lauantai 10. elokuuta 2019

Helsingan keskiaikapäivä


Sää oli suosiollinen tälle kivalle tapahtumalle. Tämä on laajentunut vuosi vuodelta. Ensimmäisen kerran kun olin täällä niin tapahtuma oli aika pieni ja vaatimaton. Pariin vuoteen en ole ollut, viime vuonna oli kuulemma 8000 kävijää, tämän päiväistä lukemaa en vielä löytänyt mutta väkeä oli paljon.


Pystykangaspuut

 

Taitolajeja hevosilla, ei varsinaista turnajaista ollut 



Buhurt kaksintaistelua oli näytöksenä, ei kilpailua



Kolme hammasta ja kolme tykinkuulaa vaakunassa: Tandefelt. Hän oli ylivoimaisessa kunnossa, toinen taisi ihan luovuttaa kun kolmen erän jälkeen kaatui maahan niin ei siitä enää noussut. Varusteet painavat ja sää oli lämmin niin kyllä tuossa hiki tulee ja kuntoa vaaditaan.

Ritarin varusteita, lamelliliivi ja rengaspaita


ja kaunein kilpi minkä oon nähnyt, ehkä tätä ei taistelussa käytetäkään vaan hurmataan neitoja.



Yleensä kokosika on paistettu ja loppuun kaluttu ennen markkinoiden sulkeutumista, niin nytkin.



Nämä savikipot oli tosi kauniita, osti yhden pienen.


Kirkon mailla oltiin ja hautausmaakin vieressä. Tällaisen kauniin luonnonkiven hautakivenä näin, hieno ajatus jos vaikka kotipihalta on kivi, tai kotirannasta kun on kuitenkin aika sileä ja pyöreähkö muodoltaan.


 Mikälie vanha makelllari


Ensi viikolla on Hämeen keskiaikafestivaalit 14. - 18.8.2019. Olen menossa lauantaina päiväksi, lähteekö joku kaveriksi?

KS

Pyhän Laurin kirkko, Vantaa

7 kommenttia:

  1. Kaunis ilma on kuin euron pistäisi säästöön, kun kesätapahtumia järjestetään. Hieno tapahtuma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sää on aina se A ja O kun on ulkotapahtumasta kyse.Kivaa oli ja huom. tuo oli savuton tilaisuus! Koko kirkkopuiston alue, eikä siellä kyllä tupakansavua tuntunutkaan eli hyvin oli yleisö asian huomioinut.

      Poista
  2. En oo koskaan ollut Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilla vaan tuo siippa on, mutta ovat nostaneet kuulemma hintoja roimasti, viime vuonna jo kylläkin, siis sisäänpääsyn hintaa. On se 15 euroa kyllä aika paljon munkin mielestä. Tammelan Hakkapeliittaan pääsi sentään 5 eurolla sisälle, paitsi autosta kyllä meni saman verran, mutta auto + 2 aikuista oli tuo 15, lapsesta olisi mennyt 2, mutta eivät ottaneet sitten kuitenkaan. Kahdesta jos maksaa 30, niin onhan se aikamoinen summa jo. Mutta mukavaa päivää sulle sinne kun menet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki on suhteellista mikä maksaa mitäkin. Koko päivän hupia saa tuolla rahalla niin ei se musta ole liikaa. Turussa oli ilmainen markkina-alue, tosin aika mitätö mutta turnajaiset maksoi ehkä 12, en nyt enää muista. Hämeenlinnassa kaikki sisältyy tuohon maksuun, paitsi joku poniratsastus tai sellainen.

      Poista
    2. Ei se tietysti niin tunnu jos se 15 euroa pitää maksaa kerran, mutta samasta budjetista jos paukkuu 30 euroa niin saa jo miettiä että mitä syödään.

      Poista
  3. Haarniskavehkeet on varmaan oikeasti hirveän painavat pitää päällä! Ja sit vielä taistella. Siellä on varmana joku nopsajalkanen ollu paljon ketterämpi ilman haarniskaa tiukan paikan tullen ;D
    Näillä meiän kulman keskiaikapävillä oli liput 10e.
    Siinä on jonkun musiikin ystävän taiteellinen hautakivi nuottiavaimineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo varusteet painaa noin 30 kiloa! Paksu toppatakki joka on myös pellitetty ja sitten nuo haarniskajutut ja kypäräki on topattu.
      Turnajaisritarin kokohaarniskan sisällä lämpötila saattaa nousta 70 asteeseen!
      Luin kyllä nimen mutta unohdin ja kuvaan sitä en halunnut ottaa. Nuottiavain olis sopinu mun broidillekin kivasti.

      Poista

Kiitos kommentistasi.