perjantai 23. elokuuta 2019

Palanen kauneinta -sukat x 2


Kirjasta Tuhansien villasukkien maa sukat 'Palanen kauneinta' oon nyt neulonut kaksi kertaa. Ekat on ilman kirjoneuletta ja vain sneekers-mittaiset kesäsukat puuvillalangasta.


Näissä opinkin paljon uutta. Varpaista aloitukseen kokeilin Turkkilaista aloitusta ja sehän olikin maailman yksinkertaisin aloitus ja siihen ei tullut 'möykkyä' kuten Judis magic cast on-aloitukseen aina jostain syystä saan aikaiseksi.


Seuraava uusi juttu oli kantapän käännös, jossa silmukoita lisätään. Ihan outoa, mutta hyvästä ohjeesta se selvisi heti ja kun esim. k&k tekniikka oli jo ennestään tuttu niin ongelmaa ei ollut, ihmetytti vain että mitähän tästä tulee. Hyvinhän tuo kantapään 'kuppi' istuu jalkaan kun vaan malttaa vetää sukan kunnolla jalkaan ja kantapään oikealle kohdalleen.



Sitten se kaunis kantakiila. Nyt päästiin vähentämään silmukoita. En sitten tiedä onko käsialani liian tiukka, liian pieni sukan koko vai kuuluuko tähän malliin pieni kirraaminen kun laittaa sukan jalkaan. Vaikuttaa vähän kapealta tämä nilkan kohta. Sama juttu on toisissakin sukissa. Toisaalta jos neuloisin seuraavan koon niin sukka olisi muualta liian iso. Kaunis tämä kantapää on.



Lanka: Regia Cotton Color Tutti-Frutti, 57 grammaa
Puikot: 2.00 ja 2.5 Addi pyöröpuikko
Malli: Palanen kauneinta, Tiina Kuu: Tuhansien villasukkien maa

Neuloin näitä sukkia naisten Tallinnan reissulla 31.7., josta en olekaan kertonut, ja lupasin nämä Virpille. *vilkutus* muillekin mukana olleille!



Kun ohjeen kommervenkit olivat nyt hallussa ja koon valintakin selvinnyt niin neuloin ohjeen mukaiset kirjoneulesukat. Nätit ja kivat tuli näistäkin, vaikka tosiaan se nilkan kohta on ahdas puettaessa. Vaan eihän sukkaa edestakas jalkaan laiteta niin eiköhän nämä käytössä ihan hyvät ole, jos vain koko on muuten sopiva yställeni Marialle.


Ihan en ole täysin varma onko tuo kantakäännös kohta tehty oikein kun siinä näkyy vähän 'jälkeä', kirjan kuvista en sellaista erota mutta nehän onkin jo kokemuksella neulottuja.
EDIT: kyllähän se käännöskohta näkyy Tanssivat puikot blogin sukissakin, just on sielläkin nämä esittelyssä.



Kirjoneulekuvio on helppo ja nopsa neuloa. Päättelyreuna on vähän lörppö mutta eipähän ainakaan kiristä. Kirjoneuleessa ja senjälkeisen resorin neuloin 2.5 puikolla, muutoin 2.0.


Tiinan inspiraationa Lauri Tähkän Sinä olet minun.
Lanka: vuosikerta Handu sukkista 58 g, kuviolanka Arwetta Classic, vaaleanpunainen Regia Soft Glitter.
Puikot: 2.0 ja 2.5 Addi pyöröpuikko
Malli: Palanen kauneinta, Tiina Kuu: Tuhansien villasukkien maa

Uusi hortensia vaikka keväällä hankittukin on vielä hyvässä hapessa,
tosin jo vihreillä kukilla.

Mieli tekis vielä jatkaa TiiQ:n sukilla mutta nyt neulon uudet terät kuluneisiin sukkiin, varret on vielä hyvät. Ehkä sen jälkeen aloitan villatakin johonka ostin langat W&W:sta viime reissulla.

Wool&Woollen kauppa muutta kadun toiselle puolelle siihen Hermannin kulmaan eli lähemmäs Karnauksia eikä enää tarvitse Tartu mnt:n yli loikkia. Tulee varmasti helpommin tuossa kaupassa poikettua ja uudetkin asiakkaat sattuvat siihen paremmin. Vähän oli 'syrjässä ja huomaamaton' edellinen kauppapaikka. Muutto tapahtuu lähiaikoina elo-syyskuun aikana.

KS

6 kommenttia:

  1. Kauniit palaset kauneinta! Hyvä idea tehdä "harjoittelusukat" ensin muusta langasta ja sitten koko ohje varsinaisella langalla. Voisin minäkin kokeilla, kun en ole aiemmin ollenkaan ihastunut sukkien tekemiseen kärjestä aloittaen.
    Nuo hortensiat ovat ihmekukkijoita, kun niiden kukat kestävät niin pitkään. Meillä on vieläkin kuivakukkana maljakossa viime syksyinen hortensia.

    VastaaPoista
  2. Kauniit kantapäät ja tosi kiva kärki. Voisiko se nilkka kiristää siksi, että kantalapun korkeutta vastaava osuus on liian matala? Minä ainakin tarvitsen pitkähkön kiilaosuuden ylhäältä aloitetuissa sukissa. Noin päin tehdyissä en kyllä tiedä, mitä pitäisi muuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, korkeutta on tässä vaikea mitata tai säätää. Luulen, että silmukoiden lisäys/vähennykset on jotenkin hassussa kohdassa, ehkä liian ylhäällä. En tiedä ku en osaa suunnitella enkä laskea mikä kohta pitää olla mitenkin.
      Pelkkä oikean koon päättäminen on vaikeata ja sitten vielä se, kuinka pitkä pohjan pitää Ihan Oikeasti olla. Laskentakaavoja ja mittataulukoita on useita mutta kaikki antaa eri tuloksen.

      Poista
  3. Onpa kauniit sukat, värit ja, ja. Kantapäissä kiva pinta.

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoiset kokeilut. Kantapää näyttää etenkin sivulta tosi kauniilta. Kärkikin on tosiaan sileä aloituksestaan.
    Suloinen nenulikuva ;)

    VastaaPoista
  5. Kauniit Palanen kauneinta sukat!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.