perjantai 6. marraskuuta 2015

Lankoja neulottu

Jep jep, tarvii neuloakin niin saa taas ostaa uusia lankoja, heh.

Tän langan ostin sillon blogimiitti-iltana mutt en oo näköjään kuvannu kerää.

Lanka: Hverdags = arkipäiväinen/jokapäivä 60% Finest alpakka, 40% Peruvian ull
Puikot: 3.0 Addi-pyörö
Malli: peruspipo nirkkoreunakäänteellä. Tää olis niinku se "parempi pipo", eikä se oo tollanen kapee-korkee vaan just passeli


Janne-lapaset intialaisella peukalolla. Nää on ekat tuolla mallilla ja tein ihan ohjeen mukaan. Pientä korjausta tein sitt seuraaviin lapasiin ja ne istuu paremmin.


Peukalo on aloitettu kun 2 kerrosta sileätä neulottu resorin jälkeen. Parempi tulee kun neuloo enemmän sileätä, esim. 6 krs.
Lisäykset on tehty joka kerros. Parempi tulee kun ensin lisää joka toinen kerros, esim. puolet 8 silmukkaa, tai 6 silmukkaa. Sitten loput lisäykset joka kerros.

oo

Näissä lapasissa on sitt em. korjaukset tehty ja on tosi hyvät.

Lanka: Geilsk  65% Wool, 35% Hemp
Puikot: 3.5 hiilikuitu
Malli: intialainen peukalokiila, muutoin peruslapanen


Jaa, on tossa  vielä yks valmis pipo mutt se on kuvaamatta. Ostin siihen tänään messuilta tupsun, siniketun karvaa. Usko sen olis syöny jos olisin antanut, vähän se sai sitä kielellä lipaista.

o o o

Messuilla oli aika vähän porukkaa eli sai rauhassa katsella ja jutellakin esittelijöiden kanssa. Ostin monta tavaraa mutta ne on lahjoiksi eli en esittele. Itselle ostin Fudgea, leivonnaisia teen kera syötäväksi, luomukanan rintafileitä ja Kodin kuvalehden tilasin. Siitä olis saanu sitä tai tätä lahjaksi mutta mä en ottanu! En, ku en kerta tarvii niitä enkä viitsi kavereillekaan kaikkea tuputtaa.
Tällaiset valot ostin. Itse sai valita värikkäät pallot, valonauhoja on 10, 20 tai 30 valolla. Mun 10 palloa + valot maksoi 19 euroa, useammalla valolla on varmaan suhteessa edullisempi, ehkä. Ostin tuollaisia "kodin" värisiä enkä jouluisia. Ei sitt kuitenkaan ole tässä mitään oikein sopivaa paikkaa noiden roikkua, pyh.

 

Mä meen messuille uudestaan sunnuntaina katsomaan Lemmikki-osastot ja kotieläimet.

o o o
Uusia postimerkkejä julkaistiin tänään. Joulumerkit on aina mitä ne on. Käden taidot - postimerkkiarkki on tosi tylsä! Arkkina se vielä jotenkin kuvaa aihetta mutta yksittäinen merkki on mitäänsanomaton. Tuohilaukku? Joo, onhan se todellista taitoa tuollainen tehdä mutta moniko tekee ja onko se nykyaikaa? Sienipalli, tossut  . . . . hmm.


KS

8 kommenttia:

  1. Mäkin olin messuilla tänään lähes koko päivän! Kävin kattomassa eläimetkin, söpöjä kissojakin oli. Hitsi, noi valot jäi ostamatta! En viitsinyt heti niitä ostaa kannettavaksi, enkä sitten muistnu käydä ostamassa ennen lähtöä. Postimerkeistä samaa mieltä. Olisi voinut olla nykyaikaisempaa käsityötä. Isoäidin neliöt ok, mutta olis toi neuloja voinut olla nuori ihminen. Tuosta tulee fiilis, että vain nutturamummot heiluttaa puikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sanot, ei nutturamummut vaan nuoret aikaansaseuraavat, sekä naiset että miehet, neulovat. EIkä mummot ole tuollaisia paksuja tikkupäitä.
      Ajattele; ostin palan tilkkukangasta!
      Jos Tampereen messuille meet niin lamppumyyjä on kyll sielläkin. Vai ostanko mä sulle sunnuntaina?

      Poista
    2. Kiitos Kristiina, ehkä pärjään nyt ilman. En ole menossa Tampereelle. Mitähän siitä tilkkukankaasta syntyy? Odotan innolla.

      Poista
  2. Ootpa ollut ahkera. Mäkin voisin taas koettaa keskittyy näihin pienempiin käsitöihin, siis kooltaan. Olen ollut vain liesussa ja mattoja paukuttelemassa. Metri puuttuisi vielä mun leveästä matosta. Terkkuja Ossilasta.

    VastaaPoista
  3. Oletpa superahkera. Ihania neuleita olet tehnyt

    VastaaPoista
  4. Intialainen peukalokiila on kaikista mukavin tapa tehdä lapaseen peukaloaukko ja noin minäkin teen, alkuun reilusti kerroksia niin istuu paremmin. Tänään minäkin ripustelin pallovalot ja on ne vaan nättejä valot päällä. Kivat tuommoiset monivärisetkin ♥

    VastaaPoista
  5. Täytyykin etsiä netistä ohjeita intialaiseen peukkuun, josko sitten viimein saisin tumppusia tehdyksi...?
    Kiva kuulla messukuulumisiasi, itse en sitten tullut lähteneeksi. Melkoisen ohjelmallinen viikko takana, löysäilin kotona ennen viikonloppujen kemujen touhotuksia...

    VastaaPoista
  6. Kaunis pipo ja sulla on niin tasainen käsiala, että kateeksi käy.
    Ehdit jo messuillakin käymään. Minä en taida ehtiä kun tänään on Ogeli ja huomenna kyläilen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.