sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Kesäpäivä Tallinnassa


Sää merellä oli mitä mainioin. Tuulta ei riittänyt edes purjelaivan purjeisiin.

Tallinnassa oli Keskiaikapäivät, olleet jo muutaman päivän. Olisin halunnut olla pari päivää mutta yhdelle hengelle ei löytynyt edullista hotellipakettia. Niinpä sitten vain päiväretki ja sain matkaseuraksi Anna-Liisan.


Pari ritarimittelöä katsoimme. On se hurjaa taiselua ja varusteet ovat mahtavat, sekä paksuudeltaan että ulkonäöltääan. Tämä ei ole mitään lastenleikkiä eikä halpa harrastus. Bohurt linkki.




Tämä hevonen olikin hauska peli. Se on niinkuin uimarengas, lapsi menee siihen keskelle ja henkseleillä hevonen riputetaan olkapäille. Sitten vaan menoksi:) En kehdannut kuvata kun lapsi sen kanssa kulki, tässä siis vain muurin päällä lepäilemässä.



Suureen villapeittoon ompelin muutaman keltaisen piston.


Aina on  ollut muotia ja se seuraajia. Jossain vaiheessa oli niin, että mitä pidempi kengän kärki sitä rikkaampi oli kulkija.


Tällainen turistijunakin sattui kohdalle. On se täällä muutaman vuoden ollut mutta en ole nähnyt.


Ja issikka paremmilla kieseillä.


Satamassa oli Meripäivät. Tätä tapahtumaa voisi ensikesänä katsoa vähän tarkemmin. Väkeä kuhisi ja oli siellä tuttukin purjelaiva.


Alkumatkasta saimme pienen seikkailun. Kakkosen bussilla oli tarkoitus mennä ensin Karnaluksiin. Hypättiin bussiin ja eikun menoksi. Hupsista! Bussi kääntyikin ihan väärään suuntaan! STOP-painiketta painoin mutta matka vaan jatkui, pysäkin väli olikin toooosi pitkä. Neljä muuta matkustajaa totesivat myös olevansa väärässää bussissa. Taisi siinä olla vielä kaksi muutakin kun matkalaukun kanssa olivat mutta eivät halunneet ottaa kontaktia meihin.
Siinä kyllä oli ollut etulasissa numero 2 mutta kai se sitten oli muuttanut sen siihen päätepysäkille tultuaan eikä sitä siinä sitten enää oltu tarkistettu.

Noh, ei hätiä mitiä, lopulta bussi pysähtyi. Kadun toisella puolella oli pysäkki ja jo kohta siihen tulikin bussi. Kyytiin vaan ja menoksi. Siinä oli katsottu toisen matkustajan kartasta, että ei kannattanut mihinkään lähteä kävelemään vaan millä tahansa bussilla lähemmäs keskustaa. Toinen nainen vähän arvosteli paperikarttaa:"'älypuhelimessahan on kartta ja goole löytää". Ei kyllä olis puhelimen ruudulta niin nopsaan ja hyvin saanut hahmotettua missä oltiin ja kartassa oli kääntöpuolella vielä linjakartastokin. Niih. 
Muutaman pysäkin päästä jo oltiin tutulla pysäkillä jossa vaihdettiin kakkosen ratikkaan ja päästiin perille. Ne kaksi muuta linja-autoasemalle ja toiset kaksi meidän kanssa Karnaan. *Vilkutus*
Oltais käyty Wool&Woollenissakin mutta se oli suljettu, ehkä lomalla.

Se se vasta olikin kiva sattuma kun tapasin keskellä Tallinnaa vanhan neulekamun Arskan Kotkasta! Ei olla muutamaan vuoteen nähty ja nyt tuossa Kaubamajan kulmalla. Jee, oli kiva edes hetki jutella. *Vilkutus*

Ostokseni: muutama 50 g:n kerä kirjoneuleväreiksi, pari pyöröpuikkoa ja puikonpäätä. Yhdet sukat Suvasta. Domus Linumista pellavakerä, jos vaikka ehtisin neuloa muutaman pyörylä Marcialla unisieppareita varten. Ja Pikollekin yksi niin saat itse askarrella loput;)



Keskiaikamarkkinoilta sormus ja meripihkakorvikset. Hopeaa molemmat. Sormushan on sama malli kuin Kalevala Korulla on Teljän neito. Mallit ovat hautalöytöjä sieltä ja täältä niin mallisuojaa ei ole.


Ja vienosti tuoksuva harjuhernekimppu.


Anna-Liisalle kiitos kivasta ja helposta matkaseurasta. Mennään taas jonnekin!
KS

4 kommenttia:

  1. Kiva reissu ollut!
    Kyllä olen minäkin aatellut että paperikartta olisi mulle ehkä sopivampi kuin kännykkäsysteemit. Olen surkea suunnistaja kyllä millä kartalla hyvänsä. Pari viikoa sitten olin Hesassa ja onnistuin lähtemään väärälle suunnalle parikin kertaa...esim.olin menossa Ruiskumestarin talomuseoon ja ratikasta jäätyäni lähdin ihan väärälle suunnalle enkä meinannut löytää googlemapsista (oli jo sekin sekaisin minun pyörimisestä)huolimatta oikealle suunnalle. Mutta löysinpä kuitenkin:)

    VastaaPoista
  2. Kesäinen Tallinna on mielenkiintoinen erilaisine tapahtumineen.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa kivalta reissulta. Tuo historiaharrastus näyttää olevan sellainen, johon voi upota vaikka kuinka syvälle ja perehtyä vaikka vanhoihin käsityötekniikoihin, ruokiin tai mihin tahansa.

    VastaaPoista
  4. Voi että miten mielenkiintoselta vaikuttava reissu. Tykkään aina keskiaikajutuista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.