perjantai 22. joulukuuta 2023

Marsipaanipossut

Mun jouluun on lapsesta asti kuulunut marsipaanipossut. Alkuun ne olivat Fazerin tai muun leipomon vakiohahmoja.

Jokunen vuosi sitten Ville alkoi tilaamaan ne paikallisesta leipomosta LEIVARIsta  tilaustyönä, vuosittain vaihtuvia eläimiä ja teemoja. Tämän vuoden teema on peppu, perse, pylly mitä nimeä kukin tykkää käyttää. Ei niin jouluinen aihe mutta tavallaan ajankohtainen kun kaikki sitä paljasta pyllyään näyttävät. Viimeisin oli 'puoliseiskassa' kun mittasivat pierun painoa ja paljas pylly piereskeli uima-altaassa. Että silleen.

Tämän vuoden esiintyjät ovat: Perse, Muori, kolme porsasta, Ylämaan uljas sonni, hiiri ja siili sekä kissa.


 Muori: Jo on aikoihin eletty, kun joka rannalla, altaalla  ja niemen notkossa esitellään paljaita perseitä! On EX.PM-SM, F1-VB ja #puoliseitsemän ohjelma, jossa ihan piereskeltiin ja kerättiin niitä talteen!

 

Pikkupossu: Kyllä mua nyt niiiiin hävettää nuo puheet, että painun maan alle.



Pikkupossut kuorossa: Voi taivas sentään! Mitä se tuollaisia rumia puhuu? Uhhuh, sulkispa Muori suunsa nyt, joulukin tulossa!


Muori: Noh lapset,  oikeassa olette. Jäteetään rumat puheet ja keskitytään Minuun. Olen niiiiin kaunis.

Kauniit uudet ripsetkin joulun kunniaksi!


Kaunis ja muodokas pylly! 
 

Eikä sivuprofiilissakaan mitään vikaa ole!


 
Mitä, mitä tapahtuu??  Pusikossa rytisee!?



Muori: OOooh! Sieltä tulitkin Sinä! Higland Cattlen komein Sonni! Enkös olekin hieno?! (keikistelee viehkeästi). Voitais viettää joulu yhdessä . .!    Oli siihen siilikin lyllertänyt paikalle meteliä ihmettelemään. Muori: Mitä se siili siinä vikisee? Nämä ovat aikuisten juttuja.

Sonni: Juu juu, kaunis olet mutta minulla on jo tallissa oma kulta, sen kanssa tanssiksi pistetään. ( tähän tulisi YouTubesta Lehmän joulu, paras ja iloinen joululaulu).


Kaikkea tätä ovat sivusta seuranneet hiiri ja siili, jotka hieman aristelivat kissaa . .


Mutta kun siili ei ollut pelännyt edes Sonnia niin lähestyivät kissaa, totesivat sen kiltiksi raitapaidaksi ja niin joulu sujui rauhassa.

 


Kaikki viettävät joulun ikuisen elämän lasikuvussa, onnellisen tietämättöminä siitä, että niiden kohtalon ratkaisee ihminen!

Se pituinen se. Siilin on muovannut kondiittorin 8-vuotias tytär, kiitos hauskasta hahmosta!  Ja kiitos Ville!

Edellisvuosien possuja:

 2022, = kuvakertomus linkissä

2021


2020

2019

2018


2017


2016

KS

14 kommenttia:

  1. Joulun suosikkihan on ollut possun persposket uunissa paistettuna. Mulla jää nyt kinkku tänä jouluna kun en jaksa lähteä sitä hakemaan enkä paistaakaan. Ihania nuo sinun marsipaanipossut yms. Hyvää joulun aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää joulun aika sinullekin. Ai vitsi, tuo paistettu persposki olis pitäny muistaa mainita tuohon tarinaan jotenkin sovittaa . . . - KS -

      Poista
  2. Meillä ei ole koskaan ollut marsipaaniperinnettä jouluna, tai muulloinkaan. Ehkä seuraavan kerran maistan, kun tulee jossain vastaan :)
    Mukavaa joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää joulua sinulle ja kisuille. Ehkä se on vähän asuinseudusta kiinni onko marsipaania ollut saatavilla tai ei. Ihan oikea marsipaani on harvemmin tavis kaupan hyllyllä. Mantelimassaa on ainakin laskiaisen aikaan mutta se ei ole ihan sama, vaikka melkein yhtä hyvää. - KS -

      Poista
  3. Onpa upea kavalkadi vuosien varrelta! Hyvää ja makoisaa joulua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavan makoisaa ja lokoisaa joulua Sinulle! - KS -

      Poista
  4. Suloiset pienet possut. Onpa 8-vuotias taitavasti muotoillut siilin. Syöttekö te nuo sitten joulun jälkeen, vai mitä niille tapahtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä syön ne ihan itse! Hartaasti nauttien joka suupalasta. Marsipaani on mun herkkua. Sitä on vähän vaikea nykyään saada kun Stockallakaan ei enää ole kunnollista namiosastoa. Nürnberg ja Lybeck marsipaanit on parhaita, ja tietysti Anthon Berg. - KS -

      Poista
  5. Aivan ihania.
    Tunnelmallista Joulunaikaa Sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein mukavaa jouunaikaa Sinullekin, Enkuli. -KS- -

      Poista
  6. Kiitos hienoista tarinoista ja tarinoiden esittäjistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvää joulua Sinulle! - KS -

      Poista
  7. Kivat bepat 😄
    Hyvää joulua ❤️

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.