keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Kahdet sukat


 

Vesijumppaohjaajalle olen joka syksy neulonut sukat joulumuistamiseksi. Hyvissä ajoin kysyn mikä on jalan koko ja entäs lempiväri. Ohjaajalta ehtii kysymys jo unohtua joulukuuhun mennessä ja sukat ovat olleet yllätys.

Malli on Leeni Hoimelan Sees-sukat kirjasta Urban knit. Tällaiset olen jo aiemminkin tehnyt. Nyt en enää tee, näitä tehdessä niiiiin monta kertaa menin kuviokerroksien laskuissa sekaisin ja muutaman muukin virhe piti matkan varrella korjata. Noh, loppu hyvin ja vikalla jumppakerralla sitten annan nämä. Muu ryhmä osallistui lankakustannukseen. Kiitos siitä.

 

Varpaista aloitettuna tein näihin taas joustavan päättelyn neulalla. Ei se enää ole edes hidasta kun jujun on hoksannut ja neula osaa jo joutuisasti kulkea silmukasta toiseen.


 

Toinenn valmistunut pari on nämä itselle tehdys Saltkråkan sukat. Muutaman parin näitäkin olen jo tehnyt. Lankana on Sandnäs Garnin Perfect, joka on just perfect tähän malliin. Ohjeen olen joskus muinoin ottanut talteen Ullasta mutta näyttää nykyään olevan myös Ralveryssä. Näiden piti valmistua jo Neuleleirille oleskelusukiksi mutta . . . 
Nyt on tekeillä yksi pusero ystävälle, oma Pohjolan emäntä pusero on jäänyt muiden neuleiden jalkoihin, omat sormikkaat on aika pitkällä ja yksi kauluri systerille on valmis. Islantilainen pusero miniälle on kohta vuorossa. Eli ei tässä kädet jouda joutilaina olemaan. Hyvä niin kun muuta askaretta, tehtävää ja menoa ei ole.

Jouhevaa joulukuuta!

KS

9 kommenttia:

 1. Tosi kauniita sukkia ja ihanan värisiä. Täytyypä etsiä tuo Ullan ohje, onnistuu varmaan minultakin ja on kaunis malli.

  VastaaPoista
 2. Kauniit mallit, tuon keltaisen mukaan voisin minäkin neuloa, mutta palmikot eivät edelleenkään ole minun kavereitani. Eikös Saltkråkanilla ollut saariston lasten koti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en vissiin ole lukenut Saariston lapsia tai en ainakaan muista. Hyvinkin on voinut olla kotisaaren nimi tms.

   Poista
 3. Molemmat sukat on kauniita ja hienon värisiä.

  VastaaPoista
 4. Upeita sukkia ja kauniit palmikot. Onpas tuo keltainen lanka pirtsakan väristä. Varmasti mieluisa lahja.

  VastaaPoista
 5. Todella ihania sukkia ja upea väri noissa keltaisissa.

  VastaaPoista
 6. Kauniit värit molemmissa pareissa. Minun pitää vielä opetella tuo joustava päättely, jospa alkaisi enemmän harrastamaan varpaista varteen -tekniikkaa.
  Oliko tuoSaltkråkan vaikea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vaikea mutta tarkkana sain olla tuon helmineuleen kanssa. Ja on siellä joku väärinpäin käännetty palmikko mutta eihän se haittaa.

   Poista
 7. Saltkråkan on tosi kaunis malli. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.