lauantai 20. huhtikuuta 2013

Marttojen tekstiilikeräys

En mä nyt tiedä miten tää juttu mun blogiin kuuluu mutt ku oli niiiin hyvä tempaus, niin on ihan pakko siitä kertoa. Olin Ogelin Lankamaailman neuletapaamisessa ja röökillä pistäytyessäni näin valtavan kasan muovikasseja. Uteliaana menin tietysti kysymään mistä on kysymys. Ja selvishän se:

Ajatelkaa, tää kaikki jäte on poissa kaatopaikan kuormituksesta! Hämeen Sininauha ry auttaa näillä vähempiosaisia ynnä muuta hyvää tällä toisten tarpeettomalla tavaralla saadaan aikaan. Allaoleva kuva on osasuurennos ilmoituksesta, siitä näkee lukea mitä nyssyköille tapahtuu jatkossa. Osasta saadaan jopa energiaa.

Paikalla oli myös pienen pieni kahvilapöytä, jolla taidettiin saada muutama euro toiminna ylläpitämiseen.
Tää oli paras keräysjuttu mitä oon aikoihin nähny, tällaista en koskaan. Mun mielestä ihan huippuhyvä juttu.

Hatunnosto Oulunkylän Martoille!
KS

11 kommenttia:

 1. Siis eläköön kierrätys ja hyvä Oulunkylän Martat. Eilen tullessani kaupasta, kuuntelin autoradiosta (niin meillä 13 km kauppaan) ohjelmaa naisesta, joka oli asunut pitkään Intiassa. Nykyään hän asuu käsittääkseni takaisin Suomessa ja teki mm farkuista ja vanhoista nahkatakeista uusiopaperia. Ohjelmasta kävi ilmi, että tälläiset stretch-farkut vaan eivät kelpaa paperintekoon. Terveisiä ja Halille haleja, M-L ja Ossi-mäyris.

  VastaaPoista
 2. Huippujuttu!!
  Kun saataisiin ihmiset heräämään siihen, että heikkolaatuisia halppisketjuvaatteita ei kannata ostaa. Esim. mikä mieletön määrä käytetään vettä puuvillan jalostamiseen, sitten siitä tehdään lumppulaatuisia t-paitoja, jotka parin käyttökerran jälkeen päätyvät kaatopaikalle. Mitä JÄRJETÖNTÄ tuhlausta! Kiukuttaa.

  VastaaPoista
 3. Kymmenen pisteen juttu!!! Voi kun järkkäisivät tuollaista ympäri maata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, idean levittäminen olikin motiivi tän kirjoituksen laittamiseen esille. Olis niiin hyvä ku tämmöstä olis enemmän.

   Poista
 4. Ihan vaan kuiskaan että Martat on järjestänyt näitä keräyksiä oikeastaan yhtä kauan kuin järjestö on ollut olemassa, ja sitä aikaa on kulunut jo yli 110-v. Oman paikkakunnan keräyksistä saa tietoa Marttaliiton sivuilta ja etsimällä sieltä lähimmän piirijärjestön. Sieltä pitäisi löytyä tietoa missä ja milloin on keräys menossa. Yleensä näitä järjestetään keväisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh ei oo tullu vastaan keräystä eikä tietoa! Tää oli eka kerta ku näin tämmösen. Eihän sitä tietoa mistään sivuilta tiedä ruveta etsimään, paikallislehtiin olis ilmoitus laitettava.

   Poista
 5. Asun Jyväskylässä ja Katulähetys on täällä kerännyt puhtaiden ehjien vaatteiden lisäksi rikkinäisiä, mutta puhtaita vaatteita ja tekstiilejä eli satakuntalaisittain lumppuja. Kauppareissulla pudotan silloin tällöin kassin, jossa on puhtaita, rikkinäisiä vaatteita (myös omieni lisäksi lasteni huusholleista muualta Suomesta). kaikkea tarvitaan ja kaikesta melkein voi tehdä muuta uutta.

  VastaaPoista
 6. No onpa valtava määrä nyssyköitä tosiaan! Hieno kamppis :)

  VastaaPoista
 7. Kiva, että jonnekin kelpaa myös rikkinäiset/huonokuntoiset tekstiilit! Yleensä ne kaikista keräyksistä rajataan pois. Monta kertaa olen miettinyt, että pitäisi olla jotain keräyslaatikoita lumpuillekin. Ei niitä kuitenkaan kukaan jaksa kotonaan ikuisuuksia säilyttää mahdollisia keräyksiä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jostain löytää Energiajae-keräyslaatikon niin sinne saa laittaa lumput. Mutta niitä on harvassa. Mun talossa on. Elintarvikkeista ja muista pakkauksista tulee ihan älyttömästi energiamuovia. Sitä ei oo tajunnutkaan ennenkuin nyt ku sitä oon sinne kantanut, ja on vaan yhden hengen talous.

   Poista
 8. Mahtava työ Martoilta, kumpa vain niitä hyödynnettäisiin (täälä oli)! Pihallamme oli viikonlopun vaihtolava romua varten, se haettiin aamulla pois ja olihan iltapäivällä jalkapuoli nojatuoli roskiksen vieressä. Elä näiden kanssa sitten,,,
  ps. Kiitos seurasta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.