maanantai 5. elokuuta 2019

Murreskaba


Lauantaina 3.8.19 oli Kansalaistorilla ja Oodissa todella paljon tapahtumia ja väkeä oli liikkeellä kiitettävästi. Pointti -kaupunkifestivaali oli monipuolinen ja kolmipäiväinen.


Tää on ny hieno aukio kaikenlaisen kliffan järkkäämiseen. Bulisti on tilaakin.



Joka toinen vuosi järkätään Murteen puhunnan skabat. Nyt ne oli tääl Stadis ku 2017 sen vinstas stadilainen Esko Vepsä. Sit oli kans ollu skrivausskaba ja nekin oli tääl palkittavina. Oodin Maijan-sali oli ihan täys. Landelaisii oli tullu oikee dösäl vissii koko kylä;) Skaba oli aikas jänskä, aina ei tienny ymmärskö sanotun vaiko ei.

Välil oli musaa, yhteislauluu ja sit Stadin Slangi ry:n bamari Pirjo Tuohimaa sjungas Stadin tangon. Säestäjänä oli Martti Franck.


Puheitaki pidettii, Suomen kotiseutuliitost Keijo Lehikoinen tervehti skabaa ja Suomen Heimot ry:n pj Jorma Aro puhu ja kerto skaban historiast. 

Dumareina kirjotusskabas oli Pirkko Nuolijärvi, Heikki Paunonen ja Raija Tervomaa ja puheskabaa dumaroi Jorma Aro, Pirkko Nuolijärvi ja . . .
. . . Heikki Paunonen, joka täs fotos just selittää skaban dumaroinnin vaikeutta.




Tämä upeassa Tuukkalan muinaiskledjussa esiintynyt Aino Mäki-Kaukola vinstas kirjotusskaban, ja puheki oli hyvä.


Kuopioon meni puhunnan voitto, Mikko Kokkanen. Arvaahan sen et savolaiselt tekstii tulee, ja tuli laulukin. Hopeelle Markku Jalonen Stadista ja pronssille pohojonmaalaaselle Esko Kohkaselle.


Joukkueskaban vinstas pohjanmaalaiset, fotos kyl messis kuopiolainenki.


Skrivauksen kakkonen Turo Saarinen ja kolmonen Pekka Salo oli stadilaisii.


Palkinnot dilkkas Esko ja Pirde ja julisti Heikki Paunonen, jonka paksu slangin suursanakirja 'Tsennaaks Stadii, bonjaaks slangii' oli piäpalkinto.



Mäkin osallistuin mut se meni sit ihan pipariks ku Oodin kuulutukset rupes kuuluun kesken kaiken. Ekan viel selätin ku oli hiljasempi ja luulin et se oli jonku kännykkä ja loppuu just mut eiku ääni koveni ja jatku, mä en sit kuullu enää omaa ääntä ja sekosin. Mul oli kyl skidi lunttilabari, johon
olin saanu dumareilt luvan, mut ei se mitää pelastanu ku aika loppu. Neljä minsaa ei anna armoa tunaroinnille, mut ei ollu mun vika, niih.

KS
PS. Nyt on julkaistu Murreskabasta video, se on katsottavissa tästä KLIKS. Mun osuus alkaa noin kohdasta 53:10 ja mainio voittajan puhe noin kohdasta 1:10. Mutta koko filmi on ihan kivaa katsottavaa.

Tuukkalan muinaispuvun esiliinan pronssispiraalit.

4 kommenttia:

  1. Voi oon ennenkin sanonu,notta siälä on nii palijo kakkia mukavia tapahtumia. Mä en olisi kyllä tuallaasesta kiälestä ymmärtäny yhtää mitää.Tää meirän pohojalaanen kiäli on nii selevää. Ei tartte ku joka sanaha lisätä tavu tai pari lisää niin kyllä se siitä selvenöö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohojalaasia oliki palajo paikall, en kyll kaikest selevää saanu. Puvut oli komiat kaikill.

      Poista
  2. Ja taas kivaa menoa ja meininkiä sulla! Siellä on ollut kohtuu kelitkin, täällä saa lähes talvitakkia kaivella esiin, toisaalta topattu on ollutkin muutaman kerran koiralenkillä, jos mittari näyttää kymppiä, niin pohjoistuulen kanssa "tuntuu kuin" kolme tai neljä. Noh olihan välissä kolme päivää kunnon hellettä.

    VastaaPoista
  3. Taas on kivaa tapahtumaa järkätty ja hienoa, kun on osallistujiakin monesta maakunnasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.