keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kotisukat


Viime sunnuntaina oli Hagiksen maalaismarkkinat, kuten aina kuukauden 1. sunnuntaina. Ostin inkivääri-hunajaa ja villalankaa.
Hunaja on huisin hyvää, sen on valmistanut Vanamon tila Uuraisissa, nettisivunsa ei näytä toimivan.
Villanlankaa oli myymässä Rintalan tila , näyttävät olevan myös Tampereen Kädentaito messuilla.
Ah, ihania lankoja. Yks nainen osti Kainuuharmaslankaa villatakin verran, jonka neuloo tuttavalleen! Mä ostin tämmösen purppuran tai lilan värisen, tai mikä tää väri nyt sitt onkaan, sukkalangan. Täss on vain 15 % vahvikekeinokuitua niin on kivan tuntuinen neuloa.
Ja riittoisaakin on, sukkiin kului 100 grammaa ja vielä jäi 8 g, eli vyyhti oli runsas. Nää on neulottu 3.25 mm/80 cm Addin pyöröpuikolla molemmat samalla tikutuksella.

Ensin kokeilin piristää reunaa Riihivillan oranssilla langalla, jota ostin muutaman 20 g:n vyyhdin "silmä-pisto-tikki-tapahtumassa keväällä.


Tein sitt i-cord-päättelyn vaalealla mohairlangalla.
KS

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mä tykkään näistä ja tästä langasta. Tää on vähän niin ku rouheata ja oikeasti kotikutoiset sukat.

   Poista
 2. Kiva havainto! Käytät sukan suuosassa tällä viikolla kokeilemaani ja oivaltamaani putkineulosta. Käytin sitä nyt ekaa kertaa omassa sukkaparissa jossa toinen sukka on valmistumassa. Oletko muissa yhteyksissä käyttänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen käyttänyt i-cord-päättelyä aika paljonkin. Kaikissa lähiaikoina valmistuneissa kämmekkäissä on sellainen, alpakkavillapuseron hihat ja pääntie on silleen päätelty ja sukkkia silloin kun olen ne tehnyt tälleen varpaista varteen.
   Tuo on kaunis ja napakka päättely. Suosittelen.

   Poista
 3. Ihanan näköistä lankaa, ja kauniit sukat.
  Onko toi 'molemmat sukat yhtaikaa' vaikeeta, voisko tälläinen tumpelokin oppia sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tumpelokin sen oppii, ei ole vaiketa. Mutta alku aina hankala, lopussa kiitos seisoo, täytyy sanoa. Alussa tuntuu ettei millään onnistu ja hankalalta tuntuu mutta tarvii vaan rauhallisesti kokeilla eikä kuvitella heti osaavansa hallita puikkoa.

   Poista
 4. Ovatpa kauniit sukat! Vävykokelas sanoisi 'cool' :) I-cord päättelyä pitäisi joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Kauniit on sukat!
  Minä olen ihastunut noihin "oikeisiin villalankoihin", joissa on tunnetta ja välillä tuoksuakin. Keskimmäisen tyttären ollessa pieni -90 luvulla tein paljon märkähuovutusta ja villa haettiin lammastilalta paperisäkissä ja sehän tietenkin tuoksui, voimakkaasti. Ilmeisesti siitä on tyttärelle jäänyt himo lampaalle haisevaan villaan ja pari viikkoa sitten käydessään ja lapasia valitessaan otti eniten "haisevat" lapaset.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat sukat teit tuosta kauniista langasta! I-cordia en ole minäkään ennen kokeillut, mutta nyt yrittän seuraavissa sukissa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.