tiistai 2. huhtikuuta 2013

Vaakuna ryijy nr 3

Vaakunaryijy nr 3 on nyt ilmeisesti annettu saajalleen, joten tässä kuva siitä. Mainitsin ryijystä aiemmin ja muutamassa kommentissa jo odotettiin kuvaa. Eipä tämä ole sen ihmeellisempi kuin aiemmatkaan samalla kuvalla tehdyt, ne ovat nähtävissä Ryijy-tunnisteen alla. Tai noh, kyllähän nämä ovat kaikki erilaisia, en ole piirtänyt tarkkaa ruutupiirrosta kuinka nukat laitetaan. Tämä viimeisin taitaa kyllä olla paras, noin niinkuin teknisesti. Ensimmäistä kyllä itse arvostan eniten, sekä tehtynä työnä että tunnearvoltaan.
Tämän Maija ja Rofe antoivat pojalleen Benille 45-vuotislahjaksi ja jonkun hienon Cambridge-tutkinnon johdosta.
Tämän kanssa oli kyll sellainen pikkuinen materiaaliongelma;) Jouduin tilaamaan lisää sinistä ja punaista lankaa = Pirkanmaan kotityön Sirkka ryijylanka. Arrggh, kun langat tulivat niin sininen oli todella huomattavasti eri sävyinen kuin aikaisempi. Kokeilin, josko sävyeron olis saanut häivytettyä laittamalla uutta ja vanhaa sävyä sekaisin mutta ei ei, ei se käynyt. Sävyero näkyi vaikka miten kokeilin. Oli sitten purettava jo tehty sininen osuus ja solmittava uudestaan uudella langalla. Punaisen sävyero ei ollut niin huomattava ja uusi lanka tuli tuonne yläosaan.
On se vaan yks peeveli ettei tän kokoisesta kaupungista saa tuota lankaa ostettua kaupasta, arrgg. Juu, kyllä mä ymmärrän ja tiedän, että eri värjäyserissä on eroja mutta tämä ero oli kyllä niin suuri, että oikeastaan olis jo voinut olla ihan eri sininen värikartalla. Well, vaikeudet on tehty voitettaviksi. Ja nyt mulla on paljon nukkalankaa täytteeksi vaikka neulatyynyihin tmv.
KS

12 kommenttia:

 1. Ihana ryijy ja hyvin ratkaisit tuon sävyongeman vaan tarvitsit paljon kärsivällisyyttä.

  VastaaPoista
 2. Kaunis ryijy ja varmaan saajalleen mieluinen.
  Puretut nukkalangat voi käyttää vaikka uuteen nukkatyynyyn "muistoja purkutöistä" eli laittaa ajan kanssa purkulankojen nukkia pohjakankaaseen ja saa kivan tyynyn myöhemmin. Sanoo nimimerkki kokemusta on. :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis ryijy! Aikamoisen kärsivällinen olit, kun purit jo tehdyn sinisen osuuden.

  VastaaPoista
 4. Komeita ryijyjä olet tehnyt!

  Mulla on ollut vuosikausia kesken omanlainen pikkuryijyviritelmä. Siinä on pellavaloimet vedetty raameihin ja nukkia solmitessa pujottelen langat väliin puukapustalla paukutellen. Saa nähdä jatkanko sitä koskaan ja kuinka se leviää käsiin kun raamit poistetaan!

  VastaaPoista
 5. Vastoinkäymiset on tehty voitettaviksi, vaikka harmillistahan tuo on.

  VastaaPoista
 6. Tulipa vaakunaryijystä komea. Jos ei Anittan ryijyjuttu ota tulta niin neulatyynynsisuskaan ei ole huono idis.

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno, vaikka tylsää, että jouduit osan purkamaan. No kuitenkin aivan upea lahja, M-L

  VastaaPoista
 8. Kääk, purkaminen on tympeää:( Minä välttelen sitä hyvin pitkälle:)
  Ryijy on komea!

  VastaaPoista
 9. Ryijyfani on aivan ihastuksissaan, todella upea. Onnittelen onnistumisestasi!

  VastaaPoista
 10. Upea ryijy, harmitus se purkaminen, mutta varmasti vaivan väärti. Kiva teidän lankalauantai oli, mutta upea päivä oli Tukholmassakin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.