertaisin.

      Poista
  3. Onpas komeat sukat. Tykkään tuosta kauniista kirjokuviosta.

    VastaaPoista
  4. Hienot sukat, hieno kuvaus.
    Joskus auttaa kummasti, kun lukee ohjeen, mutta ainoastaan, jos muuten ei onnistu ;D Pätee myös leipomiseen.

    VastaaPoista
  5. Kauniit sukat! Yksittäinen silmukka katoaa helposti kirjoneuleessa minullakin. Italialainen aloitus on minulla vielä kokeilematta, jospa sitten, kun teen Helsinkiä pakoon-sukat. :)

    VastaaPoista
  6. Upeat sukat!
    Mielenkiintoinen luontitapa. Meinasin jo kirjoittaa, että tuota olen usein käyttänyt, mutta enpäs olekaan, kun luin ohjeen loppuun. Varmaan tulee kokeiltua, kun joskus neulon nuo sukat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.